Kulttuuri

Teatteri Totti tuo viit­to­ma­kie­li­sen Va­gi­na­mo­no­lo­ge­ja-esityksensä Ouluun

Silja Ruonala (vas.), Pia Taalas ja Silva Belghiti esittävät Eve Enslerin Vaginamanologeja Oulussa. KUVA: Marita S. Barber
Kulttuuri 29.11.2018 20:42
Eeva Kauppinen

Oulussa vierailee perjantaina 30. marraskuuta Teatteri Totti, joka esittää viittomakielellä Eve Enslerin käsikirjoittaman Vaginamonologeja.

Vaginamonologeja (1996) on yhdysvaltalaisen näytelmäkirjailijan ja feministin Eve Enslerin tunnetuin näytelmä. Näytelmän rooleissa ovat Broadwaylla vierailleet esimerkiksi Oscar-palkitut Anjelica Huston ja Meryl Streep.

Teatteri Totin esitys kertoo naisten kohtaloista visuaalisesti ja viittomakielellä. Näyttämöllä ovat oululaislähtöinen näyttelijä Silva Belghiti, Silja Ruonala ja Pia Taalas.

– Vagina on monien näkökulmasta mystinen, ikään kuin pyhä paikka, joka vaikuttaa koko maailmaan. Mutta kenen on valta? ohjaaja Marianne Aro kysyy.

Teatteri Totti on Suomen ensimmäinen viittomakielinen ammattiteatteri. Teatteri aloitti Kuurojen Liiton kulttuurikeskuksen yhteydessä 1987. Teatteri Totin kaikki esitykset ovat viittomakielisiä.

Vaginamonologeja sai kantaesityksensä Kansallisteatterin Willensaunassa 5. lokakuuta. Marraskuussa siitä oli yleisön pyynnöstä lisäesityksiä Höyhentämössä Helsingissä.

Oulussa Vaginamonologeja nähdään vain kerran Valvesalissa perjantaina 30.11. kello 19. Esitys käännetään tai tekstitetään suomeksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Siltähän me kaikki ollan tultu ! Tuttu ja turvallinen paikka! Ihmisen alkupaikka elämään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image