Kuntavaalien ehdokaslistat ovat valmiina, katso Oulun ehdokkaat

Oulun kaupunginvaltuustoon valitaan uudet jäsenet huhtikuussa pidettävissä kuntavaaleissa. KUVA: Kontiainen Jarmo
Kuntavaalit 2017 2.3.2017 18:45
Kaleva

Puolueet ovat jättäneet ehdokaslistat huhtikuussa pidettäviä kuntavaaleja varten. Oulussa ehdokkaita on yhteensä 12 eri listalta.

Eniten ehdokkaita on keskustalla, kokoomuksella, vasemmistoliitolla ja vihreillä. Ne lähtevät vaaleihin täydellä sadan ehdokkaan listalla.

Puolueiden jättämät ehdokaslistat vahvistetaan 9. maaliskuuta. Samassa yhteydessä varmistetaan muun muassa se, että ehdokkaan kotikunta on se kunta, jossa hän on ehdolla. Vahvistamisen yhteydessä ehdokkaille annetaan myös numerot.

Kuntavaalit pidetään 9.4.2017.

Katso Oulun kuntavaaliehdokkaat:

Keskustan ehdokkaat

Kokoomuksen ehdokkaat

Kristillisdemokraattien ehdokkaat

Perussuomalaisten ehdokkaat

RKP:n ehdokkaat

SDP:n ehdokkaat

Vasemmistoliiton ehdokkaat

Vihreiden ehdokkaat

Eduskuntapuolueiden ulkopuolella olevat ehdokkaat

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei vois vähempää kiinnostaa. Sehän on ihan sama kuka siellä istuu. Ei niitä politiikkoja/päättäjiä kiinnosta muu kuin oma hyvinvointi. Ottavat kansalta hyvät edut pois (mm. Omalääkärijärjestelmä ja terveyskeskukset) jotta saavat muka säästöjä aikaseksi. Mutta kas kummaa omaa palkkaa vaan nostetaan. En aio äänestää enää missään vaaleissa. Yritän opetella tupakoimaan ja päästä välkkeeseen tai siihen nolelantien kohteeseen "töihin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolueet luovat jälleen ruusuista kuvaa kuntien tulevaisuudesta. Ehdokkaat lupaavat asioita, joita he eivät voi täyttää tai eivät edes halua tai eivät pysty niitä täyttämään.
Älä mene siihen lankaan, että äänestät samoin, kuin olet tottunut. Älä äänestä samoin, kuin vanhempasi tai isovanhempasi. Elämä on muuttunut ja puolueiden sisäpiirin tavoitteet eivät ole enää yhtenevät äänestäjien tavoitteiden kanssa, joten tutki omaa elämääsi ja lastesi tulevaisuutta, että mikä puolue tai ehdokas voi parhaiten itsenäisesti toteuttaa Sinun haaveesi paremmasta ja turvallisemmasta elämästäsi.

Jokaisen puolueen mainos kertoo vain sen, mitä puolue haluaa sinun uskovan, se on vain propagandaa, jota äänestäjille syötetään. Niiden sanojen ja lupauksien kautta markkinoidaan valheita, joilla ei ole mitään tekemistä todellisten tavoitteiden kanssa, ne ovat vain puolueiden sisäpiriin omien tavoitteiden ja niitä ohjaavien yksittäisten henkilöiden tavoitteita, joita ohjataan kaukaa puoluekonttoreista.

Tutki sitä, että mitä puolueet ja ehdokkaat lupasivat edellisissä vaaleissa. Nyt sen voit tehdä vaikka googlella. Ennen äänestäjän muisti oli lyhyt, mutta nyt se ulottuu jopa kymmenien vuosien taakse.

Äänestäjä, Sinä olet se tärkein oman elinympäristösi vaikuttaja. Jokainen ääni on tärkeä, älä pitäydy vanhassa puolueessasi ja ehdokkaassasi, vaan ole rohkea ja unohda osaamattomat, tietämättömät ja omaa etuaan ajavat ehdokkaat ja puolueet. Valitse hänet, joka mielestäsi ajaa Sinun ja kuntasi parasta. Älä äänestä heitä, jotka puhuvat ja lupaavat kaikkea hyvää, mutta eivät koskaan ole sitä aiemmin toteuttaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuossa ole paljon asiaa, vielä kun lisää sen, että tutkii myös sen kuinka paljon vanhoilla pyrkyreillä on meriittiä edelliseltä kaudelta. Kuinka paljon poissaoloja kokouksista, onko oikeat asiat kiinnostaneet jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saisivat olla jo vaalikoneessa niin pääsisi katsomaan, voiko ketään äänestää tällä kertaa. Viimeksi ei voinut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että vaalipuheisiin perusteella kannattaa päätös tehdä. Kannattaa tutkia ennemmin taakse päin mitä ehdokas on tehnyt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä silläkään on merkitystä mitä ehdokas on tehnyt aiemmin? Minä ainakin äänestän sellaista, joka tällä hetkellä on paras ehdokas omille arvoilleni. Historialle ihan sama.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Mutta vaalikone auttaa kuitenkin seulonnassa. Siitä näkee mm. sen, onko ehdokas ilman periaatteita liikkeellä oleva kiipijä. Silloin kannat ovat aina siltä väliltä, mahdollisimman monen miellyttämiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellakin, mitä ehdokas on tehnyt? Eikö kukaan tarkista Oulussa taustoja uusilta ehdokkailta.
Eikös niissä pitäisi selvitä, onko rikoshistoriaa ja jos on, ei millekkään listoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän laiteta koko porukka kerralla uusiksi? Kuntalaiset, kerralla kaikki uudet ja aloitetaan uusin eväin sotepuuhat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova on hinku... vältän kokoomusta ja kepua yli kaiken! Toiv pienet puolueet voittavat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, ettei tullut yhtään hallituspuolueiden ulkoista listaa, jossa olisi jotain järkeä ja moraalia.

Säästynpähän taas äänestämisen vaivalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestä nyt jotakuta, ihan sama ketä. On sen verran protestimielialaa että nyt olisi hyvä antaa isot potkut peffaan kaikille "valtapuolueille"!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätä äänestämättä ja samalla sitten hyväksyt nykymenon että heilahtaa. Samalla hyväksyt sen ettei mielestäsi ole järkeä eikä moraalia menossa nykyisessä.
Älä siis missään nimessä äänestä, se on ääni juuri näille joita kehuit tuossa kovin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:14
Kysyimme, miksi Tiernapojat-patsasta taas ollaan siirtämässä –"Kyllä se perustuu saatuun palautteeseen"
6:00
Nyt ei ole aika lisätä veroja matkailuun – kaupungin terveydenhuollon kustannusten maksattaminen matkailijoilla on kaukana ekologisesta matkailusta Lukijalta
6:00
Suolistosyöpää etsitään pian seulonnoilla koko maassa – mammografiassa ja kohdunkaulasyöpätestissä käydään aktiivisesti Tilaajille
17.9.
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
17.9.
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
17.9.
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
17.9.
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image