Oulu

137 Oamkin työntekijää siirtyy Oulun yliopiston palvelukseen – tulossa uusi yhteinen pal­ve­luor­ga­ni­saa­tio

Päätösten taustalla on Oamkin muutto Linnanmaan kampukselle. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 12.12.2019 13:25
Kaleva

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu alkavat tarjota yhteisiä sisäisiä palveluita.

Uudessa yhteisessä palveluorganisaatiossa on yliopiston työntekijöitä 479 ja Oamkista yliopistoon siirtyviä työntekijöitä 137. 

Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston hallitukset ovat molemmat tehneet päätöksen sisäisiä palvelutoimintoja koskevasta liikkeenluovutuksesta.

Liikkeenluovutuksessa Oamkin palveluita tuottava henkilöstö siirtyy yliopiston palvelukseen. Yhteinen palveluorganisaatio alkaa tuottaa palveluita molemmille organisaatioille.

Sisäisiin palveluihin lukeutuvat esimerkiksi ict-, koulutus-, henkilöstö- ja talouspalvelut sekä kirjasto.

Molemmille organisaatioille jää jonkin verran opetusta ja tutkimusta tukevia omia palveluja sekä korkeakoulujen omia strategioita tukevaa kehitystoimintaa ja viestintää.

Uusi organisaatio aloittaa toimintansa 1. helmikuuta. Siirtyville työntekijöille tehdään uusi työsopimus, mutta työntekijät siirtyvät uuden työnantajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. 

Päätösten taustalla on Oamkin muutto Linnanmaan kampukselle sekä yliopiston tulo Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n enemmistöomistajaksi. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Yhteistoimintaneuvottelut edessä viimeistään 2021, kun kuherruskuukaudet päättyvät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten vaan kaikki opiskelijat sinne hallintoon täyttämään se kuponki, jolla saa tutkintotodistuksensa sen saman tien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko totta, että kirjastot yhdistetään? Ok, Oamkille jää vielä toimintaa Kontinkankaalle ja Oulaisiinkin, mutta yliopistolla ja Oamkilla on yhteensä n. 70 kirjastotyöntekijää. Tuntuu paljolta näin omatoimikirjastojen aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopiston kirjastolla on myös monia tutkimuksen tuen, bibliometrisen analyysin ja julkaisemisen tehtäviä kuin mitä kurssikirjojen lainaajalle ehkä näkyykään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt se amkin surkea työilmapiiri ja sen luojat fuusioidaan käytäntöineen yliopiston vastaaviin toimintoihin. Kohta ei yliopistollakaan halua kukaan järkevä ihminen enää työskennellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen opiskellut molemmissa laitoksissa. Ensin yliopistolla ja nyt OAMK:ssa. Luultavasti molemissa on menty eteenpäin. Yliopistolla oli siihen aikaan paljon teoriaa ja vähän käytäntöä. Nyt olen kouluttautumassa toiselle alalle ammattikorkeakoulun puolelle. Juuri nyt siellä missä olen on juuri tarpeellinen määrä teoriaa ja sitten paljon käytäntöä. Opiskelu tuntuu todella mielekkäältä. Tämä vain omana kokemuksena viestinnän koulutusohjelmasta.
Toivon, että koulu pysyy omaleimaisena ja laadukkaana yliopistolle siirtymisestä huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saatiinpahan taas lisää esimiehiä ja pikku pomoja kun eihän niitä voi vähentääkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

600 hlöä hoitelee sisäisiä palveluja. Tälle väkimäärälle tarvitaan varmaankin omat osastot hoitelemaan heidän palveluja:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeinkin! Tämä on hieno asia. Rehtorin lausumien mukaan yksi tärkeimmistä syistä miksi koko fuusio toteutettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei oamkin viestintäpalveluita yhdistetty yliopiston vastaaviin. Yliopiston ja oamkin viestinnät olisivoinut yhdistää. Yhdistäminen olisi tarkoittanut todennäköisesti oamkin viestintäpalveluiden loppumista itsenäisenä viestintäpalvelujohtajan johtamana yksikkönä. ICT ja kirjasto ovat suurempia yksiköitä ja ne voidaan yhdistää yliopiston juttuihin mutta miksi ei viestintäpalveluita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ei olla yhdistämässä OPETUSTA vaan PALVELUITA:

Sisäisiin palveluihin lukeutuvat esimerkiksi ict-, koulutus-, henkilöstö- ja talouspalvelut sekä kirjasto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukutaidon puutteella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, jos on oppinut lukemaan yliopiston hallinnollisen liturgian rivien välistä pidemmällekin meneviä suunnitelmia. Tähän mennessä kaikki pahat aavistelut ovat toteutuneet, eikä kukaan ole osannut olla tarpeeksi paranoidi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Ensimmäisessä vaiheessa, jostakinhan sen fuusion on alettava. Seuraava askel on tutkimus- ja opetushenkilöstön siirtyminen yhteiseen organisaatioon, jolloin naulataan viimeinen naula tiedeyliopiston arkkuun. Ei muuta kuin "rest in peace".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasapäistäjät ovat liikkeellä. Yliopisto ei ole ammattikorkeakoulu vaan tiedeyhteisö. Ammattikorkeakoulujen tehtävä on kouluttaa työelämän tarpeisiin soveltuvia henkilöitä. Jos kyseisten oppilaitosten opetus yhdistetään, tuloksena voi olla sekä ammattitaidon että tieteenteon tason madaltuminen.
Yliopistossa riesana ovat akateemisuuttaan ylikorostavat ja virkaa metsästävät henkilöt, joille kelpaa vaikka järjestöura. Toinen salakari on työyhteisöä ylikorostavat henkilöt, jotka luulevat tehtäväkseen painostaa opiskelijoita ja tehdä tasa-arvoa sinnekin missä sille ei ole edellytyksiä. Tittelienkipeyden toteuttaminen ollut ilmeistä ammattikorkeakoulujen elämää seuratessa. Se vain ei ole kuin turhamaisuuden - ei ammattitaidon ja osaamisen- merkki.
Samalla toteutetaan aikuiskasvatusta tavalla, joka tekee ihmisestä "oman elämänsä sankarin", mutta joka ei ole kuin tavalliseen arkielämään ja usein yksitoikkoiseen ja raskaaseen työhön totuttavaa manipulointia. Duunareita, jotka maksavat pamppujensa palkat vaikka taivaisiin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti opetuksen määrä ja laatu paranee nimittäin nyt se on aika surkella tasolla ainakin Kotkantiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on kyllä valitettavasti niin totta, tällä hetkellä opetus on osittain selleista, että jakson alussa opettaja antaa pinon tehtäviä ja materiaalin, sen jälkeen opetus loppuu siihen, jos et itse opiskele, niin voi voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa sekä muualla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Sairaanhoitajille lisää palkkaa. Pysyy ala jatkossakin kiinnostavana kohteena opiskelijoille. Lue lisää...
EHDOTTOMASTI

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image