Oulu

Äänestys sujuu odotetun rauhalliseen tahtiin Ou­lus­sa – ­Ma­de­kos­kel­la kes­ki­mää­räis­tä innokkaampia äänestäjiä, ja värttöläiset nuoret erityisen aktiivisia

Kastellin monitoimitalolla äänestettiin innokkaasti sunnuntaina alkuillasta. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 26.5.2019 19:16
Antti Ervasti

Oulun äänestyspaikoilla ei ole ollut eurovaalipäivänä jonoja toisin kuin kuukauden takaisissa eduskuntavaaleissa.

Kastellin monitoimitalolle virtasi äänestäjiä sunnuntai-iltapäivänä tasaisesti, mutta rauhalliseen tahtiin ja melko harvakseltaan.

Värtön äänestysalueen vaalilautakunnan puheenjohtaja Mono Kuoppala sanoo, että hetkittäin on ollut vilkastakin mutta enimmäkseen hiljaista.

– Ei lähellekään samanlaista ryntäystä kuin kuukausi sitten eduskuntavaaleissa.

Kastellissa on kuitenkin hänen mukaansa käynyt paljon nuoria äänestämässä. Äänestysprosentin hän uskoo nousevan alueella yli 40 prosenttiin.

– Varmaankin kansalaisvelvollisuus. Aina on tapana käydä äänestämässä, vastaavat Else Saarikoski ja Minna Salonen kysymykseen, mikä sai heidät tulemaan äänestämään. He lenkkeilivät monitoimitaloon Värtöstä lastensa Lara Saarikosken ja Max Salosen kanssa.

Saarikosken mielestä europarlamenttivaalitkin ovat tärkeät, koska EU:ssa tehdään kaikkia koskettavia isoja päätöksiä.

– Muutama nimi on mielessä, ja heistä pitää tehdä vasta kopissa se valinta, hän sanoo.

Myös Kastellissa äänestäneelle Kaarina Blomsterille valinta oli suhteellisen helppo tehdä.

– Euroopan unionin asiat ovat tärkeitä, ja olen äänestänyt aina myös eurovaaleissa. Eivät parlamenttiin valitut ihan turhan panteiksi sinne lähde, vaan äänestämisellä on merkitystä.

Heikkilänkankaalta Madekosken koululle äänestämään tullut Hanna Ikonen sanoo äänestäneensä kaikissa vaaleissa, joissa on saanut äänestää. Myös eurovaaleissa äänestäminen on hänen mielestään kansalaisvelvollisuus.

– Valitsin ehdokkaani ja juuri autossa tarkistin vielä numeron. Valinta oli helppo, mielestäni helpompi kuin muissa vaaleissa, koska vaalit ovat valtakunnalliset. Euroopassa päätetään asioista, jotka vaikuttavat tänne Suomeen. Itselleni ilmastoasiat ovat tärkeitä, koska minulla on näitä pieniä lapsia, Viisivuotiaan Auran ja kaksivuotiaan Kostin kanssa äänestämään tullut Ikonen sanoo.

Madekosken äänestysalueen vaalilautakunnan puheenjohtajan Vesa Huittisen mukaan alueen asukkaat ovat melko aktiivisia äänestäjiä myös eurovaaleissa.

– Täällä on aina ollut hyvä äänestysprosentti kaikissa vaaleissa. Viime eurovaaleissa se oli 43,5 prosenttia eli jonkin verran keskimääräistä korkeampi, hän sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

6:36
Mies täräytti maasturilla ravintolan seinään Saariselällä  – puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat
6:07
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
6:00
Paikallisyhdistysten aktiivit tekevät pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän eteen ja saavat siitä harvoin kiitosta Kaupallinen yhteistyö
6:00
Fokus pitää olla koko Oulun vetovoiman lisäämisessä – alueilla asukkaiden ja virkamiesten pitää opetella tekemään asioita yhdessä Lukijalta
6:00
Kuntatalous kuopii pohjamutia – Joka kolmas kunta kerjuulla, mukana muun muassa Ii, Utajärvi, Vaala ja Tyrnävä Tilaajille
6:00
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
21.10.
Brexit toisi haasteita Valioliigalle – ulkomaalaispelaajien määrä luultavasti vähenisi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

115 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Jos ei olisi rikkaita, jotka maksavat paljon veroa, köyhilläkin olisi kurjemmin. Monet hyvätuloiset yrittäjät työllistäv... Lue lisää...
Kiitos hyville veron...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image