Oulu

Aprillia, aprillia

Oulun Aikuiskoulutuskeskuksen maahanmuuttajaluokka oli tullut opettajansa Riina Rekilän johdolla katsomaan kallistunutta tornia. Thuen Siu (vas.), Margarita Lahtinen, Tatiana Kukkonen, Alzade Abdulla, Riina Rekilä ja Mariwan Hamafaras saivat suut makeaksi. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 1.4.2010 12:54 | Päivitetty 1.4.2010 13:53
Sanna Ala-Nikula
Kaleva kirjoitti torstaina Tietomaan kallistuvasta tornista. Juttuhan oli hihasta vedetty aprillipila, jossa jotakin totuuden häivääkin löytyi. Tietomaan torni on oikeasti suljettu remontin vuoksi.

"Torniin on tullut useasti rankkojen vesisateiden aikaan vettä sisään ja viimeisin vahinko tapahtui syksyllä 2009 eli kyseessä on tuon vesivahingon jälkien korjaaminen. Torin välikattoa puretaan ja myöhemmin keväällä tornin kattopinnoite uusitaan kokonaan. Sisätilojen osalta remontti valmistuu pääsiäisen jälkeen eli torni aukeaa viikon 14 lopulla yleisölle", kertoo Tietomaan johtaja Jonna-Marleena Härö.

Totta on myös se, että Tietomaan muutto Hietasaareen on suunnitteilla. Kesäkuussa selviää muuttaako Tietomaa Hietasaareen vai kehitetäänkö sen toimintaa nykyisellä paikalla.

"Remontin tarve on joka tapauksessa ilmeinen", kertoo Härö.

Sadesää toi paikalle Oulun Aikuiskoulutuskeskuksen maahanmuuttajaluokkia. Thuen Siu katseli odottavan näköisenä Tietomaan tornia ja odotteli italialaista tornitutkijaa. Abdulla Alzade kertoi miettineensä, miksi suomalaiset raahaisivat Italiasta asti jonkun kertomaan onko torni vino vai ei.

Aprillattu on muuallakin

Turun Sanomat aprillaa sillallaan. Turun kaupungin murheenkryyni, Myllysilta korjauksen kerrottiin tapahtuvan suurilla ilmapalloilla, joiden nostovoima oikaisee sillan.

Satakunnan Kansa kertoo jalkapallotähti David Beckhamin siirtyvän Porin Palloilijoihin ja että Rolling Stones -yhtye palaa Porin Yyteriin. Rollarit esiintyivät Yyterissä 1960-luvulla.

Ruotisin lehdistä Nerikes Allehanda kertoi, että Örebron kaupunki kustantaa patsaskolossin kruununprinsessa Victorian sulhasesta Danielista. Danielin entisestä asunnosta taas tehdään museo, jossa yleisö pääsee tutustumaan muun muassa hänen koulutodistuksiinsa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olen seurannut tornista tippuvaa sulamisvettä jo muutaman tunnin ajan ja ihan selvästi vesi valuu vain tornin oikealta reunalta,joten johtopäätös,kallistunut se on !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Tietomaan torni oli selvästi kallellaan kun eilen kävin katsomassa, nyt lehdet yrittävät väittää toista etteivät ihmiset mene paniikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hehe, eikö muka muita ollut ihmettelemässä kaltevaa tornia kun nämä muutamat immeiset? :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:23
Päivän kotoiluvinkki: Puhdista kahvinkeitin marttojen ohjeilla
13:19
Ajokeli on paikoin erittäin huono Lapissa, puu kaatui talon päälle Kemijärvellä, Oulussa normaali kevättalven sää
13:13
Eduskunta hyväksyi ravintoloiden sulkemisen – pääministeri Marin tunnusti yritysten lisätukitoimien tarpeen
12:49
Toimittajamme seurasi tapahtumapaikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
11:41
Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – tältä tiesuluilla näytti yöaikaan
11:38
Suomen rajat sulkeutuivat äkillisesti – operaatioon osallistuvat kertovat, millaista on valvoa Suomen ja Ruotsin rajaa Torniossa
11:28
Aamuyhdeksään mennessä yli 120 käännytetty ja yksi sakko annettu – Uudenmaan rajojen valvonta on täydessä käynnissä
102
Presidentti Niinistö moittii Ilta-Sanomissa kovin sanoin kansalaisia, jotka eivät tottele koronaohjeita: "Minä en sellaista halua ollenkaan hyväksyä"
50
"Maailma ei palaa ennalleen", sanoo EU-komissaari Jutta Urpilainen – Eurooppa on komissaarin mukaan nyt joukkue, jolla on sama maali
41
Krabista Ouluun palaavat matkustajat joutuvat tarkkaan syyniin –  "Kukaan ei saa lähteä kentältä tai myöhemmin muualta Oulusta julkisilla liikennevälineillä"
30
Pohjois-Pohjanmaalla viisi uutta varmistettua tartuntaa – yksi henkilö tehohoidossa Oulussa
28
Mies kaahasi järjetöntä ylinopeutta Oulun Pohjantiellä, ylitystä liki sata kilometriä tunnissa – myös lukuisat rattijuopot työllistivät poliisia
24
Toimittajamme paikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
21
Halla-aho: Maahanmuuttajista apu maatilojen työvoimapulaan – "Sopivat kuin nyrkki naamaan"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Lapissa ja Koillismaalla luoteistuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ruohikkopalojen vaara on suuri maan etelä- ja länsiosassa sekä Etelä-Savon maakunnassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maatilalle töihin

Aina nämä työnvieroksujat jotain keksii. Kaupungissa ei voi tietenkään myöskään töissä käydä kun tiet pölisee ja on auto... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image