Oulu

Aina ei tarvitse lähteä kauas: kemiläinen Arja Mielonen käy Oulussa usein ja hei­nä­pää­läi­nen Raimo Toppila viihtyy vaunussaan Nallikarissa

– Kannustan kaikkia matkailemaan kotimaassa, meillähän on täällä hirveän paljon kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja, kemiläinen Arja Mielonen sanoo. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 6.10.2019 13:01 | Päivitetty 6.10.2019 16:57
Raimo Pirttikoski

Kemiläinen Arja Mielonen ja oululainen Raimo Toppila viihtyvät hyvin Nallikarissa.

Oulun Nallikarin rannalla ei lauantaina alkuillasta viihdy edes lokki. Hyytävä tuuli ja ilta-auringon rippeet kannustavat viimeisiäkin ulkoilijoita siirtymään sisälle.

Lomakylän tuntumassa vastaan kuitenkin tulee tyytyväinen turisti. Kemiläinen Arja Mielonen kertoo autoilleensa Ouluun sisarensa kanssa aamusella.

– Päätettiin tulla päiväksi, kun päästiin kerrankin liikkeelle kahdestaan. Meillä on harvoin yhteistä aikaa, Mielonen sanoo.

– Olemme ulkoilleet ja käyneet kylpylähotellissa syömässä. Keskustassakin käväisimme.

Oulusta Kemiin kolmevuotiaana muuttanut Mielonen vierailee Oulussa yleensä 6–7 kertaa vuodessa varsinkin kesäisin ja syksyisin.

– Joskus yövytäänkin. Pitkätkään ajomatkat eivät minua haittaa, olen usein vuokrannut mökin esimerkiksi Leviltä ja Kilpisjärveltä.

Mielonen lomailee mieluiten Suomessa.

– Pelkään lentämistä. Rodoksella olen kerran käynyt, Viipurissa useastikin, Mielonen kertoo.

– Kannustan kaikkia matkailemaan kotimaassa, meillähän on täällä hirveän paljon kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja. Ja silloin eurotkin jäävät Suomeen.

Mielosen mielestä kesän matkailukausi tuntuu varsinkin pohjoisessa päättyvän turhan nopeasti.

– Luontoa voitaisiin tuoda enemmän esille myös näin syksyllä, kun illat pimenevät. Ainakin valaistusta ja erilaisia opastettuja retkiä kannattaisi lisätä.

Matkailuajoneuvojen alueella Raimo Toppila Oulun Heinäpäästä kertoo viihtyneensä Nallikarin kausipaikoilla kohta 20 vuotta.

– Vaimon kanssa olemme täällä varmaan lähes sata vuorokautta talvena aikana. Kesät vaunu on enimmäkseen Oulunsalossa, olemme jo reissanneet sen kanssa ihan riittävästi ympäri Suomea.

Oulun Heinäpäässä asuvan Raimo Toppilan asuntovaunu on talvehtinut Nallikarissa kohta 20 vuotta. – Ensimmäisen vaunumme hankimme vuonna 1985, tämä on jo kolmas, Toppila kertoo. KUVA: Jukka Leinonen

Karavaanaria viehättää yhä vapaus. Omaa kesämökkiä Toppila ei ole koskaan kaivannut.

– Viihdymme täällä hyvin. Lueskelemme ja katselemme telkkaria, ulkoilemme ja pyöräilemme. Saunakin on tarjolla kolmesti viikossa, Toppila kertoo.

– Melkein päivittäin käväisemme kuitenkin kotona Heinäpäässä hakemassa sanomalehden ja syömässä. Joskus laitamme ruokaa grillissä tai nuotiolla yhdessä kavereiden kanssa.

Vuosien varrella iso osa väestä on jo vaihtunut, mutta tuttuja naamoja ja vaunuja on ympärillä yhä melkoinen liuta.

– Tuo on Kaukovainolta, tuo Haaparannasta, tuo Torniosta ja tuo Sodankylästä. Kauempaa tulevat käyvät harvemmin, mutta viipyvät pidempään, Toppila toteaa.

Otsikkoa muokattu 6.10. kello 16.57.

Kommentoi

Suomen upea luonto kutsuu ulkoilemaan ja kokemaan eri vuodenaikojen vaihteluista syntyviä luonnon ihmeitä. Kiire unohtuu, kaupunkien valosaasteet vaihtuvat myöhäisiltojen tähtien tuikkeisiin ja revontulien leiskumiseen. Tämä täytyy kokea !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha lähteä merta edemmäs kalaan. Nuo immeiset lomailevat kestävän kehityksen mukaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säännöissä lukee että kausipaikka tarkoittaa 28 majoitusvuorokautta aluellamme ei lähes 100 vrk?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet katsonut väärin. KUUKAUSIpaikka tarkoittaa 28 majoitusvuorokautta ja kausipaikan vuorokausia ei rajoiteta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut ovat jopa myyneet asuntonsa ja asettuneet vakituisesti asuntovaunun tai -autoon. Elämäntapoja ja -tyylejä on lukemattomia. Mutta jokainen tyylillään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image