Oulu

Allas Sea Poolin lykkääminen vuodella oli välttämätöntä – Töölö Urban: "Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen"

Allas Sea Pool valmistuu Kiikeliin näillä näkymin keväällä 2021. KUVA: Oopeaa
Oulu 22.8.2019 14:37
Iida Ahonen

Oulu Allas Sea Pool -hankkeesta vastaavalta Töölö Urbanilta kerrotaan, että syy projektin lykkääntymiseen vuodella on alun perin liian optimistiseksi sovitettu aikataulu.

Töölö Urban kertoi tänään, että Kiikeliin tuleva Allas Sea Pool valmistuu keväällä 2021 kevään 2020 sijaan.

Hankekehitysjohtaja Petteri Lautso sanoo, että Töölö Urban ei ollut alkuperäisessä aikataulutuksessaan varannut kaikille prosessiin liittyville vaiheille tarpeeksi aikaa.

– Meidän ei ehkä olisi pitänyt kommunikoida ulos niin optimistisia aikatauluja, kun tiesimme itsekin, että suunnitelmamme oli varsin optimistinen.

– Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen, eikä asiassa ole taustalla mitään isompaa. Olimme vain varanneet kaikkiin vaiheisiin liian vähän aikaa.

Lautso huomauttaa myös, että kokonaisella vuodella lykkääminen oli välttämätöntä, sillä Töölö Urban haluaa avata merikylpylän kesäkautta vasten.

Hankkeen on vakaasti tarkoitus valmistua keväällä 2021, mutta Lautson mukaan projektin alkuvaiheessa aikataulut voivat yhä elää.

– Mahdollisia muuttuvia tekijöitä on edelleen. Seuraava askel asiassa on rakennusluvan hakeminen. Kun pääsemme oikeasti aloittamaan urakan, aikataulut vakaantuvat.

Töölö Urban hakee Allas Sea Poolille rakennuslupaa syyskuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Hieno homma että torin ympäristö kehittyy lopultakin useiden eri hankkeiden myötä.

Malttakaahan, kyllä näistä hyvä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhmin "liikeidea" ikinä. Miksi kukaan maksaisi uimisesta meressä? Nallikarissa voi uida niin paljon kuin haluaa ilmaiseksi. Vai onko tässä vaan tarkoitus pilata kauppatori kaikenlaisella roskalla kuten tornihotellit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Firmalla on vain virallinen ja realistinen aikataulu. Toisella haetaan tukea ja voidellaan poliitikoita, toisella tilataan urakoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan kenelläkään tullut mieleen, mihin saunojat autonsa parkkeeraavat. Nyt jo kallioparkki on täynnä messujen aikaan ja Kiikelissä autoja sakkopaikoilla. Voin kuvitella möhömahaisten miesten pyyhe ympärillään astelevan Kiikelin saunaan kaukaisesta parkistaan. Muutama vuosi sitten Kiikelin uimaranta oli puhdas ja sopiva lastenkin uida ja leikkiä. Eikö se riittäisi eikä kaupungille lisärasitteita ja jatkuvaa rahoittamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennusluvan myöntämisen jälkeen on kolme vuotta aikaa aloittaa ja viisi vuotta aikaa tehdä työt.Sen jälkeen voi hakea jatkoaikaa.Oulussa se tarkoittaa ikuista projektia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraava askel rakennusluvan hankkiminen. Voi mennä muutama vuosi lisää valmistumiseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se ole hyvä asia, että rakennetaan rauhassa? Kiireellä ei saada kuin tulevaisuuden homerakennuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä jos tekis viisaan päätöksen ja unohtaia koko laitoksen jos ei onnistu niin tekee rahoilla jotain järkevämpää tuskin se pore juttu olis muutenkaan kun herrojen leikki paikka kun ollaan muutenkin velka kierteessä aika pahasti järki hoi hoi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se siitä valmistuu ennenkuin merenpinta ehtii laskea metrin nykyisestä. Vakaa yritys ja kaupungissamme viisas tekninen johto, joka osaa sopia älykkäitä sopimuksia veronmaksajien hyväksi. - Lisää vaan uusia rakennelmia rantaan ja mereen, kyllä siellä on pitkästi tilaa, aluevesirajaan asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu olevan tapa tällä kylällä. Vielä kun aletaan rakentaa iliman lupia niinku eräskin marketti, niin kaikki on täyvellistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisia huippuprojekteja...
Liikekeskus
Torihotelli eli Hallikaisen matkustajakoti
Kauppahallin remontti
Citypyörät
Allas Sea Pool
...mitä seuraavaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pilvitornihotelli kaupunginteatterin taakse nurmikolle (pilaamaan maisemaa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas hyvä esimerkki miten tässäkään asiassa kaupunki ei osannut toimia oikeen. Asia täyytyy phjustaa ja keskustella valmiiksi ja sopia tiukasti uhkasanktioilla ennenkun aletaan höpöttömään asioita ulos saatikka tekemään hätäisiä päätöksi, esim jakeluaseman siirto.
Kaupunki ei tarvitse mitään konsulttia vaan johtoon järkeviä ja älykkäitä ihmisiä, jotka eivät käytä mitään maalaisjärkeä, vaan oikeaa ja tehokasta kaupunkilaisjärkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Töölö Urban: "Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen""

No, nimi ainakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

11:32
Viileä ilma tekee Suomesta datakeskuksille houkuttelevan maan – "Googlen investoinnit verrattavissa metsäteollisuuden miljardi-investointeihin"
11:29
Perussuomalaiset eivät lähde mukaan kokoomuksen välikysymykseen: "Suuria näkemyseroja halpatyövoiman maahantuonnista"
10:46
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
10:36
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
10:27
Samuli Alapuranen tekee elektronista musiikkia nimellä O Samuli A, musiikkiharrastus alkoi kempeleläisestä örinämetallibändistä – Katso video kappaleesta Torspopipo
10:26
Luke lopettaa Ruukin tutkimusnavetan ja keskittyy peltotutkimukseen – nautoja käy navetassa vielä kaksi erää
9:57
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
29
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
19
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
15
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
10
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
10
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
9
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
8
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä Enontekiön kunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image