Kulttuuri

Tarkempaa tieto Finlandia junior -ehdokkaista

Kulttuuri 10.11.2005 13:19
STT
Katri Kirkkopelto (kuvitus) ja Suna Vuori (teksti): Hirveää, parkaisi hirviö. WSOY.

Raadin perustelut: "Viisas kirja, jossa pohditaan olemassaolon peruskysymyksiä lapselle ymmärrettävällä tavalla." Kuvakirja hirviölapsesta, joka herää painajaiseen, mutta jota keskusteluhetki vanhempien kanssa rauhoittaa. Espoolainen Kirkkopelto (s. 1966) on kuvittanut ja kirjoittanut kolme kuvakirjaa. Kirja on helsinkiläiskriitikko Vuoren (s. 1967) ensimmäinen lastenkirjakäsikirjoitus.

Tuula Korolainen: Kuono kohti tähteä. Kuvittanut Marjo Nygård-Niemistö. Lasten Keskus.

Raadin perustelut: "Tekijä hallitsee tyylikeinot kuvarunoista haastavaan runorytmiikkaan loikkien ketterästi ajatuksesta ja tunnelmasta toiseen." Runokirja hiiren elämästä vauvasta vaariin. Vantaalainen Korolainen (s. 1948) toimii lastenkirjallisuuslehti Onnimannin päätoimittajana. Nygård-Niemistö (s. 1970) valmistui viime vuonna graafiseksi suunnittelijaksi Pekka Halosen Akatemiasta.

Tuija Lehtinen: Mopo. Otava.

Raadin perustelut: "Mustan huumorin ryydittämiä, koskettavia kertomuksia nuortenkirjallisuuden hyljeksimistä arjen antisankareista." Nuortenromaani mopoharrastuksesta. Lasten- ja nuortenkirjailija Lehtinen (s. 1954) on saanut kirjallisuuden valtionpalkinnon 1988, Topelius-palkinnon 1997 ja Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinnon 2002.

Reetta Niemelä: Makkarapiruetti. Kuvittanut Matti Pikkujämsä. Otava.

Raadin perustelut: "Herkkää tunnelmaa ja omaperäisiä aihevalintoja saattelee runollinen kieli." Runoteos lapsille. Turkulainen Niemelä (s. 1973) on kirjoittajayhdistys Kapustarinnan perustajajäsen, ja hänen kirjoittamansa kaksi Milja-sarjan kirjaa olivat Finlandia Junior -ehdokkaana 2002. Pikkujämsä (s. 1976) on tehnyt kuvituksia muun muassa aikakauslehtiin.

Nora Schuurman: Auringonkukkatalvi. Otava.

Raadin perustelut: "Vähäeleinen, uskottava kuvaus mykästä surusta." Nuortenromaani äidin kuolemasta toipuvista sisaruksista. Joensuulainen Schuurman (s. 1968) on kirjoittanut kolme nuortenkirjaa ja myös suomentaa kirjoja työkseen.

Maria Vuorio: Siitä ei kukaan tiedä. Kuvittanut Virpi Talvitie. Tammi.

Raadin perustelut: "Lämminhenkisiä, pilke silmäkulmassa kirjoitettuja tarinoita, joissa inhimillisiä tunteita kuvataan yllättävistä näkökulmista." Lyhyitä tarinoita, joissa kertojana on jopa varvas. Hämeenlinnalainen vapaa kirjailija Vuorio (s. 1954) on ehdokkaana jo kolmatta kertaa. Talvitie (s. 1961) on kuvittanut useita lastenkirjoja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
18:01
Utajärven ja Taivalkosken paloasemille saadaan uudet pelastusveneet tällä viikolla – vanhat myydään huutokaupassa
17:13
Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä
16:56
Ennuste: Suomelle 2,15 mitalia Tokion olympiakisoista
16:41
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus aloitti ilmastostrategian päivitystyön
175
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
28
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
27
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
25
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan
22
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image