Kulttuuri

Uusi 007-agentti on nainen – elokuvasarjan 25. osassa Bond antaa kuuluisan koodinimensä eteenpäin

Lashana Lynch (vasemmalla) esiintyi aiemmin tänä vuonna Captain Marvel -elokuvassa. Oikealla elokuvan nimiroolin esittäjä Brie Larson. KUVA: Marvel Studios
Kulttuuri 15.7.2019 11:38 | Päivitetty 15.7.2019 11:46
Mirko Siikaluoma

Tulevassa 25. Bond-elokuvassa James Bond antaa koodinimensä eteenpäin ja uudeksi 007:ksi nousee Lashana Lynchin esittämä nainen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Daily Mail, jonka mukaan tummaihoisen naisen ottaminen 007:n rooliin on käsikirjoittaja Phoebe Waller-Bridgeehdottama ratkaisu.

Perinteiset Bond-fanit voivat kuitenkin olla rauhassa, sillä Lynchin esittämä hahmo ei ole James Bond, vaan eläköityneen Bondin seuraaja.

– Elokuvan alussa on käänteentekevä kohtaus, jossa M [MI6-organisaation johtaja] kutsuu 007:n sisään ja huoneeseen astuu Lashanan esittämä hahmo, joka on tummaihoinen, kaunis nainen, Daily Mailin haastattelema sisäpiirilähde kertoo.

Bond on siis yhä Bond, mutta hänet korvattu naisella. Se on hetki, jolloin moni tiputtaa popcorninsa, Daily Mailin lähde vihjaa. Nimettömänä pysyvän vuotajan mukaan uusi naispuolinen 007 vetää Bondia tapansa mukaan puoleensa, mutta nimikkohahmon viekoitteluyritykset eivät tehoa nuoreen naiseen. Ainakaan aluksi.

Lähteen mukaan myös sana Bond-tyttö on nyt kielletty ja hahmoja tulee jatkossa nimittää Bond-naisina.

Lashana Lynch, 31, esitti aiemmin tänä vuonna elokuvateattereissa nähdyssä Captain Marvel -elokuvassa taistelulentäjä Maria Rambeau'ta. Bond 25 -työnimellä kulkevan agenttielokuvan arvioidaan saavan ensi-iltansa keväällä 2020. Elokuvaa on kuvattu kesän ja kevään aikana Italiassa ja Britanniassa.

Juttua päivitetty 15.7.2019 kello 11.46: Korjattu hiekoitteluyritykset viekoitteluyrityksiksi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

tieto Ylen Mannerheim-filmatisoinnista on päätynyt tuon elokuvan tuottajan korviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan loogista ja luonnollista uusfeminismin ja kulttuurimarxismin jatkumoa joka meidän rapistuvassa länsimaisessa kulttuurissa on valloillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos minä olisin saanut päättää, olisin laittanut Bondin seuraajaksi blondin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, mikä löytyy tämän kaiken takaa on sana "identiteettipolitiikka". Eli on itsetarkoitus murtaa oletettu valkoisen miehen hegemonia ja korvata se niin kulttuurissa kuin muualla oletetulla tasa-arvolla. Ehkä tärkeää ei ole edes pyrkimys todelliseen tasa-arvoon kuin siihen valkoisen miehen vallan alasajoon? Juttu saa liki koomisia piirteitä kun ei-valkoisia ei-mies -sankareita kuvaillaan yleisön hurmaajiksi ja kuinka tämä on "virkistävää". Toisaalta Bondeja ja valkoisia miehiä kuvataan menneisyyden hahmoiksi.
Olisiko aika päivittää jeesushahmo nykyaikaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pittäähän se ennakkoluulottomasti antaa mahdoliisuus tälle tulevallekki leffalle..ekahan on pakko katsoa kumminki. Toivottavasti on hyvä, ni saa katsella tulevaisuudessakin. ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nyt yhtään olen ymmärtänyt useita uutisointeja aiheesta, Bond siis toki pysyy Bondina - se hahmo ei muutu miksikään! Bondin koodinimen 007 siis ottaa toinen hahmo, tällä kertaa nainen. Onhan siellä näitä naisagentteja ollut ennenkin, erityisesti kylmän sodan aikana kuvatuissa Bond-elokuvissa. Varmaankin Craig näyttelee edelleen pääosaa, ja tämä naisagentti on sivuroolissa. Ei tässä nyt mihinkään barrikadeille kannata nousta ja politisoida aihetta yhtään enempää; ei mitään uutta auringon alla, kaverit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehdään seuraavaksi uusi kausi Haastava äitiys sarjasta. Pääosissa Gordon Ramsay ja Harrison Ford
Ajat ovat haastavia ymmärtää. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli jatkossa nämä elokuvat ovat vain "007" elokuvia. Ei huono ratkaisu kun tarkemmin ajatellaan. Tuskin eläköitynyt Bond kovin monessa leffassa nähdään.

Bond-oikeuksien omistajien olisi pitänyt tehdä tämä temppu jo aikoja sitten. Aina kun pääosan näyttelijä on vaihtunut tai käyttää Bondia vain kun kyse on ollut Flemingin kirjan filmatisoinnista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimintasarjojen päähenkilöissä on jo useita naisia, joten Bondkin voi hyvin olla nainen. Tässä tosin särkyy kuva naissankari Bondista, jota on varmasti kadehdittu ja ihailtu vuosikymmeniä miesten taholta. Naisten rooli elokuvissa on ollut kaunis seksiobjekti, joka heti ensitapaamisella kaadetaan...öhöm..
Maailma muuttuu ja vanhat Bondit ovat tosiaan omaa luokkaansa. Rohkea naisnäyttelijä astuu ennakkoluulottomasti suuriin saappaisiin, mistä kunnia hänelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haha! No elokuvien taso on kyllä muutenkin laskenut jo monta vuotta, kuin lehmän häntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roger Mooren esittämä James Bond on sitä vanhempaa tuotantoa ja monille se ainoa oikea Bond. Sekoitettuna, ei ravistettuna...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roger Moore oli pullapoika. Sean Connery on edelleen parhaiten rooliin sopinut näyttelijä, vaikka ei muutkaan kovin huonoja ole olleet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sir Roger Moore oli herrasmies, hieno käytökseltään myös siviilissä. Se on ominaisuus, jota löytyy miehistä enää harvoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakaan silloin, jos itse käyttäytyy huonosti miehiä kohtaan ja/tai olettaa itsestään liikaa. Aloittajan nimimerkin takaa paistaa melkoisen selkeästi jonkinlainen katkeruus miehiä kohtaan, kenties jopa suoranainen miesviha, se on tullut esille muidenkin Kalevan uutisten kommentointia seuraillessa. Traumat kannattaisi purkaa ammattilaisten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tällä palstalla ole aloittajaa, vaan täällä kerrotaan omia mielipiteitä artikkelin sisällöstä. Ei siitä kannata suuttua, saati sitten traumatisoitua. Toivon sinulle kaunista auringon nousua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä onkin odotettu ja näillä näkymin Bondin katselu loppuu, koskahan feministit vaativat, että historia täytyy kirjoittaa uusiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

22:36
Analyysi: Ampumahiihdon MM-kisat olivat hyvää mainosta lajille – samaa ei voi sanoa maastohiihdon Pohjoismaiden-kiertueesta, jossa majoituttiin kasarmilla ja huollettiin suksia puutteellisissa tiloissa Tilaajille
22:21
Oulun Pyrinnön Taneli Ollila juhli painonnoston SM-kultaa Porissa – "Enemmänkin olisi mennyt, mutta oli turha riskeerata"
22:18
Jääkylmästi heittänyt Susijengi nousi tärkeään voittoon EM-karsinnoissa
22:15
Yllätysmestarin tuuletus – Kuivasjärven Auran Sonja Stång hämmästyi nuorten SM-hallikisoissa pika-aitojen täysosumastaan: "Olin ihan, että häh?" Tilaajille
21:47
Sula teräs sytytti oven palamaan Outokummun tehtaalla Torniossa
21:33
"Mondo" Duplantis pääsi taas kuuteen metriin – viimeinen yritys ME-korkeudesta 619 oli onnistua
21:27
Thesleffin näyttely houkuttelee kävijöitä jonoiksi asti – Oulun taidemuseon aiemmat kävijäennätykset voivat pian mennä uusiksi
94
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
36
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
34
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
19
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
17
Sahat käynnistyvät uudestaan, mekaanisen metsäteollisuuden riidassa sopu – kiky-tuntien kirjausta muutettiin
16
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömyysturva

Tai sitten uudistus kannustaa työttömiä ottamaan ja etsimään töitä ja jopa muuttamaan työn perässä sinne missä sitä on. ... Lue lisää...
Tai sitten töihin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image