Kulttuuri

Tor­nio­lais­läh­töi­sen Mikko Myllylahden käsikirjoitus palkittiin Cannesissa

Metsurin tarinan käsikirjoittaja Mikko Myllylahti (vas.), tuomariston jäsenet Gaëlle Mareschi ja Mathilde Henrot sekä elokuvan tuottaja Emilia Haukka.
Kulttuuri 20.5.2019 16:19
Kaleva

Torniolaislähtöisen Mikko Myllylahden kehitteillä oleva elokuva Metsurin tarina on voittanut Cannesin Critics’ Weekin Next Step -käsikirjoituspalkinnon.

Palkinto jaetaan ansioituneelle pitkän elokuvan käsikirjoitukselle, joka on osallistunut Critics’ Weekin Next Step -ohjelmaan. Palkinnon arvo on 5 000 euroa. Käsikirjoitus saa tuomaristolta kiitostaan sekä humoristisuudesta että vahvasta elokuvallisesta visiosta.

– Next Stepin tarkoitus on tukea ohjaajia, joilla on omaperäinen ääni. Myllylahti on myös runoilija, joten hän on yksi näistä elokuvantekijöistä, kuvailee Critics’ Weekin ohjelmistopäällikkö Rémi Bonhomme Elokuvayhtiö Aamun tiedotteessa.

– On hienoa, että elämän perimmäisiä kysymyksiä mustan huumorin keinoin tutkiva käsikirjoitukseni laulavine haukineen saa tällaisen tunnustuksen Cannesissa, Myllylahti kommentoi voittoaan tiedotteessa.

Elokuva on ensimmäisenä suomalaisena hankkeena mukana myös uusien elokuvantekijöiden L’Atelier Cinéfondation -tapahtumassa Cannesissa.

Metsurin tarina on tarkoitus kuvata talvella 2020 Pohjois-Suomessa. Tekijät kuvailevat elokuvaa myyttiseksi mustaksi komediaksi, jossa pohjoissuomalaiseen pikkukylään avattava kaivos käynnistää kohtalonomaisen tapahtumasarjan.

Elokuva on Mikko Myllylahden ensimmäinen pitkä ohjaustyö. Oulussa syntynyt ja Torniossa kasvanut Myllylahti on ohjannut aiemmin lyhytelokuvia ja julkaissut neljä runokirjaa.

Myllylahden lyhytelokuva Tiikeri valittiin Cannesin Critics' Weekille vuonna 2018. Myllylahden ja Juho Kuosmasen käsikirjoittama Hymyilevä mies voitti Prix Un Certain Regard -palkinnon Cannesissa vuonna 2016.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13:45
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – Opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
12:22
Ylitornion asuntopalon sytyttäjäksi epäilty ja uhri ex-pariskunta, asunnossa oli sylilapsi
11:55
Kaleva oikaisee
11:34
Piikkimattokaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä
11:22
Palestiinalaiset asemiehet pyrkivät Gazan rajan yli – Israelin armeija avasi tulen
11:04
Poliisi löysi Torniosta varastetun pakettiauton – varas jäi kiinni Kemissä ajettuaan autoa päihteiden vaikutuksen alaisena
10:59
Vanhat kuvat: Kuoroesityksiä ja rock-keikkoja – Oulussa on vuosikymmenten varrella nautittu erilaisista konserteista
68
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
51
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
48
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
26
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
25
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
16
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image