Oulu

70-vuotias oululaismies kaahasi hurjaa ylinopeutta Vaalassa – nuorempi kuljettaja jäi kiinni Oulussa, myönsi käyttäneensä me­tam­fe­ta­mii­nia

Oulun poliisin haaviin jäi maanantaina reilua ylinopeutta ajanut kuljettaja sekä mies, jonka epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. KUVA: VESA JOENSUU
Oulu 20.8.2019 7:46
Heikki Uusitalo

Poliisipartio mittasi maanantaina Vaalassa noin 70-vuotiaan oululaismiehen ajoneuvon nopeudeksi 160 kilometriä tunnissa. Alueella oli sadan kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Virkavalta määräsi kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon. Puolenpäivän tietämillä sattunutta tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Oulussa puolestaan oli maanantaina liikenteessä nuorehko mieskuljettaja, jonka poliisi epäilee ajaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Autoilija pysäytettiin illalla noin kello 21.35 Limingantiellä. Kuljettaja vaikutti päihtyneeltä, mutta alkometri antoi nollatuloksen. Huumauspikatesti antoi kuitenkin aihetta epäillä, että oululainen mies oli käyttänyt huumausainetta. Mies myönsi poliisipartiolle, että hän oli käyttänyt metamfetamiinia aiemmin päivällä.

Poliisi totesi samassa yhteydessä, että mies oli jo ennestään ajokiellossa.

Mies vietiin verikokeisiin huumepikatestin tuloksen varmistamiseksi. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

MAINOS

Kommentoi

Tuohan on ihan normaalia nopeutta... ohitustilanteissa helpostikin tuo nopeus ja kun alkaa tympiä matelijat! Miksi Oulussa aina moottoritiellä 80 rajoitus? Tyhmää autoilijoiden kiusaamista. Ilman tietyötäkin siis tuo Oulun kiusanopeus. Mahdollista vain täällä. Eteläpäässä ei niin tyhmää tää ajaminen kuin Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä myös, enempi valvontaa myös 86-tielle jonne tuntuu seudun kaikki kaaharit siirtyneen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisointi on selvää ikärasismia.
Minoon seittemänyks ja ejelen ku nuoret ja vähä paremminki ko joutuu joskus oikeen ootteleen niiden päätöksiä liikenteessä.
Tänäänki risteyksessä käännyin vasemmalle ja mulle vasen kaista jolle. Vastapuolelta kääntyi oikealle muttei ymmärtäny asioita nii ootti , ja kaikki siellä perässä,, että minä menen vaikka normaali tapa olisi että kääntyisi omalle kaistalleen oikeaan reunaan.
Eikä tuo ollu vain yks tapaus vaan jatkuvaa.
Sitte risteyksessä valot vasemmalle kääntyville niin eiköhän joku , tietämätön , oottele että tuleekohan tuo vielä suoraan, ihmeellistä ymmärtämättömyyttä.
SELVÄÄ IKÄRASISMIA UUTISOINTI.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi minulla on niin vanha auto ettei tollainen kaahaus ole edes mahdollista. Tien päällä löytyy pari saksalaismerkkiä ja yksi ruotsalaismerkki joille kuuluu päästä ohi nopeusrajoituksen mukaan ajavasta autosta oli tilanne mikä tahansa. Ei keltaiset viivat, ei mutkat eikä vastaantuleva liikenne hidasta ollenkaan menoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mittarinsa mukaan nopeusrajoituksia noudattavat ajavat alinopeutta. Siksi tietä ohitellaan siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enimmäisnopeus 80 km tunnissa rajoittimella kuten kuorma-autoissa. Taajamissa kuljettaja joutuisi tarkkailemaan vallan itse nopeuttaan tarkemmin. Onhan tässä tietenkin se suuri ongelma, että sakkotulot jäisivät pois kassasta. No polttoaineisiin ja tupakkaan lisää hintaa ja valtion hallinnosta joutomiehet ja naiset (35 prosent.) pois niin se on siinä. Tulee jopa suuret säästöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiestö alkaa olla siinä kunnossa, että tuo 80 alkaa olla jo kova nopeus.
Ehdotus on kyllä hyvä muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asennetaan kaikkiin Suomessa käytössä oleviin autoihin nopeusrajoitin, nopeus max 30 km/h. Moottoriteille voi luoda ympärivuotiset hiihtoladut. Maailman hiihtäjät Suomeen harjoitteluleireille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksihän poliisit jos ottaa kilvet pois ei siirrä ajoneuvoa turvalliseen paikkaan,moottoritien varressa Kaskkurista pohjoiseen auto petonikaiteen vieresdä,siinä voi hämärässä tullu pahaa jälkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tieliikennekamerat ja ylinopeus eivät liity toisiinsa millään tavoin. Nopeusvalvontakamera ja ylinopeus taas liittyy toisiinsa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän laiteta jokaiseen autoon kojelautaan kamera joka kuvaa kuljettajaa ja tallentaa ajonopeuden tieosuudella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy kyllä ihmetellä että täytyy tollasten seassa koettaa ajaa lainmukaisesti tuolla liikenteessä..Onneksi ei ole vahinkoja sattunut näiden takia.
Toivottavasti ei satukaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuodet antaa varmuuden, liikenteessäkin, saati sitten yhtiön hallituksessa sekä metsästysseurassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmuuden ehkä, mutta ei viisautta, eikä älyä tai muiden ihmisten huomioon ottamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
17:45
Ilkka Herola taisteli kolmanneksi Trondheimin maailmancupissa – "Oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti"
17:19
Chelsea sai helpotusta, Tottenhamin taivaalle synkkiä pilviä Valioliigassa
16:43
HS: Oikeuskansleri ryhtyy selvittämään, onko kaksi ministeriötä rikkonut perustuslakia EU-asioista tiedottamisessa
16:20
Pohjois-Italiassa useiden kaupunkien julkisia tiloja suljettu koronaviruksen vuoksi, Etelä-Koreassa tautitapausten määrä singahtanut ylöspäin
16:17
Lauri Vuorinen otti maajoukkueen ainoan välieräpaikan Trondheimin sprintissä, Pärmäkoski toivoo sunnuntaille lumisadetta
138
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
70
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
64
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
54
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
23
Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun kymmenen viime vuoden aikan" – Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria
22
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image