Oulu

Alueen kiinteistön omistajat: Kivisydän laajenee vain, jos se tuottaa

Oulun kauppakamarin mukaan Kivisydämen nykyiset 900 autopaikkaa eivät riitä Oulun keskustan pysäköintitarpeisiin. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 8.4.2016 5:58
Helge Murtovaara

Oulun keskustassa kiinteistöjä omistavat LähiTapiola ja Ilmarinen katsovat, että kallioparkki Kivisydämeen sijoittamisen edellytyksenä on hankkeen kannattavuus.

Oulun kauppakamarin mukaan Kivisydämen nykyiset 900 autopaikkaa eivät riitä Oulun keskustan pysäköintitarpeisiin.

Toimintamallista keskusteltaessa alueen kiinteistön omistajat ja sijoittajat kertoivat haluavansa tutkia investointimahdollisuutensa, jos Kivisydäntä tulee hallinnoimaan kaupungin ulkopuolinen toimija.

Lue lisää 08.04.2016 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Ennen riitti yksistään maapäälliset pysäköintipaikat. Nyt on tullut 900 lisää maan alle ja siitä syntyy yhtäkkiä parkkipaikkojen riittämättömyys. Ei mee mun järkeen alkuunkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poistakaa pysyvästi 1000 maanpäällistä parkkipaikkaa keskustan katujen varsilta. Peltiromut pois ihmisten tieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mansessa poistettiin kadunvarsi paikat ja Hämeenkatu koski-rautatieasema suljettiin autoilta. Nyt laajennetaan keskustaa yli rautatien. Pakko kohta ajaa auto hämppiin, kun muuten ei keskustaan pääse

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitseeko joku oikeasti autoa tässä radanvarsikylässä? Ajakaa pyörällä, niin saatte raitista ilmaa ja säästätte rahaa ja ennen kaikkea hermoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ka. Kävimäärä/kk n.40 000 x12= n. 500 000
Ka, lipunhinta A; 3,- = n.1 500 000,-
Huolto(mm. hiekanpoisto jne.),käyttökulut -20%
Kuoletusaika n. 100-vuotta
Ps. Lopullinen urakkasumma lisätöineen ei tiedossa!
Ei vissiin kenelläkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noilla parametreilla investointi on kannattava. Eli käyttömaksut kattavat helposti operointikustannukset ja lainojen korot, eli kaupungin budjetista ei tarvitse pistää euroakaan lafkan pyörittämiseen.

Se että lainojen takaisinmaksuun voi mennä vaikka 100 vuotta on ihan se ja sama, kaupugin ei ole pakko saada kuoletettua tuota investointia yhtään sen nopeampaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitan aina sinne auton, kun käyn kaupungissa. Vielä kun saisivat sen harmajan, pahalta haisevan pöylyn poistettua, niin oli täydellistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingistä johdetut vakuutusyhtiöt eivät satsaa mitään Ouluun! Heidän asenteet on Oulu vastaiset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luultavasti hanke kannattaa siten että parkkihallin omistajina ovat joko keskusta alueen liikekiinteistöjen omistajat jotka saavat paremmin vuokratuloja vuokraamistaan liiketiloista kun niihin pääsee helposti parkkihallista. Tai omistajina voivat olla myös liikkeet jotka hyötyvät hyvistä keskustan parkkeerausmahdollisuuksista. Ts. Kannattavuus lasketaan hieman laajemmalla tavalla kuin että mitä maksoi parkkihallin tekeminen tai paljonko parkkihalli tuottaa parkkimaksutuottoja. Luulen että paras tuotto parkkihallista tulisi siten että se laajennettaisiinv vähintään tuplaksi ja alle 6 tunnin parkkeeraus olisi ilmainen. Silloin käyttäjiä piisaisi ja liikkeissä riittäisi asiakkaita. Ja kiinteistön omistajat saavat kunnon vuokran liiketiloistansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan varmasti laajennus tuottaa. Lähitapiolan ja Ilmarisen politiikkaan kuuluu ottaa rökelevoitot Oulusta. Pienemmät tuotot otetaan sitten pääkaupunkiseudulta, kun pitää rakentaa esim. johtokunnan jäsenen naapuriin kauppakeskus. Näin on aina ollut ja tulee olemaan, ellemme ala täällä itse investoimaan keskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko joku keskustassa asuva ruveta pitämään tilastoa kuinka paljon kallioparkissa on päivittäin autoja ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luovutetaan koko homma yksityiselle! Ai niin, tokkopa sitä kukaan haluaa. Yksityiset tekevät vain hyvää bisnestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt oli oikeaa puhetta että JOS se tuottaa.
Haaveissa ei kannata elää tuottavuutta ajatellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosti periaatteessa laskettu, mutta ei tämänkaltaisissa projekteissa käytetä 10v takaisinmaksuaikaa. 20-30 vuotta voisi olla lähempänä. Samalla investointia suunnitellessa on arvioitu kuinka paljon uutta liiketoimintaa syntyy kivisydämmen vaikutuksesta ja tätä kautta kaupunki saa lisää verotuloja. Myös paremman pysäköinnin seuraksena jo aiempien kiinteistöjen käyttöaste nousee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähitapiola ja Ilmarinen eivät sijoita Ouluun, vaikka sijoitus kannattaisi. Kaikki varat menevät pääkaupunkiseudulle, sillä näiden orgranisaatioiden johtoo asuu siellä. Katsokaa esimerkiksi Sellon "kivisydäntä", jonne saa parkkeerata ilmaiseksi. Ei varmaan kannata euroakaan. Pelkkiä kuluja vaan. Tämä on sitä "piiloaluetukea" pääkaupunkiseudulle, josta ei puhuta. Huomio kiinnitetään muka kalliisiin kyläkouluihin. Samanlaisia investointeja näiltä yrityksiltä Ouluunkin, niin alkaa keskusta kukoistamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärsin asian siten että oulun kauppakamari toteuttaa laajennuksen sekä rahoituksen ja vieläpä ihan tässä lähi tulevaisuudessa, joten ei tässä tarvitse kysellä Tapiolan ja Ilmarisen mielipiteitä.
Eihän nyt kauppakamari tälläistä kirjoittele aivan huvikseen??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image