Oulu

Äänestys: Mikä on Martti-patsaan paras asu?

Oulu 10.11.2016 6:15 | Päivitetty 10.11.2016 6:28
Kaleva
Martti 1 KUVA: Lukijan kuva

Kalevan Pue Martti -kisaan saapui kaikkiaan 25 ehdotusta. Esiraati poimi niistä kolme parasta toteutusta ja ideaa yleisöäänestykseen.

Lukijoilla on viikko aikaa äänestää omaa suosikkiaan.

Äänestys avautuu tänään Martin päivänä ja päättyy torstaina 17. marraskuuta.

 – Yllättävän moni osallistui kisaan näin nopealla aikataululla, esiraatiin kuulunut kuvanveistäjä Sanna Koivisto iloitsee.

– Näkyvissä on todella huolellisesta paneutumista monessa ehdotuksessa.

Myös rekvisiitat harkittu

Martille oli suunniteltu ja valmistettu vaatteita ja asukokonaisuuksia, joihin oli harkittu myös rekvisiitat.

–  Oli kiva, että Martille oli tehty housuja, tossuja ja
kokoasuja. Aikaisemmin on ollut huiveja, viittoja ja
pipoja, toinen esiraatilainen,

Martti 2 KUVA: Lukijan kuva

ompelija, artesaani ja Dodo ry:n jäsen Vuokko Haljoki iloitsee.

Pikkuinen pronssipoika Martti on oululaisten maskotti.

Martti istuu Sanna Koiviston Ajan kulku -veistoksen kaarijalustan nokassa Maria Silfvanin puistossa, Oulun kaupungintalon takana.

 

Martti1: Sotalapsi Martti

Tämä asuehdotus säväytti raatia. Kuvanveistäjä Sanna Koivisto suhtautuu positiivisesti siihen, miten pukija on tiedostanut sotalapseuden tässä ajassa. Sotalapsi Martti alkaa teoksena heti kertoa tarinaa, ihmiskohtaloa.

 

Martti 2: Hienot tennarit Martilla

Tehtävään on paneuduttu tosi huolella, toteutus on siisti ja kokonaisuuden värimaailma mietitty tosissaan. Ja tennarit ovat ihan huiput! Tyylikäs kokonaisuus. Oikean ja sopivan kokoiset vaatteet.
Värikäs, pirteä ja erottuva. Laadukasta käsityötä.

 

Martti 3: Maailmanmatkaaja-Martti

Martti 3 KUVA: Lukijan kuva

 

Reissulaisella on rekvisiittaa Suomen kartasta, repusta ja huovuttamalla tehdyistä kiikareista lähtien. Kuvanveistäjä Sanna Koivisto yhdisti ehdotuksen presidentti Martti Ahtisaareen, joka on käynyt kouluja Oulussa ja tehnyt valtavasti rauhantyötä ympäri maailmaa. Nähty vaivaa, yhdistetty eri tekniikoita.

 

Äänestys on päättynyt.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Kaikissa on nähty todella vaivaa ja ne ovat hienoja omalla tavallaan. Tuo no. 2 sopivan yksinkertainen ja selkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen paljon katsellut tuota Ajankulku-teosta onnikkaa ootellessa, paikka on hyvä, ja ihmiset katselevat paljon teosta, minusta teos on hyvin puhutteleva, Martti-poikaa olen paljon myös katsellut, minulle se on viesti nykylapsen ja -nuoren toivosta, uskosta ja tulevaisuuden haaveista, joko Oulussa, Oulusta maailmalle tai maailmalta Ouluun ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimäinen Martin puku muutama vuosi sitten eli tuntemattoman henkilön tekemä harmaa hupullinen viitta Martille ..oli vaikuttavampi kuin yksikään näistä. Pidän itse patsaasta ja siksi etekin 1 ja 2 vaihtoehto ovat miesltänu liian puettua. Taidan äänestää sotalasta.. siinä on muutenkin ajatusta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi ollut ihan kiva nähdä muutkin ehdokkaat kolmen lisäksi, joista lukijat olisivat saaneet valita mahdolliset finalistit, puhuttaan vaikka kolmesta lukijoiden ehdokkaasta + raadin valitsemista ehdokkaista kolme.
Tuppaa olemaan yleensä vähän eri maku lukijoilla kuin raatilaisilla, mutta olisihan tuo jo avoimen kisan nimissä ollut tasapuolista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan Pue Martti-kisan kolmesta (3) esiraadin parhaimmiksi arvioimista ideoista ja toteutuksista mielenkiintoisin ja puhuttelevin on kolmonen (3), Maailmanmatkaaja Martti, joka aiheena/teemana on ajankohtainen ja maailmanmenon pohdiskeluun motivoiva sekä inhimillisen arvomaailman perusteita puntaroimaan kannustava. /

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinäpä sen hienosti sanoit - tai kirjoitit ;) - juuri noita ajankohtaisia teemoja vaatteiden tekijä on varmasti halunnut tuoda esille, noin minäkin sen ymmärsin ;)l

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkäsin eniten numero 2:sta, koska sen asusta jättää itse patsaasta enemmän näkyville. Mielestäni kaksi muuta peittivät patsasta liikaa (vain kasvot näkyvillä), ei hahmotu koko patsaan muoto muhkeiden vaatteiden alta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
50
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
39
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image