Oulu

Air Balticin lentoliikenne käynnistyy pohjoisen kentille

Air Balticin solmukohta tulee Ouluun. Yhtiön kaupallinen johtaja Tero Taskila on ollut tyytyväinen Oulusta saatuun tukeen.
Oulu 23.9.2010 10:08 | Päivitetty 23.9.2010 18:15
Liisa Laine
Latvialainen Air Baltic aloittanee lennot Oulun lentoasemalta vuoden 2012 aikana. Silloin valmistuu myös lentoaseman remontti. Yhtiö ilmoitti torstaina perustavansa uuden lentoliikenteen solmukohdan eli hubin Ouluun.

Oulun lentokentän päällikkö Pekka Mäntynen sanoo, että yhtiö on itse ilmoittanut valmiutensa lentoliikenteen aloittamiseen remontin valmistuttua.

Air Baltic aloittaa lentoliikenteen vaiheittain.

Todennäköisesti lennot aloitetaan ensin Suomen viidelle pohjoiselle lentokentälle eli Rovaniemelle, Kuusamoon, Kittilään, Ivaloon ja Enontekiöille.

Sen jälkeen Oulusta pääsisi lentäen Tromssaan, Muurmanskiin ja Arkangeliin. Jos oululaisten ja Air Balticin suunnitelmat kohtaavat, kolmannessa vaiheessa alkavat Moskovan, Pietarin ja Kööpenhaminan lennot.

Oulu voitti kilpailussa Turun ja Tampereen. Yhtiö ihastui erityisesti "Artic Gateway" -visioon, jota Oulun kaupunki ja liike-elämä ovat promonneet yhtiölle erittäin aktiivisesti. Oulun kaupungin kanssa työtä uuden hubin eteen ovat tehneet Pohjois-Pohjanmaan liitto, kauppakamari ja Oulun lentoasema.

Kolmen vuoden neuvottelujen tulos synnytti alueella suurta iloa ja tyytyväisyyttä.

"Iso, loistava asia sille työlle mitä on kolme vuotta tehty", iloitsi kaupunginjohtaja Matti Pennanen. Pennasen mukaan jo pari päivää sitten oli vahvat merkit siitä, että Air Baltic päätyy tähän ratkaisuun.

Pennanen muistuttaa, että paitsi elinkeinoelämälle tämä on merkittävä asia myös tavalliselle kansalaiselle, kun lentohintoja saadaan tätä kautta kilpailukykyisemmiksi.

Oulun kauppakamarin toimitusjohtaja Jaakko Okkonen on helpottunut, että kilpailu Tampereen kanssa kääntyi Oulun voitoksi. "Olen tässä nyt tämän aamun levittänyt tietoa eri suuntiin ja täytyy sanoa, että kyllä se on riemulla otettu vastaan. Varsinkin matkailuväki on innoissaan."

Okkosen mukaan lentoaseman kunnostus ja faktat tulevaisuuden suunnitelmista olivat ne tekijät, jotka näyttivät vakuuttaneen Air Balticin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image