Kulttuuri

TV-arvio: Jihadisti-isä valmistaa Syyriassa pommeja ja uskoo asiaansa – do­ku­men­ta­ris­ti huijasi päästääkseen kuvaamaan perhettä

Ääri-islamistiperheessä Syyrian Idlibissä lapsia hoivataan ja rakastetaan. Toisaalta lapsille ei ole muita vaihtoehtoja kuin seurata isäänsä.
Kulttuuri 26.11.2018 7:00
Päivi Ojanperä

Dokumenttiprojekti: Of fathers and sons

**** Abu Osama on mies, joka sylittelee mielellään poikiaan. Hän on myös mies, joka kuuluu jihadistijärjestö Al-Nusraan Syyriassa. Perhe asuu Syyrian pohjoisosissa Idlibissä.

Vanhin poika Osama on saanut nimensä sen vuoksi, että perheen isä "rakastaa bin Ladenia". Toinen poika taas on syntynyt WTC:n iskujen vuosipäivänä, 11. syyskuuta, mistä perheen isä kiittää jumalaa.

Syyrialaissyntyinen Talal Derki kuvaa dokumentissaan perheen arkea läheltä. Hän pääsi kuvaamaan perhettä kahden vuoden ajaksi teeskentelemällä sotakuvaajaa, joka ihailee jihadia. Se oli ainut keino, jottei joutuisi tapetuksi.

Derki kuvaa, kun perheenisä ampuu piilossa vihollistaan ja osuessaan ihmiseen kiittää jumalaa. Samalla mies kertoo, miten kovasti ikävöi poikaansa, kun istui vankilassa.

Dokumentti keskittyy isän lisäksi kahden vanhimman pojan kuvaamiseen. Of fathers and sons saa hämmentyneeksi ja äärettömän surulliseksi. Perhe puuhaa pihapiirissään kuin mikä tahansa perhe maailmassa. Poikien leikkeihin kuuluu paukkupommien teko. Isä valmistaa pommeja jihadisteille ja uskoo vakaasti asiaansa.

Pojilla ei ole juuri vaihtoehtoja. Osama seuraa isänsä jalanjäljissä. Hän menee muiden nuorten poikien kanssa sotilaskoulutusleirille, jossa opitaan myös sharian lakeja.

Dokumentaristi lähtee lopulta perheensä luo kotiin Berliiniin. Hän sanoo, ettei tunnista enää kotimaataan omakseen.

TV1 maanantai 26.11. klo 21.30

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

77
Oulun jättiruuhkassa mateli niin paljon autoja peräkanaa, ettei liikennelaskuri erottanut niitä toisistaan – "Varmasti tuhansia autoja enemmän kuin tavallisesti"
76
Keskusta ei halua kieltää dieseliä – jyrkkää dieselpolttoaineen hinnannousua puolue ei pysty estämään
63
Usealle Oulun keskustan katuosuudelle saa jatkossa pysäköidä vain toiselle puolelle katua – taustalla katujen kapeus
62
Coca-Colan joulurekka villitsi oululaiset – tuhannet jonottivat ilmaista limsaa, liikenne ruuhkautui
46
Pohjantien liikenne takkusi tuntikausia etelään päin menevillä kaistoilla – "Koin tänään pahimmat ruuhkat Oulussa ikinä"
41
Uutissuomalainen: Oikeusministeri selvityttää lapsiasiavaltuutetun taksikulut - oululaistaustainen Tuomas Kurttila perustelee taksin käyttöään sujuvuudella ja työhyvinvoinnilla
33
Yhdyskuntalautakunta päätti: Oululaisten jätemaksuihin kolmen prosentin korotus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image