Kulttuuri

Ylen hal­lin­to­neu­vos­ton Ronkainen ja Immonen vaativat toimittajalle potkuja Louhimies-tapauksesta – hal­lin­to­neu­vos­ton pu­heen­joh­ta­jat IS:lle: Asia ei kuulu hal­lin­to­neu­vos­tol­le

Pahoittelut, vaikuttaa siltä, että tämä video ei ole enää katsottavissa.
Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas voitti maaliskuussa Jussi-gaalan yleisöpalkinnon. Ohjaaja kävi vastaanottamassa palkinnon.
Kulttuuri 17.10.2018 15:41
Heikki Uusitalo

 

Perussuomalaiset kansanedustajat ja Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet Jari Ronkainen ja Olli Immonen vaativat potkuja Ylen toimittajalle, joka oli ottanut yhteyttä brittien yleisradioyhtiöön (BBC) ja kertonut ohjaaja Aku Louhimiehen taustasta.

Virkavapaalla ollut toimittaja oli tiedustellut Louhimiehen ohjaamasta brittiläisestä draamasarjasta ja samalla kertonut, että Louhimiehen toiminta suomalaistuotannoissa on ollut Ylen uutisen mukaan epäasiallista.

Kyseessä oli sama toimittaja, joka oli keväällä uutisoinut Louhimieheen kohdistetuista syytöksistä, joita esittivät lukuisat suomalaiset naisnäyttelijät.

Louhimies on kertonut, että hänet hyllytettiin brittiläistuotannosta toimittajan yhteydenoton jälkeen.

Immosen ja Ronkaisen mielestä toimittaja oli mennyt liian pitkälle ja hänet tulisi nyt erottaa. Kansanedustajien mukaan kyseessä on ajojahti Louhimiestä kohtaan.

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (sin.) ja varapuheenjohtaja Arto Satonen (kok.) sanovat Ilta-Sanomille, että erottamisasia ei kuulu hallintoneuvostolle.

– Hallintoneuvosto ei irtisano ketään, vaan toimiva johto tekee päätökset henkilöasioissa, Satonen toteaa.

Yleltä on kerrottu muun muassa IS:lle, että toimittaja oli tarkistanut saamaansa juttuvinkkiä. Tässä yhteydessä Louhimiehen tausta oli tullut esille. Kyseessä oli Ylen mukaan normaali journalistinen toiminta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Toimittaja oli lähetellyt BBC:lle viestejä tyyliin "Meinasitteko palkata tämän tyypin, tiesittekö että Louhimiestä syytetään Suomessa tämmöisestä?" lehtileikkeiden kera. En ole journalistiikan asiantuntija, mutta mielestäni kirjeenvaihto henkilön tulevien työnantajien kanssa menee vähän toimittajan tehtävien ohi jo. Nyt olisi toimittajalla itsellään paikka tulla ulos ja avoimesti kertoa että miten kirjeenvaihto on edennyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut on oikeassa. YLEn toimittajilla ajaa henkilökohtaiset kostoagendat jatkuvasti hyvän journalismin yli. Myös Talvivaara-gate on hyvä esimerkki tästä. Aiheettomalla kohulla mitätöidään toisten elämäntyöt. Edesvastuuseen ko. toimittajat on laitettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sori Olli, nyt ei todellakaan tullut pisteitä. Enemmän olisi kunniamerkki toimittajalle paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa ensin tuolle Immoselle potkut.
Siinä varsinainen ’kansanedustaja’.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yle vero tulee lakkauttaa ja yle saa tulla toimeen omillaan,hölmölän hommaa ylläpitää pakolla tuommoista suojatyöpaikkaa jossa toimittajat tyrkyttää omia näkemyksiään ja uskomuksiaan,joo on louhimies tehnyt väärin ja on myöntänyt sen ja pyytänyt anteeksi niin pitääkö vielä pilata miehen loppuelämäkin,ja eihän louhimies ole lakia rikkonut ja on hyvä ohjaaja mitä ei varmasti yleltä löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylen suojatyöpaikasta saa siis sabotoida muiden työuria ilman mitään vastuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EI kovin uskottavsti näitä Louhimiehen kiusattujen yksilöiden tapauksia ainakaan julkisuudessa ole ollut,yhtä mielipidettä vain on toitettu kuten erään laulajankin tapauksessa ilman todiste taakkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

notmeetoot# vauhdissa, pakko yrittää kun vaalit lähestyy. Onneksi valta on äänestäjällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin yleisellä tasolla potkujen jakaminen tämän tyylisistä jutuista ei ole asiallista. Kuten ei ole myöskään Louhimiehen potkut BBC:n tuotannosta. Kuitenkin kun ajattelee nykyisen yhteiskunnallisen ilmapiirin, niin toimittajan potkut olisivat enemmän kuin kohdallaan. Pienemmästäkin törttöilystä on ihmiset menettäneet työnsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku koulukiusaamistapaus on pikkujuttu Louhimiehen hyeenaraateluun verrattuna. Opettajien ja vanhempien on mahdoton kasvattaa nuoria, mikäli koko "hyeenalaumaa" ei panna vastuuseen. YLE ei taatusti voi pestä käsiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun veronmaksajien rahoilla toimivan Ylen listoilla oleva radikaali aktivisti alkaa suorittamaan henkilökohtaista vendettaa vetoamalla omaan työpaikkaansa Ylessä, ja julkisesti parjaa ihmistä, niin ko henkilö tulee poistaa työpaikan listoilta. Piste. Ei BBC olisi ilman henkilön Yle-taustaa lotkauttanut korviakaan moisille epämääräisille syytteille, joten asemaa Ylellä on käytetty varmasti vauhdittamaan valheellisen viestin perillepääsyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:04
Koulukiusatusta tytöstä kasvoi tatuoitu Miss Rovaniemi – nyt hän örisee metallibändissä ja järjestää Ouluun vaihtoehtokulttuurien messut Tilaajille
16:36
"On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen" – Poliisi valvoi tehostetusti huumeita Raahessa, tuloksena 17 rikosilmoitusta
16:27
Korkeasaaren nuori Topias-norppa menehtyi yllättäen – heinän mukana syöty hiekka aiheutti suolitukoksen
16:08
Kaleva oikaisee
15:59
Bittiumille Puolustusvoimille toimitettaviin radioihin liittyvä 1,6 miljoonan euron jatkotilaus
15:55
Pohjois-Pohjanmaan museon suosikkinäyttelyt kiinni rakennusteknisistä syistä – Koiramäki ei siirtyisi muualle ongelmitta, museolehtori paljastaa
15:41
Mies pahoinpiteli toista ravitsemusliikkeessä Kuhmossa – töytäisi uhrinsa kaksi kertaa lattialle
40
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
36
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
23
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
21
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
12
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image