Kalajoen ään­ten­las­ken­nas­sa inhimillinen virhe – keskustan ehdokkaan ääniä merkittiin ko­koo­mus­lai­sel­le

Ennakkoäänestyksen laskennassa 52 ääntä päätyi väärälle ehdokkaalle Kalajoella. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kuntavaalit 2017 11.4.2017 17:16
Kaleva

Kalajoella tapahtui kuntavaalien ennakkoäänten laskennassa virhe, jonka vuoksi keskustalaisehdokkaan 52 äänestyslippua päätyi kokoomuslaiselle. Ehdokkaiden äänestysnumerot olivat peräkkäiset.

Kalajoen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Hanna Nikupaavon mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys.

– Maanantaina tapahtuneessa tarkistuslaskennassa virhe oikaistiin. Jostain syystä äänet olivat päätyneet viereiselle numerolle. Harmittavaa, kun äänet menivät eri puolueelle ja ehdittiin tulos uutisoida, Nikupaavo sanoo.

Nikupaavon mukaan yleensä virheissä on kyse yksittäisistä äänistä, mutta nyt niitä päätyi väärälle ehdokkaalle poikkeuksellisen paljon.

Nikupaavon mukaan äänisekaannuksen osapuolille on asiasta kerrottu.

– Hän, joka luuli pääsevänsä oli itsekin ehtinyt ihmetellä, että mistä niitä ääniä tuli. Ehdokas, jolle äänet todella kuuluivat, oli tietysti iloinen oikaisusta, Nikupaavo sanoo.

Neljän ehdokkaan sijoitus muuttuu tarkistuslaskennan jälkeen. Kalajoen kaupunginvaltuustoon nousevat keskustan Aulis Vuotila ja kokoomuksen Juha Rahkola. Keskustan Eeva Myllynen ja kokoomuksen Jarmo Ainali putoavat varavaltuutetuiksi.

Vuotilan äänistä 52 päätyi Ainalille. 

Kalajoella tapahtui myös toinen harvinainen tilanne, kun vihreiden kolme ehdokasta saivat täsmälleen samat äänimäärät. Sami Salmu, Meri Säteri ja Arja Isokääntä saivat kukin 42 ääntä ja saman vertausluvun. Keskusvaalilautakunta arpoo heistä keskiviikkona kaksi läpimenijää, kolmas jää varavaltuutetuksi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä KP24.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Yllättävän paljon näitä virheitä tuntuu olevan! Vähän alkaa epäilyttää myös että noinkohan posti toimitti kaikki ennakkoäänet oikeaan paikkaan, kun muutakin postia katoaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hupsista heijakkaa! Eipä sitten tarvi ihmetellä kokoomuksen vain pientä kannatuksen pudotusta, jos näin on käynyt muuallakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden äänen heitto ei vielä kummoiselta kuulosta mutta yli 50 kertaa toistettuna, niin vikaa on kyllä laskijoissa ja tarkastajissakin. Pitäisköhän vaalitoimitsijat kerralla nuorentaa ja radikaalisti. Monella paikkakunnalla näyttäisi toimitsijoina pyörivän yli 70-kymppisiäkin eikä sitä porukkaa ainakaan laskemaan saa päästää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän lähtien 70-vuotias ei laskea enää osaa? Epäilen, että hakkaamme mennen tullen nuoremman polven.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh. mikä kaardnaalimoka. Tekevälle sattuu - myös paremmissa piireissä. Voin vain kuvitella, minkälainen kuhina kulisseissa on käyty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni Oulussakin tapahtui samanlainen tapaus muutamat kunnallisvaalit sitten. Silloin taisi pyörähtää numerot nurinpäin. Nuori kokoomuslainen sai huikean äänimäärän ennen tarkistusta. Tämä samainen kaveri taisi olla niitä ensimmäisiä mainostajia telkkarissa, tosin yksi mainos. Olisiko ollut vaalit 1996 tai 2000. Kaveri muutti sitten Helsinkiin QPR firman muuttaessa sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolimattomuusvirhe eikä mikään inhimillinen erehdys.
On opeteltava numerot eikä seliteltävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On totisesti. -60-luvulla Kommunistien valta murtui Kempeleessä,kun sain ensikertaa äänestää.Työväentalolla oli ollut pitkät itkuvirret asian johdosta,paikalla ollut Veikko Pitkäkangas ketoi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitus lisää tukea koronakriisin kärsijöille: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
14:42
Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee jo liki 1,5 miljardiin euroon
14:24
THL: Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 40 ihmistä, kuolleita kuusi lisää – koko maassa sairaalahoidossa 239 henkilöä
14:06
Yksityisten hoivakotien varautuminen epidemiatilanteisiin on kunnan vastuulla – "Lainsäädännöllistä varautumista koskevaa velvoitetta ei ole"
14:00
Kansallisoopperan ja -baletin Kullervo videopalvelussa kiirastorstaina ja Kalevalanmaa pääsiäismaanantaina
13:55
Hallitus kertoo kehysriihen tuloksista ja lisätalousarviosta kello 14 – seuraa suoraa lähetystä
81
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
10
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image