Suomalaisuus on mo­ni­kult­tuu­ria rikkaampaa

Vaalipuheet 23.3.2017 7:00
Tiina Wiik

Näin rasismin vastaisella viikolla meille esitellään utopistista unelmaa monikulttuurista - oli se sitten itämaista tanssia kauppakeskuksessa tai etnisiä ruokia. Monikulttuurisuutta ihannoivilla tempauksilla on aina kaksi yhdistävää tekijää: se esitetään suomalaisuutta hienompana ja on aina pinnallistettu puhtaasti ulkoisiin tekijöihin.

Tanssit tai ruoat eivät ole aitoa monikulttuurisuutta. Moiset ominaisuudet ovat kulttuurin sipulin ulointa kuorta. Sipulin ydintä lähestyessä törmätään perusarvoihin, uskomuksiin ja tärkeysjärjestyksiin. Se on todellista monikulttuuria: syvimpienkin arvojen erilaisuus.

Monikulttuuri on tuonut Pohjoismaihin synkeitä ilmiöitä, kuten kunniakulttuurin, lapsimorsiamet tai pikkutyttöjen silvonnan. Monikulttuuri ei kuitenkaan ole väistämättömyys vaan tietoisen politiikan tuotos, ja sille on vaihtoehto. Voimme elää suomalaisessa Suomessa, ja se on hieno paikka elää.

Minä elin lapsuuteni siinä. Pystyin kuljeskelemaan miten halusin ilman pelkoa. En kuullutkaan joukkoraiskauksista. Terrorismi ei ollut suurikaan puheenaihe. Ei myöskään islamismi. Rasismista kuuli puhuttavan lähinnä amerikkalaisissa tv-ohjelmissa. Nämä asiat eivät olleet ongelmia, koska ei ollut niiden aiheuttajaa eli monikulttuuria.

Suomalainen Suomi on ihana asia. Se on yksi maailman kehittyneimmistä, turvallisimmista ja tasa-arvoisimmista yhteiskunnista - viiden miljoonan hengen rodun kansoittama pohjoinen pikkuvaltio, joka nousi agraariyhteiskunnasta teknologiajohtajaksi alle vuosisadassa. Siellä ei tarvitse pelätä lenkkipolulla tai pohtia, ymmärsikö ulkomaalainen tarjoilija tilauksesi oikein. Harvassa paikassa on se elintaso ja vakaus, josta nautimme.

Koska kulttuurimme on yksi maailman parhaista, sen vaihtaminen monikulttuuriin on vääjäämättä muutos huonompaan. Miksi siis palvoisimme vierasta? Suomalaisuus on rikkaus ja voimavara.

Tiina Wiik
kuntavaaliehdokas,
Aito suomalainen yhteislista
Oulu

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (89)

Hieno kirjoitus! Nyt maanpetturi hallitusherramme ajaan sen keskiajalle! Suomi, hyvinvointi-, sivistys- ja oikeusvaltiona on muisto vain! En kuitenkaan usko, että tavan, tolkun Suomalainen alistuu Sharia-laille. lasten silposimille, lapsiavioliitoille, joukkoraiskauksille "laukastakaan ampumatta!" Tämä ei ole yhdenkään Suomalaisen etu! Valehtevat politiikomme feikkimedian suojeluksessa ja lain ulottumattomissa olevat -, ovat jo myyneet kansallisomaisuutemme mutta mikään ei näille kylttymättömille, vallanhimon sokaisemille idiooteille ei riitä! PS: en koskaan luovu sananvapaudestani ja demokratiastani! Hallituksen ja koko Suomen virkakoneisto tähtää kansanmurhaan -, niin miksi KELA ei jo ala jakaamaan epätoivoisimmisille Syanidi-kapseleita!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi asiallinen ja erinomainen juttu. Suomi oli maailman paras maa, kunnes maanpetturlt pilasivat sen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhe kuvaa hienosti Suomalaisia arvoja jotka ovat meille kaikille tärkeitä. Onnea matkaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluaisi huomauttaa arvon ehdokkaalle, että myös suomalaisuuteen sisältyy monikulttuurisuus. Suomalaisuutta ei ole koskaan ollut minkäänlaisena yhteinäiskulttuurina, vaan kansakunta koostuu hyvin monenlaisista alakulttuureisa. On todella pinnallinen käsitys monikulttuurisuudesta - tai yleensä kulttuurista, jos puhuu vain eksoottisista tanssi- ja musiikkiesityksistä tai etnisestä ruoasta. Mutta mennee varmaan nuoruuden ja kokemattomuuden piikkiin. Kun tämäkin nuori nainen hieman saa ikää ja kokemusta - myös kulttuurista sellaista enemmän, voi hän ehkä hieman häveliäisyyden puna poskilla lukea tätä omaa kirjoitustaan ja todeta, että kyllä sitä nuorena ei tiedä maailmasta juuri mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"On todella pinnallinen käsitys monikulttuurisuudesta - tai yleensä kulttuurista, jos puhuu vain eksoottisista tanssi- ja musiikkiesityksistä tai etnisestä ruoasta."

Olisiko syytä lukea puhe uudelleen? Nimen omaan siinä kerrottiin, että se kulttuuri tuo mukanaan paljon muutakin kuin vain kivoja asioita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei. Eiköhän Wiik viitannut juurikin massan käsitykseen kulttuurista. Ja sitten kertoi mitä se muuta on tai voi olla. Jos ei ole suomalaista kulttuuria niin onko sitten mitään muutakaan? Miksi niin suuri osa suomalaisista ei pidä itseään minään? Tuntuu että kaikki ulkopuolelta tuleva ainoastaan tekee auvoiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt vaan ääni kauniisti oikeaan osoitteeseen. Seuraavan kerran pääsette äänestämään Tiinaa vasta neljän vuoden päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän luettuani tiedän, että raapustan vaalikopissa lippuun Tiinan numeron 620.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa kuitenkin olla niin että ne amerikkalaiset tv-sarjat ja niiden surkeat suomeksi käännetyt vastineet ovat suurempi uhka suomalaisuudelle kuin mikään islamismi. On tietysti ymmärrettävää että tanhu ja kantelemusiikki ei innosta nykysuomalaista ihmistä mutta silloin on ihan turha itkeä että suomalaisuus katoaa jos ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hieno kirjoitus. Oltiin koko ajan asian ytimessä ja teksti oli pelkkää asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fiksu nuori nainen, olen samaa mieltä kanssasi. Toivottavasti kaltaisesi ajattelevat ihmiset, jotka katsovat asioita ilman harhoja, pääsevät vaikuttamaan asioihin. Saat varauksetta kannatukseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaalityö Facebookissakin näyttää perustuvan täysin tähän yhteen aiheeseen. Ja mitä raflaavampia vanhojakin sekä epämääräisiä juttuja fb:hen kirjoittaa, niin seuraajat innostuvat öyhöttämään. Ei jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä yksi aihe on tällä hetkellä ja jo lähes kaksi vuotta ollut se päällimmäinen.Sitä ennen elin siinä Suomessa jonka olin tuntenut lapsuudestani asti 50 luvulla.Ilman tätä invaasiota olisimme kuin ennenkin,olen 100% varma.Siis olisi työttömyytta jne mutta niiden ratkominen ja politiikka muutenkin aivan eri tunnelmissa.No joitakin räksyttäviä porukoita on aina ollut,heillä ei ole muuta tekemistä eikä halua tekemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Tiina että pidät yllä keskustelua meidän omasta suomalaisesta kulttuurista. Se on sellaisenaan paras kaikista eikä siihen haluta muista kulttuureista tai uskonnoista vaikutteita. Tänne saa tulla ja jäädäkin mutta meidän kulttuurin, tapojen ja uskontokäsitteiden mukaan. Jos ei kelpaa niin ei hämmennytä ja aleta hyysäämään, ei minuakaan hyysätty kun asuin vuoden Iranissa. Iso peukku Tiinalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisitteko "suomalaisen kulttuurin" puolustajat kertoa, mitä on suomalainen kulttuuri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yksi iso ja tärkeä osa suomalaista kulttuuria on naisten kunnioittaminen, eli ei tarvitse huntuja, ei happohyökkäyksiä, ei joukkoyllätyksiä pimeällä kadulla, ei silvota alapäätä lapsilta, saa mennä naimisiin itse valitseman puolison kanssa, saa kulkea kadulla ilman miespuolista saattajaa, vaikka minihameessa jos niin haluaa, näitä löytyisi tuhansia, tässä vain muutama esimerkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monilla ehdokkailla ei ole sitä yhtäkään asiallista asiaa listallaan. Tämä yksi asia on kuitenkin tärkein asia, mistään muusta ei mediassa ole puhuttu kahteen vuoteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (89)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image