Näin Oulun eri puolilla äänestettiin – katso ykköspuolueet ää­nes­ty­sa­lueit­tain

Kuntavaalit 2017 10.4.2017 13:56 | Päivitetty 10.4.2017 17:34
Kaleva

Keskusta nousi ykköspuolueeksi suurimmassa osassa Oulun äänestysalueita. Puolue oli suurin 26 alueella. Keskustan kannatus oli vahvaa etenkin syrjäisemmillä äänestysalueilla. 

Kokoomus vei äänikuninkuuden 13 äänestysalueella. Kokoomusta äänestettiin etenkin ydinkeskustassa ja Limingantullissa. Kokoomus kahmi ääniä myös muun muassa Ritaharjusta, Laanilasta, Myllyojalta ja Oulunsuusta.

Vasemmistoliittoa äänestettiin eniten yhdeksällä äänestysalueella. Vasemmistoliitto nousi ykköspuolueeksi muun muassa Nuottasaaressa, Höyhtyällä, Tuirassa, Koskelassa ja Rajakylässä. 

Vihreiden valta-alueita oli kuusi. Vihreitä äänestettiin eniten esimerkiksi Toppilansalmessa, Välivainiolla, Kaijonharjussa ja Linnanmaalla.

Lintula oli ainoa alue, jossa suurimmaksi puolueeksi nousi Sdp.

Katso kartta suurempana pdf-muodossa.

Katso Oulun ääntenjakautuminen tulospalvelusta!

Kaikki vaalijutut löytyvät Kuntavaalit-osastolta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Kumpi oli ennemmin muna vai kana eli: Halusiko Oulu ympäristökunnat (valtiovallan avustuksella) vai halusiko ympäristökunnat Ouluun? Meinaan ensimmäistä vaihtoehtoa. Oulu nimenomaan halusi lentokentän (Oulunsalon), lisää maata (Kello/Jääli), Asukkaita ja veroja (Haukipudas ja Kiiminki) sekä muut hyödyt kuten juomavesi, matkailu, voimalaitokset, maaseutumainen asuminen (Yli-Ii ja Ylikiiminki)

Yli-iin ja Ylikiimingin osalta Oulun valtuusto ei nyt kaadu kepulaisuuteen ja maalaisuuteen (yhteensä olla 3 edustajaa)
jos se kaatuu kepulaisuuteen ja maalaisuuteen niin se kaatuu juuri niiltä osin joiden takia ensisijaisesti Oulu liitoksia halusi (Kiiminki, Haukipudas, Oulunsalo)

Meinaan kuitenkin että asukkaat Kiimingissä, Haukiputaalla ja Oulunsalossa olisivat olleet liitosta vastaan mikäli oltaisiin kansalta kysytty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on kohta siinä jamassa, että läänejä on kaksi. Pohjoinen ja eteläinen lääni. 2 sairaalaa. HYKS. OYKS. Näitten päälle yksityiset/maksulliset. Maamme kahtiajako on tehty.! Maaseudut autiot jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toppilansalmi kuuluu alueeseen Toppila. Toppilansalmella ei ole omaa äänestysaluetta kuten tämän jutun perusteella voisi luulla. Eli äänestysalue Toppilassa äänestettiin vihreitä. Mihin kuuluu myöskin Meri-Toppila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olet kyllä väärässä. Toppilansalmi on oma alueensa kuten kuvasta näkyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestyspaikka toppilansalmelaisilla oli vaalipäivänä Tuiran terveysasema, kun toppilalaiset äänestivät Meri-Toppilan koululla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toppilansalmelaiset äänestivät Meri-Toppilan koululla, eikä "Toppilansalmen" äänestysalueen äänestyspaikassa Tuiran TK:ssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestysalueen 21 nimi on Toppilansalmi. Mutta yllätys yllätys kartassa numero 21 on merkitty Toppilansaaren ja Hietasaaren ja Länsi-Tuiran alueeksi!!! Saman kartan mukaan Toppilansalmi kuuluu Toppilan äänestysalueeseen jonka numero on 24. Siihen kuuluu Toppilansalmen lisäksi myös Meri-Toppila ja tuleva Ranta-Toppila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon kaikkea hyvää luvattiin. Eipä kerrottu eikä mediakin halusi vaieta, että luvatun hyvän toteuttaminen merkitsee veronkorotuksia ja velanottoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Kunnat ja kaupungit ovat oman onnensa nojassa, tästähän minä ole puhunut jo vuosikausia, köyhät varattomat kunnat eivät voi palveluita pitää yllä. Suomen nykyhallitus ei anna kuntien valtionavuja. Siinäpä sitten koitatte asioita laittaa kuntoon, kun lisääntyy vain varattomat kunnat. Kuntaliitoksia tehdään epätoivon valtaamina, ja sen myötä palvelut rapistuu/lakkautetaan. Äänestäppä siinä sitten

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellisuudessa uuden valtuuston "kanta-Oulun" päättäjät voivat vaikuttaa kaupunkimaisemman Oulun kehittymisen puolesta, jos niin haluavat. Eivät "reuna-Oulun" päättäjät voi jarruttaa kehitystä, kun he ovat vähemmistössä. Oleellista olisi ymmärtää tämän vastakkainasettelun järjettömyys. Eri alueiden vahvuuksia tulisi vahvistaa - sekä keskusta-alueen että maaseutumaisen Oulun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotta keskustapuolueen taantumuksellinen ote Oulun valtapolitiikkaan saataisiin horjutettua edellyttäisi se noin 75 prosentin äänestysaktiivisuutta. Valitettavasti nukkuvien puolueen enemmistö muodostuu kansalaisista, joita eivät kiinnosta omat eikä muiden asiat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylivoimaisesti suurin puolue oli "ei mikään" niinkuin vuosikausia jo. Jos nuoret äänestäisi vähänkään samalla innolla kuin vanhempi sukupolvi, niin varmaankin näyttäis tilanne joltain muulta. Mutta kun se on kai liian vaivallosta nostaa persettä sohvalta kerran neljässä vuodessa käydä raapustamassa yhtä numeroa paperille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun nuorille ei ole puoluetta mitä äänestää.... suomessa kun ei voi äänestää henkilöitä vaan puolueita, joten ketäpä äänestät jos mikään puolue ei ole sinun näkökannallasi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy osata valita vähiten huono vaihtoehto. Ties kuinka monien vaalien kokemuksella voin sanoa, että kaikkea ei voi saada. Jokaisesta puolueesta löytyvät niin hyvät kuin huonotkin puolensa. Ääni "vähiten huonolle" on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin ei ääntä ollenkaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulusta tuli hipstereiden vihervasemmistolainen kupla. Tätä se ihmisen kuplautuminen tekee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunginvaltuuston suurin puolue ei edusta oululaisia vaan näitä liitoskuntalaisia. Eipä saada siis vieläkään lisää kaupunkia ouluun vaan maalaismeininkiä. Oulun tulisi erota kuntaliitoksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

10:52
Johtava asiantuntija: Britannialta voi kestää puoli vuotta palata takaisin "normaaliin"
10:50
Ulkomaisia kausityöntekijöitä ei välttämättä saada maaseudun kausityöhön – yrittäjiä pyydetään varautumaan
10:36
Aurinkoiseen kevätsäähän täyskäännös tiistaina Oulun seudulla – Lunta pyryttää jopa 10 senttiä, tuuli puhaltaa lähes myrskylukemissa
10:20
Penkkiurheilijan juhlaviikot vaihtuivat jämäviihteen sekäjätteeseen – tv-kanavat yrittävät tukkia urheilun tyhjentämää ohjelmakarttaa arkiston helmillä Tilaajille
10:10
Talvinopeusrajoitusten poistaminen alkaa Suomessa tällä viikolla – maan pohjoisosissa kesänopeuksiin siirtyminen aloitetaan myöhemmin
10:00
Kalevan kevätseuranta: Pulmusia voi nähdä suurina parvina – Hailuodossa laskettu tuhansia pulmusia
9:26
Unkarin Orbán hankkii laajat poikkeusvaltuudet koronaviruksen vuoksi
72
Näkökulma: Poliitikkojen päätökset ovat kriisioloissakin poliittisia päätöksiä – Suomi säätää tiukkoja rajoituksia, Ruotsi koettaa jatkaa normaalia elämää
11
Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen kiistää vastakkainasettelun koronakriisin hoidossa: "Minulle ei ole tehty mitään konkreettista ehdotusta nyrkistä"
10
Miksi Kempeleen Shellillä saa yhä syödä? "Uudellamaalla liikenneasemien ravintolasalit on jo suljettu"
8
Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 11 henkilöä – Oulussa hoidossa viisi potilasta, kaksi tehohoidossa
8
Kiitos kaikille yhteistä vastuuta kantaville – ruikutusta ja uhkia syntyy useimmin siellä, mistä on vähiten omaa halua ja rohkeutta ottaa asioista selvää, ja toimia yhteisöllisesti Lukijalta
7
Lapissa pelätään koronan leviämistä työmatkaliikenteen mukaan – "Rajaamistoimilla voidaan selkeästi hidastaa koronaepidemian kulkua"
5
Pitkät päivät kotona laittavat oululaisnuoret koville – "Montako kuukautta tätä kurjuutta kestää, kukaan ei tiedä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi minun pitäisi jumiutua neljän seinän sisään?

Ei pidäkään. Kaupassa on pakko käydä ja ulkoliikuntakin on suositeltavaa. Omaisistakin on huolehdittava. Lähikontakteja ... Lue lisää...
Ulkona saa käydä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image