Pe­rus­suo­ma­lais­ten Slunga-Poutsalo Ylellä: Tappio harmittaa kuin pientä oravaa

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo harmitteli vaalitulosta Ylellä. Arkistokuva. KUVA: Jouni Porsanger
Kuntavaalit 2017 10.4.2017 7:35 | Päivitetty 10.4.2017 7:59
STT, Kaleva

Kuntavaalitappio harmittaa kuin pientä oravaa, kertoi perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo Ylellä. Hänen mukaansa perussuomalaiset eivät saaneet äänestäjiään liikkeelle ja pahin skenaario toteutui. Puoluesihteerin mukaan myös hallitusvastuu kostautui ja sitä on turha kaunistella.

– Ihmiset äänestivät perussuomalaisia vaihtoehtona hallitukseen, emmekä olleetkaan diktaattoreita, eikä omia asioita saatu suoraan ajettua läpi.

Slunga-Poutsalon mukaan politiikassa on kaikkien puolueiden yhteinen ongelma, etteivät ihmiset luota siihen, että politiikan kautta voi vaikuttaa asioihin.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm puolestaan totesi, että demarien tulos oli hyvin lähellä edellisiä kuntavaaleja. SDP:n puoluesihteeri ei osannut vielä tuoreeltaan analysoida, mikä tärveli puolueen aikaisemman, gallupeissa nähdyn etumatkan.

– Monissa kunnissa tultiin eteenpäin, mutta sitten oli suuria kaupunkeja, joissa tulimme selvästi alas.

Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen kuvasi puolueen voittoa yhtä suureksi askeleeksi kuin puolueen muuttuminen pienestä puolueesta keskisuureksi 1990-luvun alussa. Miettisen mukaan vihreiden menestys kuntavaaleissa muodostaa yhtenäisen jatkumon oppositiopolitiikalle.

– Vihreät oli selkeästi uskottava vaihtoehto isommalle joukolle kuin koskaan sekä vaihtoehto politiikalle, mitä hallitus on ajanut. Tätä kohtaan pitää olla todella nöyränä.

Hän muistutti, että kunnilla on tukeva itsehallinto ja kunnissa voidaan valita toinen vaihtoehto kuin hallituksen politiikka, esimerkiksi koulutus- ja tasa-arvo-asioissa.

Soinin jälkeen uusi alku

Riikka Slunga-Poutsalo totesi, että Timo Soinin päätös luopua perussuomalaisten puheenjohtajuudesta antaa puolueelle automaattisesti uuden alun. Sekä SDP:n että vihreiden puoluesihteeri arvelivat, että perussuomalaiset siirtynevät puheenjohtajan vaihdoksen myötä aikaisempaa oikeammalle puoluekentällä.

– Vanha SMP karisee ja molemmat (puheenhohtajaehdokkaat) edustavat sekä talousoikeistolaisempaa että konservatiivisempaa linjaa. Se terävöittää suomalaista politiikkaa ja tuo oikeaan laitaan entistä kovempaa kamppailua, vihreiden Miettinen arvioi.

MAINOS

Kommentoi

Mauton vertaus puolustuskyvytöntä oravaa kohtaan. Jotkut tavat pitäisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin lähtö edesauttaa perussuomalaisten uudistumista. Riippumatta kumpi puolueen kärkiehdokkaista valitaan saadaan entistä oikeistolaisempi puolue mikä on tervetullut muutos suomalaiseen puoluejärjestelmään. Selkeästi oikeistolainen vaihtoehto on puuttunut jo pitemmän aikaa. Saadaan vihdoin konservatiivinen ja oikeistolainen vaihtoehto eurososialisteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

63
Näkökulma: Poliitikkojen päätökset ovat kriisioloissakin poliittisia päätöksiä – Suomi säätää tiukkoja rajoituksia, Ruotsi koettaa jatkaa normaalia elämää
11
Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen kiistää vastakkainasettelun koronakriisin hoidossa: "Minulle ei ole tehty mitään konkreettista ehdotusta nyrkistä"
8
Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 11 henkilöä – Oulussa hoidossa viisi potilasta, kaksi tehohoidossa
7
Lapissa pelätään koronan leviämistä työmatkaliikenteen mukaan – "Rajaamistoimilla voidaan selkeästi hidastaa koronaepidemian kulkua"
6
Kiitos kaikille yhteistä vastuuta kantaville – ruikutusta ja uhkia syntyy useimmin siellä, mistä on vähiten omaa halua ja rohkeutta ottaa asioista selvää, ja toimia yhteisöllisesti Lukijalta
5
Pitkät päivät kotona laittavat oululaisnuoret koville – "Montako kuukautta tätä kurjuutta kestää, kukaan ei tiedä"
4
Puheenjohtaja Jukka Juusti pitää turvallisuuskomitean roolia koronasodassa riittävänä: "Jokaisella jäsenellä on täysipäiväinen työ"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi minun pitäisi jumiutua neljän seinän sisään?

Ei pidäkään. Kaupassa on pakko käydä ja ulkoliikuntakin on suositeltavaa. Omaisistakin on huolehdittava. Lähikontakteja ... Lue lisää...
Ulkona saa käydä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image