Oulu

Accenturella kiistaa ex-nokialaisten palkkatasosta

Oulu 31.1.2012 6:08
Arja Mikkola
Entiset nokialaiset ovat siirtyneet Accenturelle "vanhoina työntekijöinä". Kiistaa on kuitenkin syntynyt siitä, että Accenture on vaatinut tulokkaita allekirjoittamaan työsopimuksen, joka ilmeisesti laskisi työntekijän ansiotasoa.

"Ei kannata allekirjoittaa sopimuksia ja vastaanottaa heikennyksiä", neuvoo UIL:in paikallinen asiamies Mikko Sormunen Oulussa. Ensin pitää käydä neuvottelut ryhmässä.

Accenturen palvelukseen Nokialta siirtyneiden parista on ilmeisesti valittu uudet luottamusmiehet niin Oulussa, Helsingin Ruoholahdessa kuin Tampereellakin.

"Ymmärsin että heidän tarkoituksena on nyt keskustella työnantajien kanssa", kertoo Uuden Insinööriliiton edunvalvontapäällikkö Jouko Malinen.

Malisen mukaan Accenturelle siirtyneistä nokialaisista noin 60 prosenttia on UIL:n jäseniä.

Toisaalta jos uutta sopimusta ei allekirjoita, ei Accenture osoita työntekijälle uusia töitä, Yle Oulu uutisoi viime viikolla.

Malinen toteaa, että juridisesti voi vanhana työntekijänä siirtyvä vaatia uudelta työnantajalta vain etua, joka liittyy entisen tasoiseen palkkaukseen.

"Vastaavaa tulospalkkaa ei voi edellyttää, mutta vakiintuneen kokonaispalkan osalta voi katsoa, miten se muodostuu."

Lue lisää tiistain Kalevasta

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hehee... henkilöt jotka olisivat saaneet Nuukialta muutoin kenkää siirettiin sitten Accenturelle. Nuukia yrittää/yritti omaa ryvettynyttä mainettaan parantaa, kehnoin tuloksin. Ottaisivat vaan kaikki loparit ja alkaisivat kunnon töihiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, jos Nuukialta sai kenkää, kelpaako sinne enää varamiespalvelun kauttakaan? Tuskin. Minne sitten kelpaa? Ei mihinkään? Pitäisköhän tilipussista vähän karsia? Ei tietenkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin on Nokialaisiila isot ökytalot ja maasto Audi/Bemarit. Kyllä jos näin on, niin silloin inssit saavat liikaa liksaa muihin nähden, eivät he sentään ole mitään ruudin keksijöitä vaan tavallisen älykkyysosamäärän omaavia inssejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokialaiset tottuneet liian korkeaan palkkatasoon.Markkkinataloudessa palkka osaamisen mukaan. Nokialla suurimma tuotekehitysmenot, mutta tuotteet sekundaa. Osaavalle porukalle riittää ottajia ja palkkakin on sen mukainen. Suojatyöpaikoissa on myös tason mukaiset palkat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei (uudet) palkat tyydytä niin sanoo ittensä irti ja vaihtaa työpaikkaa. Niin yksinkertaista se on. En mä tuommoista kommunismia jaksa ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miettikääpä miltä se näyttää ja mitä asiasta seuraa, jos Nokialta tulevalle porukalle maksetaan parempaa palkkaa kuin talossa jo ennestään oleville - siis "automaattisesti" ja vain sen takia että he nyt vain sattumoisin ovat olleet Nokialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Insinööreille vaikeeta,mutta raksapuolella normaalia,poistaa etuja ja karsia kuluja!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se karua Nokialaisille huomata, että on oltu ylipalkattuja. Kannattaisi ottaa vastuu omasta elämästään, eikä odottaa että yhteiskunta tarjoa tilalle toisen suojatyöpaikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi hirveä haloo pienestä palkan tarkistuksesta? =nhan noita ennekin suomessa jaettu alas jopa !/3 suuruisen leikkauksin, eikä se pahempaa polemiikkia aiheuttanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, maailma ei ole reilu ja eihän Nokia olisi ulkoistanut jos oman työn teettäminen olisi kannattanut. Accenture taas leikka kuluja, näinhän tämä pyörii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmittaa Nokialta siirtyneiden puolesta mutta useiden ex-nokialaisten kanssa työskenneltyäni mietin että voiko tässä olla periaatteellinen ero: Noksulla työskennelleet tuntuvat tulkitsevan hyvin usein vuoden kokonaisansiotaan (kk-palkka + mahdolliset bonarit) ja edellyttävän sen tasoista liksaa jatkossa. Muu maailma taas näkee että kk-palkka (etuineen) on se das palkka ja bonarit on bonusta jos niitä saa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli Accenture on aloittan ex noksulaisten ulossavustamisen. Näppärä veto noksulta, kun pannaan toinen yhtiö hoitamaan likainen työ. Suomeen on nyt sitten saatu myös laillistettua työntekijöiden kiristäminen. Ja hallitus senkuin tykkää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia onkin maksanut tulospalkan joka on muodostunut korkeammaksi kuin minkä Accenture tarjoaa aikapalkkana taloon tulijoille. Insinöörit ovat heikoilla tässä hommassa. Ainoa toivo on siinä, minkä luottamusmiehet saavat kiristettyä ja riistettyä työnantajalta. Lisäksi vielä rettelöidään sellaisen liiton puitteissa joka ei kelpaa neuvottelupöytään edes liittokohtaisissa neuvotteluissa. Eli pohja on poissa kun sitä ei ole ollutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä on Noksun ylhäisyyksienkin palata maanpinnalle reaalimaailmaan takaisin ja tyytyä työtä vastaavaan palkkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luenko rivien välistä oikein, että kuukausipalkka säilyisi edelleen samana, mutta mahdollinen tulospalkkio pienenisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa sekava uutinen: palkkataso laskee mutta palkka säilyy entisen tasoisena? Ylityökorvauksia ei makseta jos niitä ei tehdä. Tulospalkkaus riippuu tuloksesta ja se on välilla nolla vaikka oma tulos olisi erinomainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tätä on tehty myös nokian sisälläkin jos olet siirtynyt tavallan tytär yhtiöstä toiseen aikanaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Accenture se on kyllä sellainen iilimato ettei paremmasta väliä ... voisi valtiokin ohjata projektinsa sellaiseen puljuun joka osaa ja tekee halvemmalla kuin nämä kartellilafkat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

137
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
112
Muiden uskontojen läsnäolo voi olla hyväksi Suomen kristityille, sanoo Oulun hiippakunnan seuraava piispa
65
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
39
Median lokaaminen riitti - yli 200 sanomalehteä liittyi Trumpin hyökkäyksiä vastustavaan kampanjaan
34
Loppukesä tuo maatalouskoneet teille, autoilijan tila voi huveta yllättäen – näillä neljällä vinkillä ohitat traktorin turvallisesti
31
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
29
Vapautuksen asepalveluksesta saa joissain maakunnissa toisia helpommin – yleisin syy on mielenterveys- tai käytöshäiriö

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image