Oulu

Ammattiopisto lähtee Myllytullista

Koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Juha Huikari haluaisi muuttaa ammattiopiston toiminnot pois Myllytullin kiinteistöistä vuoteen 2017 mennessä. Koulun rakennukset on rakennettu useina eri vuosikymmeninä, ja osassa on sisäilmaongelmia. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 7.3.2014 6:04
Antti Goman

Keskeltä Oulua vapautuu tilaa uusille toiminnoille, kun ammattiopisto muuttaa Myllytullista Kaukovainiolle ja Kontinkankaalle.

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Juha Huikari (kesk.) esittää, että ammattiopisto lähtisi Myllytullista jo kolmen vuoden päästä.

”Henkilökohtainen mielipiteeni on, että olemme epäonnistuneet, jos Myllytullissa järjestetään ammatillista koulutusta vielä vuoden 2017 syksyllä”, Huikari sanoo.

Myllytullin ammattiopiston rehtori Saija Niemelä-Pentti ei pidä aikataulua täysin realistisena.

”Juha on nopeiden liikkeiden mies... Jos minä sitten nokitan pari vuotta eteenpäin. Joka tapauksessa tarkoitus on siirtyä pois tällä vuosikymmenellä.”

Apulaiskaupunginjohtaja Matti Matinheikki pitää realistisena, että paikalle rakennetaan kerrostaloja.

Opetustilojen ja asuntoloiden tilalle mahtuisi noin 500 uutta asuntoa ja niihin noin 700 asukasta.

Lue lisää 07.03.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Opiskelin siellä 60 - luvun lopulla ja nykyisinkin joskus Oulussa käydessäni tai kaupungin läpi ajaessani olen kurvannut sitä kautta nähdäkseni, onko vanha opinahjo pystyssä.
Siihen aikaan ja siihen rakennukseen inttereineen sisältyy paljon muistoja, haikealta tuntuu jos rakennukset puretaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopivana sattumana urakan saava rakennusyritys pistää parkkitalon matalaksi ensimmäisenä että ihmiset oppivat käyttämään oikeaa luolaa. Sitten ei enää puutu kuin Anttilan ajaminen maanpakoon ja jyrääminen maan tasalle valkeaa ja vanhaa paloasemaa varjostamasta niin Arinautopia on valmis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten rakentamaan onkaloa torinrannasta tontin alle ja lasiseinät nopeasti kadulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu. Vielä kun saadaan ODL:n rakennukset pois keskeltä kaupunkia niin on hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä homma. Ja sitten sellaisia kämppiä tilalle, joissa on neliöhinnat vähintään kymmenen rahaa neliö, ettei tartte kattella köyhiä.
Arina mukaan ilman muuta, jotta saadaan hissi uuteen miljoonamonttuun. En todellakaan halua jättää uutta seitsemänsataasarjalaista tuulipukukansan potkittavaksi tien varteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme epäonnistuneet, kuulostaa siltä että kaveri on jo myynyt tyhjän tontin rakennusyhtiölle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepu-Huikari haluaa saada keskustan (kylläpä naurattaa) arvotontin bisneskavereilleen. Mitä sitä opiskelijoille hienoilla ja perinteisillä paikolla opetusta antamaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Huikarihan se mahtaa olla varsin vaikutusvaltainen mies, kun pystyy oikein kavereilleen tontteja junailemaan:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

itsehän kävin koko kouluhistoriani sisäilmaongelmaisissa kouluissa. Yhteensä 13 vuotta homekouluissa. Miten oulun kaupunki selittää tämän?

Nyt koulun jo vuosia sitten päättäneenä en ole sen jälkeen sairastanut, kouluaikana oli ties mitä vakavia hengitystieinfektioita useamman kerran talvessa, jopa bakteeritulehdus iski näitten homeluukkujen takia.

Ja vielä armeijaan olisi pitänyt mennä homekasarmille vuodeksi, kolmentoista vuoden homeessa istumisen jälkeen, jätin käymättä ihan suosiolla.

Kaiken tämän homeelle altistumisen, minkä te, oulun kaupunki, minut pakotitte , te pilasitte minun terveyteni.
En voi antaa tätä anteeksi, ja ainoa keino miten saan hyvitystä, on, elämällä sosiaaliavustuksella kaupungin rahoilla, en varmasti halua maksaa penniäkään veroja tähän yltiökapitalistiseen ****kaupunkiin jossa tulevaisuuden toivot sijoitetaan rakennuksiin jotka ovat läpimätiä, homeen kyllästämiä.

Olen ollut kolmessa eri koulussa, ja jokainen kuulitte oikein, JOKAINEN niistä oli sisäilmaongelmainen. joka ikinen.
Mihin ovat rahat kadonneet kun oppilaiden kustannuksella säästetään?

Tiedän että en saisi varmasti mitään korvauksia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

5-kerroksista vaaleaa taloa ei saa purkaa. Antaa sen ja viereisen Tipalan olla silmänilona kaupunkikuvassa. Ja kun vielä opiskelin hehkeimmässä nuoruudessani siellä 3 vuotta ammattiin. Ihailin aamupäivällä väliaikaisella toripakan bussipusäkillä Valveen/ent poliisilaitoksen taloa ja Oulu10 vanhaa rakennusta; että osaavatkin olla kauniita ja hienoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkia sitä kuulee, että valtion oppilaitos nuin vaan hääjetään keskustasta. Asemakaavassa siihen on merkitty oppilaitos ja se siinä olkoon tai tulkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paperi-Kalevassa kerrotaan myös entisen työntekijän päässeen sopimukseen riita-asiassa. Uskomatonta, että kesti 5 vuotta. Voisiko nyt avata koko vyyhdin? Rahaa on palanut valtavasti ja lainvastasia päätöksiä tehneet pääsevät kuin koira veräjästä.

Vaalit ovat tulossa ja veronmaksajilla on oikeus tietää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on kyllä tosi kumma rakentamisen meininki. Ihmiset ahdetaan pienelle alueelle korkeisiin kerrostaloihin tuijottelemaan ikkunoistaan naapuritalon asukkaiden olohuoneisiin, vaikka tilaa väljälle rakentamisella oli pilvin pimein. Tuntuu kuin rakentamisesta vastaavilla henkilöillä olisi vihamielinen asenne ei-summpumaisessa ympäristössä asuvia kohtaan. Ja erityinen vihasuhde ja lähestulkoon kostomentalitetti heillä näyttää olevan niitä kohtaan, jotka asuvat maaseutumaisissa ympäristöissä, jossa elämisen laatu on korkeaa, koska on viityisä ja rauhallinen asuinympäristö. Nimittäin Oulun reuna-alueilla asuville ei anneta rakennuslupia vaan mieluimmin puretaan keskustassa olevia, peruskuntoisia taloja ja pikavauhdilla myönnetään rakennusfirmoille lupia rakentaa uusia kerrostaloja.

Jos Oulusta halutaan kehittää laadukkaan asumisen ympäristö, niin silloin kannattaa panostaa asumisratkaisuihin, jotka sijoittuvat kauemmas keskusta. Ja ei niin, että maaseutumaisissa ympäristöissä lohkotaan pikkurillin kokoisia tontteja, johon hädintuskin mahtuu iso omakotitalo. Varoittavia esimerkkejä tuollaisista asumisympäristöistä löytyy mm. Oulunsalon Niemenranta, jossa 200-300 neliön kokoiset omakotitalot ovat lähes päädyt vastakkain ja piha-aluetta ei ole kuin nimeksi. Omakotitalo vaati väljän tontin, noin 3000 neliötä, jotta omakotitaloasumisen todellinen idea tulee täytettyä. Tonttimaasta Oulussa ei ole pulaa, pulaa on päättäjistä, joiden päätökset ovat aidosti omia eikä rakennusfirmojen lobbaamia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tähän nyt voisi sanoa? Suurten kaupunkien keskustoissa asutaan tiiviisti. Joukkoliikenteen kehittäminen vaatii nimenomaan tehokasta täydennysrakentamista keskustassa ja pääväylien välittömässä läheisyydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvon yks vaan on hyvä ja muuttaa sinne missä saa rakennella unelmataloja ilimasille tonteille. Kaupunki on kuitenkin meitä toisia varten. Älä sitte ihmettele jos teillä persaukisilla unelma-asujilla ei ole siellä omassa utopiassenne varaa niihin palveluihin mitä kaupungista löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruikuti, ruikuti... Osta kaava-alueen ulkopuolelta puolen hehtaarin tontti ja rakenna sinne. Ei kukaan pakota muuttamaan sinua keskustan gettoihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image