Oulu

Allas Sea Poolin lykkääminen vuodella oli välttämätöntä – Töölö Urban: "Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen"

Allas Sea Pool valmistuu Kiikeliin näillä näkymin keväällä 2021. KUVA: Oopeaa
Oulu 22.8.2019 14:37
Iida Ahonen

Oulu Allas Sea Pool -hankkeesta vastaavalta Töölö Urbanilta kerrotaan, että syy projektin lykkääntymiseen vuodella on alun perin liian optimistiseksi sovitettu aikataulu.

Töölö Urban kertoi tänään, että Kiikeliin tuleva Allas Sea Pool valmistuu keväällä 2021 kevään 2020 sijaan.

Hankekehitysjohtaja Petteri Lautso sanoo, että Töölö Urban ei ollut alkuperäisessä aikataulutuksessaan varannut kaikille prosessiin liittyville vaiheille tarpeeksi aikaa.

– Meidän ei ehkä olisi pitänyt kommunikoida ulos niin optimistisia aikatauluja, kun tiesimme itsekin, että suunnitelmamme oli varsin optimistinen.

– Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen, eikä asiassa ole taustalla mitään isompaa. Olimme vain varanneet kaikkiin vaiheisiin liian vähän aikaa.

Lautso huomauttaa myös, että kokonaisella vuodella lykkääminen oli välttämätöntä, sillä Töölö Urban haluaa avata merikylpylän kesäkautta vasten.

Hankkeen on vakaasti tarkoitus valmistua keväällä 2021, mutta Lautson mukaan projektin alkuvaiheessa aikataulut voivat yhä elää.

– Mahdollisia muuttuvia tekijöitä on edelleen. Seuraava askel asiassa on rakennusluvan hakeminen. Kun pääsemme oikeasti aloittamaan urakan, aikataulut vakaantuvat.

Töölö Urban hakee Allas Sea Poolille rakennuslupaa syyskuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Hieno homma että torin ympäristö kehittyy lopultakin useiden eri hankkeiden myötä.

Malttakaahan, kyllä näistä hyvä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhmin "liikeidea" ikinä. Miksi kukaan maksaisi uimisesta meressä? Nallikarissa voi uida niin paljon kuin haluaa ilmaiseksi. Vai onko tässä vaan tarkoitus pilata kauppatori kaikenlaisella roskalla kuten tornihotellit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Firmalla on vain virallinen ja realistinen aikataulu. Toisella haetaan tukea ja voidellaan poliitikoita, toisella tilataan urakoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan kenelläkään tullut mieleen, mihin saunojat autonsa parkkeeraavat. Nyt jo kallioparkki on täynnä messujen aikaan ja Kiikelissä autoja sakkopaikoilla. Voin kuvitella möhömahaisten miesten pyyhe ympärillään astelevan Kiikelin saunaan kaukaisesta parkistaan. Muutama vuosi sitten Kiikelin uimaranta oli puhdas ja sopiva lastenkin uida ja leikkiä. Eikö se riittäisi eikä kaupungille lisärasitteita ja jatkuvaa rahoittamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennusluvan myöntämisen jälkeen on kolme vuotta aikaa aloittaa ja viisi vuotta aikaa tehdä työt.Sen jälkeen voi hakea jatkoaikaa.Oulussa se tarkoittaa ikuista projektia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraava askel rakennusluvan hankkiminen. Voi mennä muutama vuosi lisää valmistumiseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se ole hyvä asia, että rakennetaan rauhassa? Kiireellä ei saada kuin tulevaisuuden homerakennuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä jos tekis viisaan päätöksen ja unohtaia koko laitoksen jos ei onnistu niin tekee rahoilla jotain järkevämpää tuskin se pore juttu olis muutenkaan kun herrojen leikki paikka kun ollaan muutenkin velka kierteessä aika pahasti järki hoi hoi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se siitä valmistuu ennenkuin merenpinta ehtii laskea metrin nykyisestä. Vakaa yritys ja kaupungissamme viisas tekninen johto, joka osaa sopia älykkäitä sopimuksia veronmaksajien hyväksi. - Lisää vaan uusia rakennelmia rantaan ja mereen, kyllä siellä on pitkästi tilaa, aluevesirajaan asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu olevan tapa tällä kylällä. Vielä kun aletaan rakentaa iliman lupia niinku eräskin marketti, niin kaikki on täyvellistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisia huippuprojekteja...
Liikekeskus
Torihotelli eli Hallikaisen matkustajakoti
Kauppahallin remontti
Citypyörät
Allas Sea Pool
...mitä seuraavaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pilvitornihotelli kaupunginteatterin taakse nurmikolle (pilaamaan maisemaa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas hyvä esimerkki miten tässäkään asiassa kaupunki ei osannut toimia oikeen. Asia täyytyy phjustaa ja keskustella valmiiksi ja sopia tiukasti uhkasanktioilla ennenkun aletaan höpöttömään asioita ulos saatikka tekemään hätäisiä päätöksi, esim jakeluaseman siirto.
Kaupunki ei tarvitse mitään konsulttia vaan johtoon järkeviä ja älykkäitä ihmisiä, jotka eivät käytä mitään maalaisjärkeä, vaan oikeaa ja tehokasta kaupunkilaisjärkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Töölö Urban: "Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen""

No, nimi ainakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image