Kuntavaalien ehdokaslistat ovat valmiina, katso Oulun ehdokkaat

Oulun kaupunginvaltuustoon valitaan uudet jäsenet huhtikuussa pidettävissä kuntavaaleissa. KUVA: Kontiainen Jarmo
Kuntavaalit 2017 2.3.2017 18:45
Kaleva

Puolueet ovat jättäneet ehdokaslistat huhtikuussa pidettäviä kuntavaaleja varten. Oulussa ehdokkaita on yhteensä 12 eri listalta.

Eniten ehdokkaita on keskustalla, kokoomuksella, vasemmistoliitolla ja vihreillä. Ne lähtevät vaaleihin täydellä sadan ehdokkaan listalla.

Puolueiden jättämät ehdokaslistat vahvistetaan 9. maaliskuuta. Samassa yhteydessä varmistetaan muun muassa se, että ehdokkaan kotikunta on se kunta, jossa hän on ehdolla. Vahvistamisen yhteydessä ehdokkaille annetaan myös numerot.

Kuntavaalit pidetään 9.4.2017.

Katso Oulun kuntavaaliehdokkaat:

Keskustan ehdokkaat

Kokoomuksen ehdokkaat

Kristillisdemokraattien ehdokkaat

Perussuomalaisten ehdokkaat

RKP:n ehdokkaat

SDP:n ehdokkaat

Vasemmistoliiton ehdokkaat

Vihreiden ehdokkaat

Eduskuntapuolueiden ulkopuolella olevat ehdokkaat

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei vois vähempää kiinnostaa. Sehän on ihan sama kuka siellä istuu. Ei niitä politiikkoja/päättäjiä kiinnosta muu kuin oma hyvinvointi. Ottavat kansalta hyvät edut pois (mm. Omalääkärijärjestelmä ja terveyskeskukset) jotta saavat muka säästöjä aikaseksi. Mutta kas kummaa omaa palkkaa vaan nostetaan. En aio äänestää enää missään vaaleissa. Yritän opetella tupakoimaan ja päästä välkkeeseen tai siihen nolelantien kohteeseen "töihin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolueet luovat jälleen ruusuista kuvaa kuntien tulevaisuudesta. Ehdokkaat lupaavat asioita, joita he eivät voi täyttää tai eivät edes halua tai eivät pysty niitä täyttämään.
Älä mene siihen lankaan, että äänestät samoin, kuin olet tottunut. Älä äänestä samoin, kuin vanhempasi tai isovanhempasi. Elämä on muuttunut ja puolueiden sisäpiirin tavoitteet eivät ole enää yhtenevät äänestäjien tavoitteiden kanssa, joten tutki omaa elämääsi ja lastesi tulevaisuutta, että mikä puolue tai ehdokas voi parhaiten itsenäisesti toteuttaa Sinun haaveesi paremmasta ja turvallisemmasta elämästäsi.

Jokaisen puolueen mainos kertoo vain sen, mitä puolue haluaa sinun uskovan, se on vain propagandaa, jota äänestäjille syötetään. Niiden sanojen ja lupauksien kautta markkinoidaan valheita, joilla ei ole mitään tekemistä todellisten tavoitteiden kanssa, ne ovat vain puolueiden sisäpiriin omien tavoitteiden ja niitä ohjaavien yksittäisten henkilöiden tavoitteita, joita ohjataan kaukaa puoluekonttoreista.

Tutki sitä, että mitä puolueet ja ehdokkaat lupasivat edellisissä vaaleissa. Nyt sen voit tehdä vaikka googlella. Ennen äänestäjän muisti oli lyhyt, mutta nyt se ulottuu jopa kymmenien vuosien taakse.

Äänestäjä, Sinä olet se tärkein oman elinympäristösi vaikuttaja. Jokainen ääni on tärkeä, älä pitäydy vanhassa puolueessasi ja ehdokkaassasi, vaan ole rohkea ja unohda osaamattomat, tietämättömät ja omaa etuaan ajavat ehdokkaat ja puolueet. Valitse hänet, joka mielestäsi ajaa Sinun ja kuntasi parasta. Älä äänestä heitä, jotka puhuvat ja lupaavat kaikkea hyvää, mutta eivät koskaan ole sitä aiemmin toteuttaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuossa ole paljon asiaa, vielä kun lisää sen, että tutkii myös sen kuinka paljon vanhoilla pyrkyreillä on meriittiä edelliseltä kaudelta. Kuinka paljon poissaoloja kokouksista, onko oikeat asiat kiinnostaneet jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saisivat olla jo vaalikoneessa niin pääsisi katsomaan, voiko ketään äänestää tällä kertaa. Viimeksi ei voinut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että vaalipuheisiin perusteella kannattaa päätös tehdä. Kannattaa tutkia ennemmin taakse päin mitä ehdokas on tehnyt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä silläkään on merkitystä mitä ehdokas on tehnyt aiemmin? Minä ainakin äänestän sellaista, joka tällä hetkellä on paras ehdokas omille arvoilleni. Historialle ihan sama.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Mutta vaalikone auttaa kuitenkin seulonnassa. Siitä näkee mm. sen, onko ehdokas ilman periaatteita liikkeellä oleva kiipijä. Silloin kannat ovat aina siltä väliltä, mahdollisimman monen miellyttämiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellakin, mitä ehdokas on tehnyt? Eikö kukaan tarkista Oulussa taustoja uusilta ehdokkailta.
Eikös niissä pitäisi selvitä, onko rikoshistoriaa ja jos on, ei millekkään listoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän laiteta koko porukka kerralla uusiksi? Kuntalaiset, kerralla kaikki uudet ja aloitetaan uusin eväin sotepuuhat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova on hinku... vältän kokoomusta ja kepua yli kaiken! Toiv pienet puolueet voittavat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, ettei tullut yhtään hallituspuolueiden ulkoista listaa, jossa olisi jotain järkeä ja moraalia.

Säästynpähän taas äänestämisen vaivalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestä nyt jotakuta, ihan sama ketä. On sen verran protestimielialaa että nyt olisi hyvä antaa isot potkut peffaan kaikille "valtapuolueille"!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätä äänestämättä ja samalla sitten hyväksyt nykymenon että heilahtaa. Samalla hyväksyt sen ettei mielestäsi ole järkeä eikä moraalia menossa nykyisessä.
Älä siis missään nimessä äänestä, se on ääni juuri näille joita kehuit tuossa kovin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:49
Suomen ja Ruotsin välistä rajaa on yritetty ylittää kävellen ja moottorikelkoilla – luvattomia rajanylittäjiä sakotetaan
15:41
Sää kylmenee pääsiäiseksi, taivaalta tulee sadetta monenlaisessa olomuodossa – merellä jopa myrskytuulia
15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
97
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
14
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image