Oulu

12 000 näki Sedovin

Oululaiset kävivät sankoin joukoin ihailemassa purjelaiva Sedovia. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 20.6.2010 20:22
Antti Ojala
Maailman suurin purjelaiva Sedov kiinnosti oululaisia viikonloppuna. Tarkkaa kävijämäärää ei vielä sunnuntai-iltana pystytty sanomaan, mutta Oulun kaupungin markkinointijohtaja Jouni Kähkönen arvioi lauantain ja sunnuntain yhteiskävijämääräksi noin 12?000 ihmistä.

Sunnuntaina Sedoviin sai jonottaa pahimmillaan kaksi tuntia.

Järjestäjille kävijämäärä oli pienoinen yllätys. "Ennakkolippujen myynti ei antanut odottaa tällaista kävijämäärää", Kähkönen sanoi. Ennakkolippuja myytiin yhteensä 4000.

Ihmisten antama palaute on ollut pääasiassa positiivista. Myös laivan henkilökunta on ollut tyytyväinen vierailuun. "Sedovin laivan kapteeni sanoi, että vastaavanlainen vastaanotto on ollut viimeksi Ranskassa 90-luvulla Brest-nimisessä kaupungissa", Kähkönen hehkutti

Oritkarista Sedov ottaa kurssin kohti Tukholmaa. Sieltä Sedov jatkaa Suomenlahtea pitkin Pietariin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Upea laiva, hyvin järjestetty tapahtuma. Bussikyydit toimi todella jouhevasti ja jonottaahan aina saa sinne mikä kaikkia kiinnostaa! Melko tolloja olette, jotka luulette että vain teitä tämä harvinaisuus kiinnosti. Kiitos kaupunki ja kiitos Sedov!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippuja myytiin enemmän kuin aluksella pääsi käymään.Emme viitsineet odottaa jotta olisimme päässeet alukselle,kun tiedustelimme jonotus aikaa , vastaus oli noin 2-3tuntia..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tämän on pakko kiinnostaa, kun ei täällä muuta tapahdu kesän aina. Se ainoa vetonaula on nyt sitten ollu ja menny. Ouluun siitä ei tainnu paljon lisärahaa kuitenkaan tulla kun kaupunkilaiset sitä paattia kävi kattomassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko se joku purjelaiva? En mää mittään purjeita siinä nähnyt, ei tänne tullessa eikä täältä lähtiessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SEDOV oli aivan Upea laiva,ja tosi kohteliasta henkilökuntaa,harmi vaan kun oli VAAN kaksi päivä Oulussa. Oli tosi hieno kokemus nähdä maailman suurin purjealus. Kiitos Oulun kaupungille ja järjestäjille tapahtumasta,toivottovasti saamme lisää tälläisiä tapahtumia Oulun!!!PLEASE!!! SPASIBO

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun älys ja viitsi lähteä sinne laivalle jo aamusta niin ei tarvinnut jonottaa yhtään. Hieno oli laiva ja järjestelyt pelas hyvin. Lisää tällaisia tapahtumia Ouluun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Oulu! Oli todella hieno laiva ja mahtava kokemus päästä sinne tutustumaan. Ei haitannut lipun hinta eikä n. tunnin jonotus mitään :) Harmi vaan kun ei päässyt näkemään satamaan saapumista ja lähtemistä. Toivottavasti jatkossakin tänne saadaan lisää upeita laivoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin ala-arvoinen paikka tuollainen aidalla suljettu, kielletty satama-alue. Toppilan salmi ei ole vielä pilalla, mikäli satsataan siihen yhtä paljon kuin johonkin älyttömään pellepyyhyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka avoimia purjeita ei nähtykään niin laiva oli todella vaikuttava näky kaukana merellä liikkuessaan rannalta nähtynä. Mastot ovat vähän käsittämättömän korkeat, täytyy kölilläkin olla mittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komea oli laiva ja järjestelyt hyvät! Ei haitannut vaikka vähän piti jonottaa..olihan siellä makkaraa ja mehua tarjolla! :) Tälläisiä lissää ouluun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Kenakkala & Co! Nyt saatiin kokemusta siitä kuinka paljon saadaan porukkaa liikkeelle jos on kiinnostavaa merellistä nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Veikkaan että samaan kävijämäärään päästäisiin vähän pienempienkin purjelaivojen kokoontumisajon muodossa Toppilan Möljällä, jos laiturille olisi lisäksi järjestetty musiikkia, kisoja ja juonnettua ohjelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli vähän höpöhommaa jonotuttaa ihmisiä yli tunnin, järkevämmälle hinnoittelulla jonoja ei olisi ollut. Seuraava laiva julkiselle paikalle ja laivan sisälle/lähelle erikseen sisäänpääsymaksu, nythän kaikki halusi sisälle, kun kerran samalla lipulla sinne pääsi ja rahtisatama ei oikein ole sopiva tämmöisiin vierailuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo aamulla kun puol yhentoista aikaa mentiin niin jonua ei ollu ollenkaan ja tultaessa kiersi varmaan koko sataman! mahtava laiva, ei paljoa 5€ siitä nähtävyydestä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oikein usko että 12 000 näki tuon laivan. Miettikääpäs montako bussia olisi tarvittu moisen mega tapahtuman järjestämiseen? korkeintaan ehkä 3000 osti lipun.. Muuten, missä oli työ miehet sataman alueelta kun tuommonen ihmismäärä siellä muka kävi? Luulenpa että aika mahdoton tehdä yhtään mitään....Eli meitä ja teitä huijattiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli tosi hieno kokemus nähdä maailman suurin purjealus. Kiitos Oulun kaupungille ja järjestäjille hyvin järjestetystä tapahtumasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpahan hulppea laitos tuo Sedov. Kalustosta näkyi että saattaa olla hieman suuremmat voimat liikkeellä kuin tavallisessa paatissa. Mastot näykyivät komeasti Nallikariin asti, ja laivakin pääsi lopulta lähtemään. Se oli harmi ettei laivan lähtöä pysty seuraamaan satamasta. Syvemmät väylät on laitettava kuntoon jos uusia laivavierailuja halutaan järjestää. Laivaa kierrellessä ei edes harmittanut jos muut menivät jonossa edelle. (-: Enemmänkin tallaisista ehkä saisi irti. Keulakannelle ja keluille mahtuisi muutama opas kertomaan tarkemmin. Itse saisi veivata. Laivan elokuvateatteriin saisi pyörimään pienen esittelyn. Satamalaiturille järjestää käsivartta paksumman touvin vetokisaa. Edes Kalevallakaan ei ollut tietopalvelua josta olisi suorat linkit paikkoihin ja ajantasainen aikataulujen seurata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
18:30
Brittiteini Shamima Begum liittyi Isisiin neljä vuotta sitten – nyt perhe yrittää saada Begumin vauvan Britanniaan Tilaajille
120
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
35
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
33
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
28
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
25
SK: Ministeri Berner ei ilmoittanut virkamieseettiselle neuvottelukunnalle siirtymisaikeistaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

262 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image