Oulu

Alppilaan maan ensimmäinen paintball-rata

Oulu 28.5.2008 9:48
Jenny Härönoja
Oulun kaupunki panostaa uusiin lajeihin pelikenttiä rakentaessaan. Nyt suunnitteilla on muuttaa kesän aikana Alppilan hiekkakenttä paintball-värikuulapelin harjoitusradaksi, ainoaksi laatuaan Suomessa.

"Tavoitteenamme on löytää uusia lajeja. Paintball on uusi, nouseva laji ja se voi innostaa ihmisiä liikkumaan", Oulun kaupungin liikuntasuunnittelija Mervi Uusimäki kertoo.

Paintball on lipunryöstöpeli, jossa pyritään erilaisia esteitä hyväksikäyttäen etenemään vastustajan lipulle ja samalla poistamaan mahdollisimman monta vastapeluria värikuulilla ampumalla. Lajissa kilpaillaan Suomessa ja Euroopassa.

"Alppilassa voimme tarjota hyvät harrastusmahdollisuudet. Harrastajat laittavat kentälle tekonurmen ja liikuntavirasto aitaa alueen turvaverkolla. Annamme harrastajille pysyvän paikan, johon he voivat pystyttää esteet", Uusimäki lisää.

Oulun lähialueilla paintball-harrastajilla on käytössään metsäalueita Oulunsalossa ja Hiukkavaarassa. Oulun alueella arvioidaan olevan jopa pari sataa lajista innostunutta.

"Tältä seudulta on puuttunut kunnonnollinen alue, ja olemme aiemmin käyneet harjoittelemassa Kemissä. On ainutlaatuista koko Suomen alueella, että saadaan tällainen kenttä ihmisten ilmoilta. Se helpottaa uusille lajin aloittamista", RumaQ-joukkueessa pelaava Jarkko Tervonen iloitsee.

Uusimäen mukaan lähellä olevat Välivainion, Niittyaron ja Castrénin urheilukentät korvaavat muiden lajien harrastajille Alppilan kenttää.

Rantalentopallokentät kovalla käytöllä

Viime vuosina useille uimarannoille on rakennettu kenttiä beach volleyta, eli rantalentopalloa varten. Niitä on nyt useimmilla Oulun uimarannoista ja uusia suunnitellaan muun muassa Kuusisaaressa jo olevan kentän seuraksi.

"Tavalliset lentopallokentät ovat jo vanhoja ja osa niistä on aika huonokuntoisia. Ne on perustettu avustuksella, jota liikuntavirasto jakoi asukasyhdistyksille. Alueen asukkailla on kenttien hoitovelvollisuus. Ongelmien vuoksi avustuksia ei enää anneta", ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival sanoo.

Kaakkurissa Sarasuontiellä on asukasyhdistyksen ja lentopalloseura Oulun Kiskon yhteistyössä perustamat neljä hyväkuntoista, hiekkapohjaista lentopallokenttää.

"Kentät ovat kesällä kovalla käytöllä. Siellä pelaavat Oulun kaikki seurat ja harrastajaryhmiä. Meillä oli maanantaina seuran puolesta kentän kunnostustalkoot", Oulun Kiskon varapuheenjohtaja Kari Kurvinen kertoo.

"Kesällä kentillä pelataan pareittan biitsiä kilpailumielessä. Harrastajaryhmät voivat kuitenkin pelata kentillä kuudella pelaajalla, verkon korkeus vain säädetään sopivaksi", Kurvinen kertoo kentän käytöstä.

Tavallisten harrastajien vaatimukset pelikenttiä kohtaan ovat viime vuosina muuttuneet. Nyt kivituhkakenttiä päällystetään tekonurmella kaupunginvaltuuston päätöksellä vähintään yhden kentän vuosivauhtia.

"Kivituhkapinnoite ei ole paras koululiikuntaan. Se on altis säille, kun se liejuttuu vesisateella ja pölisee kuivalla ilmalla", Mika Puolitaival perustelee.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Toivottavasti tekevät siihen sitten parkkipaikankin. On nimittäin kadut ja lähitalojen pihat täynnä "urheilijoiden" autoja jo nytkin, kun käydään palloa potkimassa. Mitenkäs sitten kilpailujen aikaan? Tarvii varmaan tilata lappuliisaa sakottamaan väärin pysäköityjä autoja. Aina ei meinaa oman talon pihalta päästä kunnolla kadulle, kun liittymät on tukittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se hienoa nähdä että jossain päin suomea sentään tuetaan lajia. eteläsuomessa on taas alkaneet kunnat lopettaa lupiaan pelialueilta ja muutenkin niitä on ollut melkein mahdotonta saada. Ei ole lupaa saanut rakentaa jonnekin korvessa olevalle pellolle niin tämä on oikeasti hieno asia. Lajia ei paintball ole hiipumassa mutta vuosikymmenen kestänyt kasvu maailmalla on tasaantunut ja ilmeisesti jonkin näköinen raja harrastajissa on tullut maailmalla vastaan. Suomessa harrastaja määrä on aina tehnyt kohtalaisen suurta aaltoliikettä niin vaikea sanoa mikä suunta on pitkällä tähtäimellä. Ainakin kisajoukkueita näyttää tänävuonna olevan paljon liikkeellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa varmaan ottaa asioista selvää ennen kuin alkaa kommentoimaan mitään, nimittäin Venäjällä ei ole lopetettu paintball:ia eikä koko suomessa ole varsinaista kilpa-paintball:ille tarkoitettua kenttää. Saati sitten, että puitteet olisivat kunnan tarjoamat. Noita "jonkunlaisia" ratojahan on niemet ja notkot täynnä ja ne soveltuvatkin erinomaisesti tietynlaiseen pelailuun. Tämä on ainutlaatuista tällähetkellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muhoksen kenttä on ennemminkin polttari- ja hupiporukoille. Eikös Alppilan kenttä ole Supikentäksi tarkoitettu eli kilpailukentäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä näin, etteivät päätttäjät tehneet alueesta kulttuurillista taidenäyttely aluetta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hmm..kyse taitaa kuitenkin olla suomen ensimmäisestä, oikealla turffilla päällystetystä kilpapaintballkentästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muhoksella on tosiaan rata. Sosontien varressa. Kenttä tehty pellolle ja koottu autonromuista. Luulis jostain löytyvän radan pitäjän tiedot ja hinnastot. Ei vaan ole taiettu paljon mainostaa. Voishan tuosta aiheesta tehä paremman jutun kuvineen. Vois tulla monelle uus harrastus ja jäädä joku muu huonompi ajankulu pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toppilan lehikossa ammuskeltiin paintball-aseilla yli kymmenen vuotta sitten. Ei siihen mitään rataa tarvitse rakentaa. Yritetään uutisarvoa hakea noilla sanoilla. Nythän niitä aseita saa sitten halvalla jos Venäjällä lopetellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja minusta ei ole maan ensimmäinen, eikös tyrnävän tien varressa ollut jo viime kesästä lähtien jonkunlainen rata käytössä? Voisi hieman tarkentaa juttuja ennenkuin kirjoittaa lehteen asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkuisen vaan jäljessä muodista ollaan. Venäjälläkin ovat jo lopettelemassa paintball-harrastusta kun alkavat porukat jo kyllästyä siihen. Mutta onhan meillä kenkämuotikin juuri tulossa, joka siellä jo toissa vuonna hylättiin uusien tieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image