Martti Korhonen palaa politiikkaan: Asettuu ehdolle kun­ta­vaa­leis­sa

Martti Korhonen lähtee ehdolle kuntavaaleihin. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kuntavaalit 2017 20.2.2017 17:01 | Päivitetty 20.2.2017 20:01
Kaleva

Entinen vasemmistoliiton kansanedustaja ja ministeri Martti Korhonen, 63, tekee paluun politiikkaan asettumalla kuntavaaleissa Oulussa ehdolle.

Korhonen ilmoitti päätöksestään maanantaina illansuussa tukiryhmälleen.

– Suurin syy lähteä ehdolle on edessä oleva historian suurin kuntamurros. Olen edelleen Kuntaliitoksen hallituksessa ja uskon, että minulla on annettavaa.

– Minulla on edelleen terveyttä ja intoa. Miksi en käyttäisi yhteyksiäni?

Korhonen sanoo, ettei hän tähtää takaisin eduskuntaan. Hän toimi kansanedustaja vuosina 1991–2015.

Maakuntavaltuustoa Korhonen pitää vielä niin kaukaisena asiana, ettei hän osaa ottaa kantaa, tavoitteleeko hän aikanaan jäsenyyttä sinne.

Korhonen toimi Paavo Lipposen toisen hallituksen alue- ja kuntaministerinä vuodet 1999–2003.

– Kuntaministerinä ollessani päätettiin muun muassa Kainuun aluehallinnosta.

– Kaupunginvaltuutettuna on tärkeintä edistää oululaisten ja Oulun asiaa.

Korhonen kokee olevansa tulevissa kuntavaaleissa yleisehdokas, vaikka hän onkin Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja.

– Olen mukana myös monissa muissa yhdistyksissä, mutta minua kiinnostavat Oulussa ennen kaikkea isot kunta-asiat.

– Tunnen sosiaalilainsäädännön. Sote- ja alueuudistuksen jälkeenkin jää kuntiin paljon asioita, jotka vaikuttavat suoraan ihmisten elämään ja hyvinvointiin.

Pyydetty ehdokkaaksi eri tahoilta

Korhonen kertoo, että häntä on pyydetty kuntavaaleihin ehdokkaaksi monelta eri taholta.

– Pyyntöjä on tullut niin valtakunnan tasolta kuin valtuustoryhmästä. Hienointa on ollut, että tukiryhmä on pyytänyt ehdolle. Mukana on henkilöitä, joiden kanssa olen työskennellyt yli 30 vuoden ajan.

Martti Korhonen on koulutukseltaan autonasentaja, jossa ammatissa hän työskenteli vuosina 1971–1985. Pääluottamusmies Korhonen oli vuodet 1986–1991.

Oulun valtuustoon Korhonen valittiin SKDL:n listalta vuonna 1984. Valtuutettuna hän työskenteli vuoteen 2000 saakka, jolloin luopui valtuustosta muun muassa ministeritehtävien vuoksi.

Korhonen teki yhdeksi kaudeksi paluun Oulun kaupunginvaltuustoon vuonna 2008. Tuolloin Korhonen oli Oulun ääniharava.

Nyt Korhonen yrittää paluuta toistamiseen 9. huhtikuuta järjestettävissä kuntavaaleissa.  

 

Vasemmistoliitto julkisti maanantaina joukon muitakin uusia kuntavaaliehdokkaita. Suostumuksen ovat antaneet seuraavat henkilöt: Jari Ahokas, Marjaleen Bark, Sirpa Dorochenko, Lahja Hanhela, Pia Iisakka, Mika Hekkanen, Päivi Jylhäkangas-Häkkilä, Tommi Kallioniemi, Esa Kovaniemi, Mari Kurkimäki, Pertti Kutilainen, Ville Luotola, Petteri Moilanen, Arto Panuma, Pia-Inka Pohjola, Outi Pulju, Duygu Suomela, Jorma Taivaloja, Taisto Tammela, Pietari Tikkanen, Veera Uutinen ja Tuure Vairio. Vasemmistoliitto on julkaissut suurimman osan ehdokkaista jo aiemmin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

On vielä muistissa "aikaansaannokset" joita ei ole monta,ei ole Martti pöly vielä laskeutunut.Ajaisi nyt eläkeläisten asiaa,mutta taitaa oma napa olla tärkeämpi,niinkuin ennenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Martti.Nykyhallitus sotkenut jo kuntien asioita aivan liiaksi asti.Muista työläisiä,eläkeläisiä ja lapsiperheitä esim.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako kansanedustajat eläkettä jo -60 vuotiaana, jos ja kun tämä herra oikein eläkeläisten puheenjohtaja on? Meikämandoliinille ilmoitettu, että olet ainakin -65 vuotiaaksi työläinen / työtön, katsotaan sitten saatko eläkettä. Arvaan, että ei sittenkään saan. Mukavahan se on kansanedustajan eläkerahoilla patsastella vielä kunnanvaltuustossa kokouspalkkion perässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, mikäs ettei Martti Korhonen voisi olla kuntavaaleissa ehdokkaana...pitäsi vain tietää, että millä kannalla hän on muutamien tuikitärkeiden asioiden suhteen...herää tämmöinenkin kysymys...tarkkana kannattaa olla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis yli 30 vuotta sotkenut kunnan ja maan asioita eikä vieläkään ymmärrä lopettaa? Tällaisten kavereiden vastuulla on Suomen ylivelkaantuminen, työttömien passivoituminen liian hyvien korvausten ansiosta, suurten ikäluokkien ylisuuret eläkkeet, kansainvälisellä mittatasolla katsottuna posketon veroaste tuloihin nähden jne. Pysyisi pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä persuja oot, joka sotkee tälläkin hetkellä asioita joka puolella. Takki nurin takki oikein. Hyvä Korhonen, Sinua tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteista päätellen keskustalaisia alkoi jännittämään ex-ministeri Korhosen paluu kunnallispolitiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä martti korhonen asioihin syvyyttä. Markkinalle vaihto-ehto.ihminen, vastuu tärkein,yhdessä eteenpäin elämässä.mara fani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tolokun äijä. Mennee läpi niin, että heilahti! Tarvitaankin joku, jolla on kokemusta ja järkeä samassa paketissa ja joka kuitenkin osaa kuunnella nuorempiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkästäaikaa vasemmiston ehdokas, jolla on elämäkokemusta ja osaamista. Varteenotettava vaihtoehto kaikenmaailman anarkisteille, kettutytöille ja muille tyhjäntoimittajahihhuleille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa sitten muistaa, että tämä on se porukka, joka jarruttaa kaikkea kaikista eniten vihreiden kanssa yhteistyössä. Ääni näille pysäyttää kehityksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän hallituksen ns. kehitystä pitää jarruttaakin, tämä vie tuhkatkin pesästä kun yhteistä omaisuutta siirretään yksityisiin taskuihin. Persut vielä puhemiehinä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Tervetuloa takaisin! Toivottavasti mieli muuttuu eduskunnan suhteen sinne jos minne tarvitaan osaavia ja luotettavia ihmisiä ja myös sellaisia jotka eivät vain pelaa omaan pussiin, ei varmaan tarvitse mainita nimiä?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

23
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
22
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
21
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
20
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
19
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta
19
IS: Oulun yliopistossa on yli kymmenen koronavirustestissä käytettävää laitetta, yhdellä laitteella voi käsitellä yli 200 näytettä vuorokaudessa
15
Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Oulun ja Kemin tehtailla – koko henkilöstön lomauttamiseen varaudutaan

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

317 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image