Oulu

15-vuotias tyttö raiskattiin Oulussa - epäillyllä sa­man­tyyp­pis­tä rikostaustaa

Oulu 19.2.2013 9:53 | Päivitetty 19.2.2013 15:22
Kaleva

Oulun poliisi tutkii viime viikolla Oulussa tapahtunutta 15-vuotiaan tytön raiskausta. Teosta on vangittuna ulkomaalaistaustainen 21-vuotias mies.

Poliisin mukaan tyttö oli mennyt arki-iltana ystävättärensä kanssa yksityisasuntoon viettämään iltaa kahden miehen kanssa. Illan aikana seurue nautti alkoholia.

Myöhemmin illalla toinen miehistä ja uhrin ystävä poistuivat asunnosta.

Asuntoon jäänyt mies käytti juopunutta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen.

Tyttö poistui teon jälkeen asunnosta. Hän teki rikosilmoituksen poliisille samana päivänä.

Tapausta tutkitaan raiskauksena ja törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Rikosylikomisario Antti Luoto Oulun poliisista kertoo, ettei tapaukseen liittynyt muuta väkivaltaa.

Vangitulla miehellä on taustallaan jonkin verran aikaisempaa rikostaustaa.

"Samantyyppistäkin on", Luoto sanoo.

Aikaisempien rikosten käsittely on kesken, eikä miestä ei ole tuomittu teoista.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Lue lisää poliisin ja nuorten ajatuksia huomisen Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Ja sitten kukkahatut syyttää rasismista , ihme kun tätäkin uutista ei ole vihapuheen nimissä sensuroitu.

Kuinka voi olla että tuollaisista rikoksista epäillyt hilluvat vapaalla jalalla ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Aikaisempien rikosten käsittely on kesken" <-- ei ole poliisilla aikaa tälläisten selvittämiseen mutta kelkoille ehditään pitää tehovalvontaa? just näin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ulkomaalaistaustainen henkilö tekee rikoksen suomessa,hänet pitäisi heti palauttaa sinne mistä on tänne tullut,eli karkottaa.
Tässä näkisi myös sen,että maassa täytyisi elää maan lakien mukaan ja maan tavalla,muuten joutuu karkoitetuksi
Suomessa on niin lepsu lainsäädäntö.että nämä kovista oloista tulleet pitävät suomen tuomioita täyshoitolomana.

Minun mielipiteeni on tämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidetään parempaa huolta tyttäristämme (ja pojistamme)! Kasvatetaan heidät itsetunnoltaan ja omanarvontunnoltaan vahvoiksi. Opetetaan heille, että maailmassa on pahoja ihmisiä, ettei pahuus muutu hyväksi pelkällä rakastamisella ja suvaitsemisella. Pahuutta vastaan saa ja tulee puolustautua. Pahoja ihmisiä löytyy niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin joukosta, mutta tarpeen on TIETÄÄ, että maailmassa ON olemassa monenlaisia kulttuureja, joista joidenkin piirissä kasvaneiden ihmisten ajatukset tyttöjen ja naisten itsemääräämisoikeudesta ja asemasta yhteiskunnassa ovat täysin erilaiset kuin mihin Suomessa olemme tottuneet.

Suomen rangaistuskäytäntö on luotu suomaisesta pehmeäarvoisen kulttuurin näkökulmasta. Se on hampaaton jo suomalaisia seksuaalirikollisia vastaan. Ei ole rasistista kyetä ennakoimaan mahdolliset vaaratilanteet ja pystyä välttymään niiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin puhuttu.... mutta pitäisi tehdä jotain kovaa laki että suomessa asiat paranee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentti menee läpi ainoastaan jos kritisoit poliisia, valtiota tai yhteiskuntaa. Kalevan modet hävetkää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen keräillyt itselleni kaikki lähettämäni kommentit ja merkannut ne jotka eivät menneet läpi. Näitä on porukalla joskus kateltu ja ihmetelty, että mikä ihme moderaattorilla on ollut mielessä. Ehkä julkaisen ne joskus jossain foorumissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäily on epäily ja rangaistus taas vaatii näyttöä, sekä tuomiota lain nojalla. Jos ei ole näyttöä, ei voida lainkaan nojalla tuomita. Näin se vain on ja tulee olemaan. Poliisi tutkii, jos on jotain tutkittavaa ja syyttäjä syyttää jos on näyttöä ja lopulta tuomioistuin tuomitsee, jos näyttö on sellainen, että ylittää tuomittavan rötöksen rajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näistä ei voi antaa sen sortin rangaistuksia, ettei tule enää mieleenkään tehdä uudestaan?? Mutta ei, annetaan mitätön sakko, ehkä ehdollista ja silitellään päätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisien määrää vähennetään jatkuvasti, ja ne vähätkään jäljelle jätetyt eivät ennätä tutkia yhä enenevää rikosten määrää. Todennäköisesti myös rikosten priorisoinnilla on syynsä viipyileviin tuomioihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä maassa (Oulussa varsinkin) tunnutaan priorisoitavan talousrikokset ja pikkuisten hippien jahtaus. Minusta poliisin tulisi keskittyä toden teolla väkivalta-ja seksuaalirikollisiin! He aiheuttavat välitöntä vaaraa, haittaa ja voivat pilata ihmisten elämiä pysyvästi, jokaisella väkivaltateollaan. Seksuaalirikolliset ovat yleensä taparikollisia, ainakin omalla sarallaan. Maailma on pullollaan pedofiileja, ei ne ole Suomeakaan säästäneet. Valitettavan pieni joukko vaan jää kiinni. Vaadin valtiolta satsausta tähän asiaan! Sekä rangaistukset väkivalta-ja seksuaalirikoksiin tuntuvasti kovemmiksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihmiset raivopäissään ja yhteiskuntavastaisuudessaan lue loppuun näitä juttuja. Ja kun onhan se aina valtion ja yhteiskunnan syy että tällasta tapahtuu. Vai onko..?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kovemmat rangaistukset vähentävät rikolisuutta, sei on tosi asia. On kuitenkin vaikea vetää rajaa rangaistukselle suhteessa tuomioon maamme kaltaisessa valtiossa(ns, oikeus valtiossa). On siis pohjinmiltaan kysymys siitä kuka on ketäkin tärkeämpi yhteiskunnassa. Lapsen ja nuoren raiskauksesta tulisi aina tuomita ehdotonta vankeutta ainakin kymmenen vuotta ja rikoksen uusia tulisi sulkea laitokseen ainakin 30 vuodeksi. Uhrin vai syyllisen elämä on tärkeämpää, tästä on kysymys. Eräissä maissa raiskauksesta tuomitaan kuolemaan ja voipa olla että raiskaajan kaikki miespuoliset perheenjäsenet hirtetään myös. Tämä vähentää raiskauksia, mutta onko se oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien mukaista. Ehkäpä Suomeen löytyy joku välimaasto asioiden suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos rangaistuksella voitaisiin ihmisiä parantaa, niin meistä ei kukaan tekisi enää rikoksia. Sen verran kovat rangaistukset on olleet entisaikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

20.9.
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
20.9.
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
20.9.
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
20.9.
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
20.9.
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
20.9.
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20.9.
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image