Kulttuuri

Tea, Muumiokissa ja Kummituskakka vierailulle Ouluun – Lasten ja nuorten teat­te­ri­päi­vil­lä nähdään Lea-palkitun Salla Viikan uusi las­ten­näy­tel­mä

Lea-palkitun Salla Viikan käsikirjoittama lastennäytelmä Tea ja Tyhmentäjä nähdään Oulun-festivaalilla huhtikuussa. Kajaanin kaupunginteatterin esityksessä Tea-tyttöä esittää Salla Loper ja Kummituskakkaa Janne Kinnunen. KUVA: Jani Liimatta
Kulttuuri 18.2.2020 6:08
Eeva Kauppinen

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään huhtikuussa jo 39. kerran. Kajaanin kaupunginteatteri tuo Ouluun kotimaisen kantaesityksen, Kokkolan kaupunginteatteri Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä Janne Kuustien sovituksena ja ohjauksena.

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään 39. kerran 21.–25. huhtikuuta. Tämän vuoden festivaalin kantavaksi teemaksi on valittu yhdessä tekeminen. Teatteriesitysten lisäksi ohjelmassa on työpajoja ja muuta yhteisöllisyyden kokemista.

Kajaanin kaupunginteatteri-alueteatterin uusi kotimainen kantaesitys Tea ja Tyhmentäjä nähdään Oulun-festivaalilla tuoreena. Salla Viikan käsikirjoittama näytelmä sai ensiesityksensä tammikuun lopulla. Ohjaus on Valto Kuuluvaisen.

Viikan näytelmässä kahdeksanvuotiaalla Tealla on tylsää. Vanhemmat ovat eronneet, ja äidillä on uusi perhe. Muuttokaaoksen keskeltä Tea löytää itselleen omaperäisiä uusia ystäviä: Muumiokissan, Puru-Hain sekä hauskan, mutta haisevan Kummituskakan.

Tea ja Tyhmentäjä on Salla Viikan neljäs näytelmä. Muut ovat tyttöjen ja poikien sukupuolirooleihin kantaa ottava Taikanaksutin (2012), työelämään, yksinäisyyteen ja sukupolvikonflikteihin pureutuva Aukko (2015) ja MyBaby (2017), joka mullistaa käsitykset perheestä ja vanhemmuudesta. Aukko voitti vuoden 2015 parhaan kotimaisen näytelmän Lea-palkinnon.

Isoja nukkehahmoja näyttämöllä

Toinen jännittävä vierailu tulee Kokkolan kaupunginteatterista. Akseli Klonkin taiteellisen johtajan Janne Kuustien uusi dramatisointi ja ohjaus Jules Vernen klassikkotarinasta Maailman ympäri 80 päivässä hyödyntää nukketeatteria, tanssia ja musiikkia. Lisämausteen esitykseen tuovat skenografi Tua Hautamäen loihtimat isot nukkehahmot. Ensi-ilta on Kokkolassa 14. maaliskuuta.

Kansainvälistä tarjontaa Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalilla edustaa tanskalaisen Rapid Eye -nykysirkusryhmän esitys W/Hole, jossa näyttämöllä ovat jonglöörit Samuel Gustavsson ja Petter Wadstenka. Parivaljakko ihmettelee maailmaa siitä löytyvien kuoppien, aukkojen ja reikien kautta.

Musiikkiteatteri Nyt tuo Ouluun uutuusmusikaalinsa Opus Deus – Kuinka tulla jumalaksi. Lahtelaisten musiikkiteatteriin erikoistuneiden näyttelijöiden produktiossa pohditaan menestymisen, itsekeskeisyyden ja täydellisyyden tavoittelun teemoja.

Nuorten Näyttämö uppoaa Hybrikseen

Tuttuun tapaan myös Oulun teatterin Nuorten näyttämön toiminta huipentuu festivaalilla ensi-iltaan. Tänä vuonna nuoret valmistavat esityksen Hybris, jossa vauhtia otetaan antiikin vanhoista tarinoista ja ihmetellään tämän päivän hybristä, jossa johtotähtenä on rikkauksien ja tykkäyksien kerääminen. Käsikirjoitus on teatterin dramaturgin Jukka Heinäsen, ohjaus Heinäsen, Joose Mikkosen ja Annina Rokan.

Hybriksen ensi-ilta on Vinttikamarissa 21. huhtikuuta. Mukana on 22 nuorta Oulun seudulta.

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalin koko ohjelma julkaistaan ja avataan myyntiin tänään kello 10.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image