Kulttuuri

Tuppurainen haluaa ikärajan alastomaan tans­sie­si­tyk­seen

Arkistokuva. KUVA: Kontiainen Jarmo
Kulttuuri 8.2.2014 12:45
Kaleva

Oulun kaupunginteatterin hallituksen puheenjohtaja ja SDP:n oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen haluaa Oulun musiikkijuhlilla esitettävään Riisuttuna-tanssiesitykseen 18 vuoden ikärajan.

Tuppuraisen mukaan on teatterin kokonaisedun kannalta parempi, että jokainen esityksen katsojista on omista asioistaan päättämään kykenevä täysi-ikäinen.

Oulun musiikkijuhlien tanssiteos Riisuttuna on herättänyt vilkasta keskustelua, sillä yhtä näytöstä yleisö pääsee seuraamaan vain alasti.

”Kaupunginteatterin hallituksen puheenjohtajana olen esittänyt kantanani, että esitykseen tulisi asettaa 18 vuoden ikäraja. Taiteeseen kuuluu laaja ilmaisuvapaus, ja kehotietoisuus on osa kulttuuria. Teatterin kokonaisedun kannalta on kuitenkin parempi, että jokainen esitykseen katsojana osallistuva on omista asioistaan päättämään kykenevä täysi-ikäinen”, Tuppurainen sanoo Facebook-sivullaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (133)

Tuppurainen ja Ojalehto? eivät ymmärrä teatterin tekemisen päälle mitään. Lapsellisella populismillaan he antavat esitykselle ilmaista mainosta. Kyllä eurooppalaisessa keskustelussa Oulunseudun kulttuuriprnaajille nauretaan huvittuneesti. Poliitkot pois taideareenoilta. Medialla ja jokaisella kulttuurivihaajalla on mielipide esityksestä, jota eivät ole nähneet. Ovatko Oulunseudun vanhemmat tosiaankin näin holhottavia, että poliitikkojen pitää irtopisteitä heidän avullaan kerätä (k-16)? Arvostus laski.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Arinan prismaan saisi alastonpäivät? Olisi niin vapauttavaa käydä jauhelihat ostamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miltähän mahtaa tuntua lapsesta muutaman vuoden kuluttua ja kun oma ajattelumaailma kirkastuu, nähdessään kuvansa jossain sensaatiolehdessä istumassa alastomien ukkojen ja akkojen keskellä teatterin katsomossa.Täytyy todeta,että ei ole tervejärkistä touhua teatterilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. En minäkään ole sinne lapsia menossa katsomaan, vaan aikuisia. 18-vuotiaat olisivat tervetulleita. Yläikäraja 40.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuppurainen ja muut ylihäveliäät höpöttäjät saisivat painua hevonkuuseen! Jos esitykseen on pakko joku ikäraja säätää niin K-16 olisi paljon toimivampi - Uskon, että suurin osa 16-vuotiaista ovat Tuppuraista fiksumpia ja varsin kykeneviä päättämään omista asioistaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tapauksessa toteutui kirjaimellisesti satu: Keisarilla ei ole vaatteita. Sadussahan petolliset kutojat uskottelivat kutovansa jotain arvokasta kangasta ja panivat kaikki kutomiseen annetut kallisarvoiset materiaalit omiin taskuihinsa ja keisari pukeutui " hienoon pukuun " ja sitten esille kansan joukkoon. Oli yksi rehellinen porukassa, pieni lapsi joka hoksasi totuuden ja huusi: Eihän keisarilla ole vaatteita ollenkaan. Silloin sadun mukaan keisaria hävetti oma tyhmyytensä. Kuinkas nyt on käynyt. Rahat on kääritty ja vielä katsojilta kääritään ja lopuksi katsojat mukaan samaan mukaan etteivät voi kritisoida kun samaan tyhmyyteen mukaan menevät. Kunpa olisi jossain joku viisas ja järkevä joka hoksaisi missä mennään. OI AIKOJA OI TAPOJA

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siis pitääkö tavallisen kansalaisen tehdä rikosilmoitus moisesta…? mitä voi tehdä esim. parvekkeella jos laittaa Kalevaan vain ensin ilmoituksen..?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Keisarilla ei ole vaatteita,ei niitä pidä enää osa kansalaisistakaan.Hyvä että lapsilla kuitenkin olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytkö hän jälkikäteen sitä ikärajaa mankuu? Huonosti on kaupunginteatterin hallituksen puheenjohtaja perillä mitä hänen silmiensä edessä tapahtuu? Ei ehkä korvat kuule? Laittakaa Tytti Tuppurainen vaihtoon, onhan siellä päteviäkin ihmisiä? Miksi joka paikkaan poliitikkojen pitää ängetä? Samalla uusikaa se politiikan jyvitysjärjestelmä, siitä ei ole kuin haittaa? Sulle, mulle, sulle. Viekää kauppaan takaisin ne naurettavat politiikan virkapaikat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosti on amerikkalainen uskonnollinen siveyspropaganda levinnyt Suomeenkin, kun alastomuutta pidetään "moraalittomana", "paheellisena", hyvä ettei sentään "luonnottomana". Astukaa nyt hyvät vanhoilliset nykypäivään tai muuttakaa metsään. Suomalaisuuden eräs hienoimpia piirteitä on aina ollut luonnollinen suhtautuminen alastomuuteen ja muuhun luonnolliseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tässä amerikkalaista uskonnollisuutta tarvitse mukaan sotkea. Näyttää olevan aivan omakutoinen juttu. Johan terve järki sen sanoo, ettei alastomana olla kuin niille tarkoitetuissa paikoissa mikä Suomessa on sauna. Sitäkin joissain häveliäimmissä kulttureissa pidetään kummallisena. En todellakaan halua nähdä sinua " vaikealuonteinen asia" alastomana julkisella paikalla, se tuntuu hyvin epämiellyttävälle ja loukkaisi minun yksityisyyttäni. Kukaan ei estä sinua olemaan alasti kotonasi jos niin haluat, mutta minulla ei ole tarvetta nähdä alastomuuttasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, ihan luonnollista kai se on latailla kone täyteen alastomia lastenkuvia, ihan luonnollista. Livenä vielä luonnollisempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luetun ymmärtämistä ei varmaankaan opetettu silloin kun sinä olit koulussa? Vai? Kiihkossa ja suu vaahdossa keksitään kauhutarinoita, osoitellaan sormella, huudetaan ja tuomitaan kaikki ympärillä olevat, keksitään omasta päästään valheita ja vedetään mutkat suoriksi kaikilla noilla yksinkertaistuksilla.
Jos nyt käännetään asetelma ja samalla tavalla oletan että sinä haluaisit varmaankin kuolemantuomion kesähelteellä ilman paitaa oleville ihmisille?
Miten kertakaikkiaan kykenit vetämään lapsipornokortin kommentistani sitä en ymmärrä. Jotain ihmelogiikkaa taas. Tai sitten et vaan ymmärtänyt lukemaasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulle sopis oikein hyvin että muijat kulkis alasti tai oikeestaan sopivan vähäpukeisena olis vielä seksikkäämpää. Nyt kuitenkin puhuttiin alastomista lapsista täysin tuntemattomien keskellä. Onko se oikein ja sopivaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esitys voi olla esitys, mutta kyllä se yleisö saisi pittää vaatteet päällä. Menee yli ymmärryksen tämä peflettinäytös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä hallituksen jäsenellä on oikeus puuttua asioihin . Monet, hassua kyllä, vetoavat uimahallissa käyntiin, jotta sielläkin ollaan alasti. Siellä ovat miehet miesten saunassa ja naiset naisten saunassa ja lapset , ainakin isommat, sillä puolella, johon kuuluvat. Eli pojat miesten puolella. Yleensäkin näyttää, että taiteen taso on laskenut todella alas . Ja monien kommentoijien myös - .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen rooli on valita johtajat, jotka johtavat teatteria itsenäisesti. Hallitus voi vaihtaa johtajat, jos ei kelpaa, mutta sen ei pidä puuttua operatiiviseen toimintaan. Luulisi Tuppuraisenlkin ymmartävän tämän, mutta näyttää poliitikko nostavan päätään, kun tilanne on äänten kalastelun kannalta otollinen eli kuvitteellinen lastensuojelucase.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos operatiivinen johto ei osaa kantaa vastuutaan, pitää hallituksen toimia. Kiitos Tytti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (133)

Uutisvirta

39
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
32
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
24
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
13
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
8
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
7
Kolumni: Miksi Suomen luontoon ei tule kivoja vieraslajeja? Pingviinit, mangustit tai delfiinit olisivat hauskempia kuin kyttyrälohi ja hirvikärpänen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image