Kulttuuri

Ulkomaille myyty kohufilmi Hymypoika ensi-iltaan

Kulttuuri 22.10.2003 15:04
STT, PERTTI MATTILA
Ensi-iltaansa viikonloppuna tulevan Hymypoika-elokuvan ohjaaja J. P. Siili myöntää, että hänen esikoisfilminsä on aiheuttanut yllätyksiä. Leffan eroottisesti rohkea markkinointi on kirvoittanut melkoisen kohun.

"On yllättävää, että tämän takia on revitty pelihousut. Se on kuitenkin elokuvan itsensä kannalta koko lailla epäoleellista", Siili korostaa.

"Toivottavasti nyt, kun filmi päästään näkemään, se aiheuttaa keskustelua myös varsinaisista aiheistaan. Tämä on koskettava ja järkyttäväkin tarina."

Siilin mukaan Hymypoika kuvaa sitä, miten yhteiskunta on muuttunut yliseksuaaliseksi, jopa pornograafiseksi. Niinpä leffan tarinassa helsinkiläispojat päätyvät filmaamaan "kaikki panonsa".

Toinen elokuvan jo tuottama yllätys on ollut Siilille ja muulle tiimille paljon mieluisampi. Kansainvälinen myyntiagentti Wild Bunch osti Hymypojan myyntilistoilleen jo ennen leffan ensi-iltaa.

"Wild Bunch -kauppa on todella tärkeä. Taitaa olla ainutkertaista, että kansainvälisessä mittakaavassa merkittävä filmiagentti ottaa elokuvan listoilleen jo ennen kansallista ensi-iltaa", ohjaaja kehaisee.


Uusia filmikasvoja

Hymypoika on esikoisfilmi myös tuotantoyhtiölleen, Helsinki-filmille. Niin ikään leffan pääosien näyttelijät ovat monelle katsojalle uusia kasvoja. Pääosissa nähdään Jussi Nikkilä, Jenni Banerjee ja Reino Nordin.

"Minulle filmin seitsemästä keskeisestä näyttelijästä neljä oli tuttuja jo aiemmin. Se auttoi etenkin elokuvan teon alussa", ohjaajadebytantti kertoo.

Siilin luottonelikko nähtiin jo hänen tv-sarjassaan Juulian totuudet. Sarja voitti vuonna 2002 arvostetun Prix Italia -palkinnon.

J. P. Siili olettaa, että Hymypojasta ei pysty näkemään suoraan ohjaajan omia esikuvia.

"Leffallamme ei ole elokuvallista esikuvaa. Tämä filmi lähtee aiheistaan ja teemoistaan. Toki minulla on suosikkeja kuten Peckinpah, Sergio Leone ja Michael Mann, mutta en usko saaneeni heiltä suoria vaikutteita. Pikemminkin voisi olla kyse makujen yhtäläisyydestä", tulokas makustelee.


Seksikohtaukset ehkä helpoimpia

Hymypojan luotsi väittää, että filmin paljastavat seksikohtaukset eivät olleet pulma näyttelijöille.

"Se oli lähtökohta. Oli alusta asti selvää, että kaikilla ei ole koko ajan vaatteet päällä, koska lähdimme tekemään filmiä yhteiskunnan yliseksualisoitumisesta."

Siilin mukaan seksikohtaukset olivat itse asiassa leffan ehkä helpoimpia otoksia.

"Filmin eroottiset kohtaukset olivat yksinkertaisimpia ja selkeimpiä. Ne oli myös harjoiteltu hyvin, tarkkojen nuottien mukaan."

J. P. Siili kertoo, että Hymypojan taloudellisen kannattavuuden rajaksi on arvioitu 110 000-120 000 katsojaa. Ohjaaja kuitenkin uskoo, että tuo voidaan ylittää.

"Olemme haaveilleet kakkosella alkavasta katsojamäärästä."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
47
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image