Kulttuuri

TV-arvio: Jihadisti-isä valmistaa Syyriassa pommeja ja uskoo asiaansa – do­ku­men­ta­ris­ti huijasi päästääkseen kuvaamaan perhettä

Ääri-islamistiperheessä Syyrian Idlibissä lapsia hoivataan ja rakastetaan. Toisaalta lapsille ei ole muita vaihtoehtoja kuin seurata isäänsä.
Kulttuuri 26.11.2018 7:00
Päivi Ojanperä

Dokumenttiprojekti: Of fathers and sons

**** Abu Osama on mies, joka sylittelee mielellään poikiaan. Hän on myös mies, joka kuuluu jihadistijärjestö Al-Nusraan Syyriassa. Perhe asuu Syyrian pohjoisosissa Idlibissä.

Vanhin poika Osama on saanut nimensä sen vuoksi, että perheen isä "rakastaa bin Ladenia". Toinen poika taas on syntynyt WTC:n iskujen vuosipäivänä, 11. syyskuuta, mistä perheen isä kiittää jumalaa.

Syyrialaissyntyinen Talal Derki kuvaa dokumentissaan perheen arkea läheltä. Hän pääsi kuvaamaan perhettä kahden vuoden ajaksi teeskentelemällä sotakuvaajaa, joka ihailee jihadia. Se oli ainut keino, jottei joutuisi tapetuksi.

Derki kuvaa, kun perheenisä ampuu piilossa vihollistaan ja osuessaan ihmiseen kiittää jumalaa. Samalla mies kertoo, miten kovasti ikävöi poikaansa, kun istui vankilassa.

Dokumentti keskittyy isän lisäksi kahden vanhimman pojan kuvaamiseen. Of fathers and sons saa hämmentyneeksi ja äärettömän surulliseksi. Perhe puuhaa pihapiirissään kuin mikä tahansa perhe maailmassa. Poikien leikkeihin kuuluu paukkupommien teko. Isä valmistaa pommeja jihadisteille ja uskoo vakaasti asiaansa.

Pojilla ei ole juuri vaihtoehtoja. Osama seuraa isänsä jalanjäljissä. Hän menee muiden nuorten poikien kanssa sotilaskoulutusleirille, jossa opitaan myös sharian lakeja.

Dokumentaristi lähtee lopulta perheensä luo kotiin Berliiniin. Hän sanoo, ettei tunnista enää kotimaataan omakseen.

TV1 maanantai 26.11. klo 21.30

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image