Kulttuuri

Tor­nio­lais­läh­töi­sen Mikko Myllylahden käsikirjoitus palkittiin Cannesissa

Metsurin tarinan käsikirjoittaja Mikko Myllylahti (vas.), tuomariston jäsenet Gaëlle Mareschi ja Mathilde Henrot sekä elokuvan tuottaja Emilia Haukka.
Kulttuuri 20.5.2019 16:19
Kaleva

Torniolaislähtöisen Mikko Myllylahden kehitteillä oleva elokuva Metsurin tarina on voittanut Cannesin Critics’ Weekin Next Step -käsikirjoituspalkinnon.

Palkinto jaetaan ansioituneelle pitkän elokuvan käsikirjoitukselle, joka on osallistunut Critics’ Weekin Next Step -ohjelmaan. Palkinnon arvo on 5 000 euroa. Käsikirjoitus saa tuomaristolta kiitostaan sekä humoristisuudesta että vahvasta elokuvallisesta visiosta.

– Next Stepin tarkoitus on tukea ohjaajia, joilla on omaperäinen ääni. Myllylahti on myös runoilija, joten hän on yksi näistä elokuvantekijöistä, kuvailee Critics’ Weekin ohjelmistopäällikkö Rémi Bonhomme Elokuvayhtiö Aamun tiedotteessa.

– On hienoa, että elämän perimmäisiä kysymyksiä mustan huumorin keinoin tutkiva käsikirjoitukseni laulavine haukineen saa tällaisen tunnustuksen Cannesissa, Myllylahti kommentoi voittoaan tiedotteessa.

Elokuva on ensimmäisenä suomalaisena hankkeena mukana myös uusien elokuvantekijöiden L’Atelier Cinéfondation -tapahtumassa Cannesissa.

Metsurin tarina on tarkoitus kuvata talvella 2020 Pohjois-Suomessa. Tekijät kuvailevat elokuvaa myyttiseksi mustaksi komediaksi, jossa pohjoissuomalaiseen pikkukylään avattava kaivos käynnistää kohtalonomaisen tapahtumasarjan.

Elokuva on Mikko Myllylahden ensimmäinen pitkä ohjaustyö. Oulussa syntynyt ja Torniossa kasvanut Myllylahti on ohjannut aiemmin lyhytelokuvia ja julkaissut neljä runokirjaa.

Myllylahden lyhytelokuva Tiikeri valittiin Cannesin Critics' Weekille vuonna 2018. Myllylahden ja Juho Kuosmasen käsikirjoittama Hymyilevä mies voitti Prix Un Certain Regard -palkinnon Cannesissa vuonna 2016.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

50
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
12
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
7
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
5
Kati Leinosen kuvissa hevosharrastajat eivät pyynnöstä hymyile: "Koen, että hymy on maski, joka peittää alleen jotain"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image