Kulttuuri

Tä­ri­nä­har­joi­tuk­sia ja sa­naimp­ro­vi­saa­tioi­ta

Nuoret näyttelijät. Emma Mäkelä, Katri Kulmuni ja Emma Martimo Tornion kansalaisopiston nuorisoteatterista olivat mukana Nuori Kulttuuri -tapahtumassa. KUVA: Jouni Knihtilä
Kulttuuri 16.11.2003 0:00
Jouni Knihtilä
Emma Martimolla, Emma Mäkelällä ja Katri Kulmunilla on ollut hauska ja opettavainen viikonvaihde. Perjantai-iltana improvisoitiin sanojen perusteella ja lauantaiaamuna pantiin pystyyn tärinä- ja hyperventilaatioharjoitukset.

Tornion kansalaisopiston nuorisoteatterin 16-vuotiaat näyttelijätytöt ovat mukana Nuori Kulttuuri -tapahtuman performanssiryhmässä oppimassa uusia niksejä näyttämötaiteen alalla.

"Tämä on todella mielenkiintoista. Täältä saa uusia näkökulmia, vinkkejä ja kokemuksia, joita voi hyödyntää teatterissa", aika amatööreiksi itseään kutsuvat nuoret näyttelijät sanovat.

"Performanssi on mukava tapa tuoda asioita esille", he luonnehtivat. Nuorisoteatterin viimeisin oma esitys on Hamlet. Maailmanklassikkoakin oli aika hauska tehdä, tytöt tunnustavat.

Performanssityöpajan vetäjä, multitaiteilija Pia Suonvieri Haaparannalta kehuu kaikkiaan 15 nuoren joukkoaan innokkaaksi ja oivaltavaksi ryhmäksi.

"Nuoret oppivat ja tajuavat nopeasti uusia juttuja. He ovat aktiivisia ja heillä on hauskoja ideoita. Näkee, että tämän sukupolven nuoret ovat tottuneet monitaiteellisuuteen", Suonvieri arvioi.

Performanssi vaatii Suonvieren mukaan ajattelutavan muutosta. Performanssin ydintä on pelkistäminen ja monitulkintaisuus. "Tätä tehdessämme yritämme välttää valmiita tulkintoja, jotta yleisölle jää mahdollisuus omiin tulkintoihinsa."

Nuori Kulttuuri -tapahtuma esittelee nuorten omaehtoista taiteen tekemistä. Torniossa ja Haaparannalla järjestetyssä syksyn valtakunnallisessa tapahtumassa oli mukana runsaat puolen sataa nuorta ohjaajineen. Provinssissa teemana oli luontevasti raja ja taiteen lajeina digitaide, video, design ja monitaiteinen foorumi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image