Kuntavaalit 2012

Sinkun ääni ei vaaleissa kuulu

KUVA: Pekka Peura
Kuntavaalit 2012 8.10.2012 6:05
Minna Akimo

Yksin asumiseen liittyvät teemat loistavat poissaolollaan kuntavaalikeskusteluista. Yksin elävien suomalaisten asioista ei puhuta, vaikka jo kaksi viidestä asuu yksin. Ennusteiden mukaan kaupungeissa yhden hengen taloudet ovat tulevaisuuden yleisin asumismuoto.

”Tämä on yksi mannerlaattamuutoksista, joka etenee hitaasti, ja yksi päivä se kolahtaa oikein kunnolla. Silloin yksin asuminen nousee myös poliittiselle agendalle”, Itä-Suomen yliopiston professori Juho Saari sanoo.

Saaren mukaan muutos ei tapahdu kuitenkaan näissä, eikä vielä seuraavissakaan kuntavaaleissa.

”Perheelliset ovat ylivoimaisesti suurin ja tärkein ryhmä, joten siinä mielessä politiikkojen käyttäytyminen on luonnollista”, hän sanoo.

Ilmiön taustalla vaikuttavat myös perinteiset asenteet. Yksin elämisen ajatellaan olevan vain väliaikaista, jolloin asiaan ei tarvitse kiinnittää huomiota.

Lue lisää 08.10.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Ainakin vihreät ovat kyllä asiaa pitäneet esillä, taitaa jopa löytyä sinkkupoliittinen ohjelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinkkujen kanssa samassa asemassa on lapsettomat pariskunnat - meitä on yllättävän paljon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä niinkään. Pariskunnilla on apua toisen tuloista, esim. työttömyystilanteessa. Samoin esim. asumiskulut, jotka ovat yleisesti kaikkein suurin yksittäinen menoerä, ovat keskimäärin puolet pariskunnilla henkeä kohden kuin yksin asuvilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä mun emäntä sano että sen asumismenot tuplaantu ku muutin nurkkiin pyörimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän perheessä opetetaan lapset säästämään tililleen ja pärjäämään itse elämässään ilman, että pitäisi elättää se toinenkin puoliso.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämä ei ole reilua, mutta kyllä parina asuminen on se normaalimpi tapa, siksi sitä ei pidä ohittaa sinkkuuden varjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai kukaan ole ohittamassakaan, elämä ei ole kilpailua. On perheellisiä, pareja JA yksinasuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja parisuhteessa asuvista vähintään toinen puoliso harrastaa seksiä pettäen puolisoaan ja siitä kun mekkala syntyy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinkkuja ei kosiskella, mutta sinkut näkyvät kyllä äänestystuloksissa. Kannattaa huomata, sinkut jakautuvat kaikkiin äänioikeutettuihin ikäryhmiin, se ei ole mitenkään homogeeninen joukko. Hankala kohdistaa markkinointia. Jokin pienenpi ryhmä helpompi asia. Eläkeläiset erittäin suosittu, vaikka niitäkin monenlaisia. Lapsiperheistä helppo puhua, vaikka varsinaisia lapsiperheitä ei edes paljoa olekkaan sillä voi kalastella isovanhempienkin äänet.

Sinkkujen äänet jakautuvat kaikkien puolueiden kesken ja niille ehdokkaille, jotka vähemmän korostavat eläkeläisiä ja lapsia.Tämä näkyy mielestäni Kokoomuksen ja Vihreiden kannatuksessa. Ne äänet sen sijaan ovat pois Kristillisiltä ja monilta muilta yhden asian liikkeiltä. Sinkkua ei huolita vaaliteemaksi, äänet kyllä kelpaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni sinkku on löytänyt puolison päästessään kansanedustajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinkku ei ilmeisesti ole tarpeeksi mediaseksikäs verrattuna lapsiperheisiin, yksinhuoltajiin ja vanhuksiin. Kaikkien muiden ryhmien etuja ajetaan tosin vanhusten taitaa jäädä puheen tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapset tuottavat kunnille eniten menoja, koska heille pitää rakentaa päiväkoteja, kouluja ym. jopa vanhukset tulevat halvemmaksi, mutta vanhusten kohdalla mieluummin säästetään. Osa kunnallispäättäjistä on sitä mieltä, että vanhusten hoito kuuluu omaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuri osa vanhuksistakin asuu yksin eli on sinkkuja! Mediassa esitetään jatkuvasti väitteitä, että kaikki vanhukset haluavat asua kotonaan niin pitkään kuin mahdollista, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Yksin asuvat ovat peloissaan kun toimintakyky iän myötä heikkenee ja he näkevät vanhustenhoidon tilan olevan se mikä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin juuri. Esim. yksinelävät, töissä käyvät 25-55 vuotiaat nettomaksajia jotka mitään tulonsiirtoja yhteiskunnalta eivät saa.
Kuka heidän asioista pitää huolen? Jotta jaksavat tehdä töitä, maksaa veroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan niin. Lapsiperheiden asiaa on ajettu vuosikymmenet niin, että etuuksia on jo oka lähtöön. Mutta mitäs lapsiperheet tekevät? Valittavat vain yhä äänekkäämmin, miten heidän asioitaan ei kuulemma ajeta. Lapsettomat sinkut maksavat veroissa mm. heidän lastensa päivähoidon, koulunkäynnin, lapsilisät, vanhempainvapaat jne. jne. Näistä me emme itse pääse julkisina palveluina nauttimaan. Mutta oletteko kuulleet meidän marisevan samalla tavalla kuin lapsiperheet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsien teko pitää suunnitella tarkkaan, lapsia ei tehdä pelkkien tukien varaan. Lapsien teko tulee kalliiksi, kun lapsi pitää ruokkia, vaatetuttaa, kouluttaa, harrastukset maksaa. Monessa eroperheessä mies ei maksa ollenkaan elatusmaksuja, joten yhteiskunta joutuu maksamaan nekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Corona paljasti terveydenhuollon surkean tilan

Koronaviruksen tappavuus sairastuneista 2-3%, valtaosalla sairastuneista tauti on lievä, vakavammin heistä sairastuu 17%... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image