Kulttuuri

Tont­tu­kou­lus­sa parasta on hännätön peikko – Hittehattin joulussa taas karvaiset ystävät

Tonttuakatemiaan kiirehtivä kotitonttu Kaneli katkaisee vahingossa peikon hännän ja ottaa peikon mukaansa, koska uskoo Joulupukin voivan auttaa heitä. Mutta keksiikö tonttukoulun Rehtori Ruusukaali (Timo Mann), että koulussa on peikko? Vierellä Rouva Manteli (Minna Koskela) KUVA: Hannu Käki / Kaiho Republic
Kulttuuri 1.12.2019 7:00
Armi Auvinen

Joulukalenteri: Tonttuakatemia

TV2 klo 8.51 ja 19.30

★★★ Olen sitä ikäluokkaa, jolle aina joulukuussa tulee valtava ikävä Tonttu Toljanteria. Tiedän, että usein muutos on hyvästä, mutta minkä sitä ihminen tontunkaipuulleen voi. Ylen tämän joulun joulukalenteri Tonttuakatemia auttaa pahimpaan tonttuikävään ja on hyvää peruskauraa, mutta kovin monen joulun kestohitiksi en sitä usko.

Tonttuakatemia kertoo maan johtavasta joulutonttukoulusta, jonka uusien oppilaiden joukkoon on piiloutunut peikko. Peikon on onnistuttava vakuuttamaan sekä itsensä että muut joulutonttuna ja yhdistää eripurainen tonttuluokka päästääkseen tapaamaan Joulupukkia, joka voisi korjata hänen katkenneen häntänsä. Vaikeuksia tuottavat tonttujen omituiset ja päivitystä vaativat tavat, akatemian ankara rehtori ja katoamisharjoitukset ihmisperheen kotona.

Kolmesta 3-7 -vuotiaasta koostuvan testiryhmän mukaan Tonttuakatemia oli "oikein hyvä". Parasta ryhmän mukaan oli tonttukouluun ujuttautunut hännätön peikko ja "isomahainen, ankara tonttuopettaja". Vanhimman mielestä yksi jakso oli aivan liian lyhyt, kun taas raadin nuorin jäsen luopui katseluraadin jäsenyydestä heti toisen jakson puolivälissä.

Hittehattin joulu

Yle Teema & Fem klo 8.30 ja 18.00

★★★ Buu-klubbenin Hittehattin joulu puolestaan kiinnosti eniten raadin nelivuotiasta. Karvaiset ystävät Kusel, Vimmel, Murk ja Tumla haluavat tehdä kaiken juuri siten kuin isomummon suuressa joulukirjassa neuvotaan.

Kesken jouluvalmistelujen alkaa kuitenkin tapahtua kummia: joku tömistelee ympäri Hittehattia, kaikkialle kasvaa muun muassa sieniä.

13 minuuttia kestävä jakso oli nuorimmalle jälleen liian pitkä, eikä seitsemänvuotias jaksanut innostua ohjelmasta laisinkaan. Mielipide ohjelmasta oli "no ihan sellainen, että voi katsoa jos ei muuta tekemistä ole".

Tonttuakatemian oppilaiden joukkoon on piiloutunut peikko. Hittehatissa alkaa tapahtua kummia kesken jouluvalmistelujen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image