Kulttuuri

Teosto-pal­kin­toeh­dok­kai­na on tänä vuonna seitsemän teosta – mukana myös Emma-voittaja

Kulttuuri 12.2.2020 15:15
Kaleva

Pohjoismaiden suurimpiin taidepalkintoihin lukeutuva Teosto-palkinto jaetaan huhtikuussa 16. kerran. Ehdokkaana on tänä vuonna seitsemän teosta.

Teosto-palkinnolla nostetaan vuosittain esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia kotimaisia sävelteoksia, jotka voivat edustaa mitä tahansa musiikin lajia ja jotka on julkaistu tai kantaesitetty edellisen palkintokauden jälkeen.

Palkinto jaetaan 1–4 teokselle tai teoskokonaisuudelle, ja palkintosumma on enintään 40 000 euroa. Jos palkinnon saa vain yksi teos tai teoskokonaisuus, palkinto on 25 000 euroa.

– Seikkailu suomalaisten musiikillisen luomisvoiman parissa on aina yhtä jännittävä, toteaa esiraadin puheenjohtaja, muusikko ja musiikkitoimittaja Arttu Tolonen.

– Tänä vuonna raatiin tekivät vaikutuksen vahvojen jazz-julkaisujen määrä sekä tapa, jolla vanhoja perinteitä päivitetään ja sovelletaan aina uuteen aikaan ja uusiin yhteyksiin.

Teosto-ehdokkaita ovat Sami Klemolan sävellys ...on Escher, Sur-rur-punkyhtyeen levy Hattarahiukset, lauluyhtye Signen levy To Sappho, jazz-kollektiivi OK:KO:n levy Syrtti, Minja Kosken artistinimellä M julkaisema levy Näytän missä asun ja rovaniemeläisen Lehtojärven Hirvenpää -tango-orkesterin levy Lehtojärven Hirvenpää.

Seitsemäs ehdokas on Jesse Markinin hip hop -levy Folk, joka ehdittiin jo palkita Emma-gaalassa kriitikoiden valintana. Markin voitti myös vuoden tulokkaan Emman.

Palkinnon saajan valitsee viisihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat viime vuoden Teosto-palkintovoittajat Sebastian Hilli, Stina Koistinen ja Nicolas Rehn sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet, Ylen luova johtaja Ville Vilén ja kapellimestari Dalia Stasevska.

Voittaja julkistetaan Musiikkitalon Ravintolassa torstaina 23. huhtikuuta pidettävässä tilaisuudessa Helsingissä.

MAINOS

Kommentoi

Vieläkö pitää paikkaansa se, että Teostolle maksetaan siivu talletusvälineistä perustellen sitä sillä, että väki tallettaa musiikkia? Nykyäänhän kuvio on muuttunut siten, että kaikki striimaa suorana ja artistit saavat siitä maksun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image