Kulttuuri

Taivaslaulun suosio ei taitu

Pauliina Rauhalan esikoiskirja Taivaslaulu on ollut poikkeuksellisen suosittu. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kulttuuri 7.1.2014 15:30
Kaleva

Pauliina Rauhalan esikoiskirja Taivaslaulu jaksaa kiinnostaa lukijoita Pohjois-Pohjanmaalla. Kirjaa jonottaa yhä Oulun seudun kirjastoissa 700 varaajaa.

Taivaslaulu-kirjaa on hankittu Oulun seudun kirjastoihin parisensataa kappaletta lainaajia varten.

Kirjasta otettiin ennen joulua kuudes painos eli sitä on painettu 35 000 kappaletta. Gummeruksen viestintä- ja markkinointipäällikkö Katja Leino myöntää, että Taivaslaulun suosio on ollut poikkauksellisen suuri esikoiskirjaksi.

"Viimeksi tällainen esikoiskirja Gummeruksella oli Riikka Pulkkisen Raja vuonna 2006. Mutta se ei ollut lähelläkään tällaisia myyntilukuja", Leino kertoo.

Taivaslaulu on ollut koko syksyn ajan Kirjakauppaliiton Mitä Suomi lukee -listauksen viiden tai kymmenen luetuimman kirjan joukossa. "Taivaslaulua on myyty tasaisesti koko ajan, mutta kyllä sitä on kääritty joulupakettiinkin", Leino kommentoi.

Leinon mielestä kirja on ollut monelle niin voimakas lukukokemus, että se on haluttu jakaa lähipiirin kanssa. Tämän vuoksi kirjaa on myyty jatkuvasti kuukausien ajan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Valtavan kaunis, hellyydessään ja lempeydessään liikuttava, raadollisuudessaan ja hurjuudessaan syvältä riipaiseva kirja. Minusta teoksen erityinen ansio on sen esiin nostamassa hyvän rakkauden kuvassa. Miten elämä voi silloin olla iloa ja voimaa, kun saa rakastaa ja saa vastarakkautta, oli lapsi tai aikuinen, enkä nyt liitä tätä uskontoon. Kieli on runollisen solisevaa, luin hitaasti puhtaan kirkkaita kielikuvia, itkin kuviteltua kuolemaa puolukanvarpujen ja pihlajan sylissä, hymyilin mukana lasten kanssa olemisen onnea. Kauhea on murtuvan naisen osa, joka joutuu omat taakkansa kaivoksesta louhimaan ja niiden kanssa ylös nousemaan... En yhdy niihin, jotka kritisoivat sitä, että ratkaisun naisen hoidosta tekee mies, että miksei nainen ota ohjia itselleen. Miten edes voisi, loppuun palaneena psykoosin partaalla. Kaikessa ei voi olla kyse vahvan naiskuvan ihannoinnista, pöpelikköön mennään, vaan rakkaus tässä voitti, mies rakastaa ja auttaa vaimoaan. Saa nainenkin olla heikko ja taipua myrskyssä. Lestadiolaisuudesta tuli myös kunnioittava mutta myös epäkohdista vaikenematon kuva: paljon hyvää ja turvallista, mutta myös kauheaa ja suorastaan vaarallista, mistä on rohkeaa kirjoittaa. Itselleni tuli mieleen myös toinen rakastamisesta ja uskonnollisesta yhteisöstä kertova teos, Ulla-Lena Lundbergin Jää. Samaa voimaa ja kauneutta. Se, että nämä kirjat ovat nousseet näin esiin, kertoo meistä ihmisistä: tarvitsemme näitä tarinoita kaiken pintaroiskeen, petosten ja alhaisuuden ylle. Ollaksemme hyviä, elääksemme hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kirja väsymisestä, avioliitosta, Kaksi herkkää, erilaista ihmistä. Voimaantuvat ja uskaltavat seisoa omilla jaloillaan.Päätösten takana. Mitä nuin vaikean kokemuksen jälkeen voi muuta tehdä. Olla toistensa ja perheen tukena. Tuomitsijoista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen yli kuusikymppinen, en ole lestadiolainen ja olen lukenut "Taivaslaulun". Olen lukenut satoja kirjoja elämäni aikana, mutta en yhdessäkään lukemassani kirjassa ole saanut kokea näin lämmintä ja rakastavaa kuvausta lapsista ja puolisoista, ihanaa tekstiä ja nautittavaa luettavaa ahdistavasta aiheesta huolimatta. Kirjailijalla on oltava näin lämpimiä kokemuksia joko omasta perheestä tai lapsuutensa perheestä voidakseen kertoa lapsista niin kauniisti kuin kirjassa esitetään tai sitten hänellä on kokemusta täysin päinvastaisesta elämästä. Niin tai näin, kirja on upea kuvaus lapsiperheestä. Kiitos, arvoisa kirjailija, tuottamastasi lukunautinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Pauliina Rauhalalle rohkeasta kirjasta, kauniista kielestä ja lestadiolaisen herätysliikkeen julistuksen avaamisesta. Luin ja itkin, mutta luin kokonaan. Upea kirja. Voimia Pauliina Rauhalalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmeen voimia toivottelet fiktiisen satukirjan kirjoittajalle? Kyseessä on täysin fiktiivinen eli EI FAKTAAN perustuva kirja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No totta kai se on suosittu,koska se kertoo meistä niin "järkyttävän mielenkiintlisista" lestadiolaisista FIKTIIVISEN,kauniisti kirjoitetun tarinan ja tätä luetaan kuin raamattua ja uskotaan joka sana. Tämä on kauniisti kirjoitettu tarina,johon en,ikävä kyllä,pysty näin lestadiolaisnaisena samaistumaan. Jos Pauliina Rauhala on kokenut näin,halutaan väkisin uskoa,että tämä on tosi. Ihmettelen kyllä suuresti tätä ledtadiolaisnaisten elämään kohdistuvaa mielenkiintoa,se on päivittäinen puheenaihe työpaikkani kahvipöydässä. Taivastelu ei näy loppuvan "kurjasta,alistetusta" elämästäni. He eivät tiedä,että olen lestadiolainen,enkä kerro,mitäpä se heille kuuluu,mutta kovasti minä säälin heitä tätä "faktaa" kuunnellessani(ja nauran illalla kotona mieheni kanssa). Osa heistä on lukenut tämän "faktan"tästä kirjasta ja loput "faktat"perustuu kumminkaimankaverinserkkuun,joka on tekemisissä lestadiolaisperheen kanssa. Kaikki heitä ovat tietämättään yhden lestadiolaisnaisen kanssa päivittäin,mutta en taida istua heidän luomiinsa mielikuviin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritän lukea loppuun. Parempiakin on luettu. Kohu ollut turhan suurta. Mutta sisukkaasti luen sen loppuun asti....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ihmisiä, joille mikä tahansa kirjoitettu "menee kuin häkä päähän", olipa se fiktiota tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjan vaikutus voi olla täysin päinvastainen kuin luullaan, siis lopulta.
Tapio Puolimatkakin kiitteli, että ateistit ja agnostikotkin lukivat
hänen kirjojaan, kun Skepsis antoi hänelle huuhaa-palkinnon. Hän
on kasvatusteorian filosofian professori ja osoittaa kristinuskon opetusten
ratkaisevan merkityksen 1600- ja 1700-lukujen tieteellisten läpimurtojen
perustelluksi taustaksi. Saattaa olla, että monet ristiristiriitaisten näkemysten
vaivaamat lähimmäisemme saavatkin kokea pikemmin kutsun lähempään
yhteyteen uskovien kanssa, kun he lukevat Rauhalan kirjan. Monet
alkavat tutkailla tarkemmin uskovien uskoon ja elämään kätkeytyvää
salaisuutta juuri silloin, kun heidän havaintonsa mukaan joku antaa
siitä väärää todistusta tai esittää asiaa negatiivisessa sävyssä, mitä
maailma toki odottaakin ja toivoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi aika jonkun saarnamiehen kirjoittaa kirja omista kokemuksista siinä yhteisössä.

Takuulla olisi suosittu teos. Jäädäämpä odottelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et sentään polttanut....olisit antanut tämän uskomattoman kauniisti kirjoitetun kirjan esim kirjastoon, missä halukkaita lukijoita riittää jonoksi asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostin kirjan joulun alla ja kirjoitustyyli oli sanoinkuvaamattoman kaunista. Koska suvussa on paljon uskovaisia ja olen tietoinen sen vuoksi lestadiolaisuudesta kirja avautui hyvin, mutta ei se huonontanut millään tavoin käsitystäni uskosta ja uskovista, vaikka en itse uskovainen olekaan. Minusta uskovaiset pelkäävät aivan liikaa näitä kirjoja. Ei niiden kieli tai ilmaisut vaikuta siihen onko uskovainen vai ei uskovainen. Sain myös joululahjaksi Maijan tarinan, eikä sekään ole vaikuttanut käsitykseeni. Mielestäni uskovaiset saavat olla uskovaisia ja me ei uskovaiset olemme valinneet toisen tien. Tunnen monta uskovaista ihanaa ihmistä ja kaikki eivät ole samanlaisia, olipa sitten kyseessä uskovainen tai ei uskovainen. Kiitos ihanasta kirjasta Pauliina Rauhalalle. Oli ilo lukea niin kaunista ja ilmeikästä tekstiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjahan tosiaankin on kuvaus kahden ihmisen henkilökohtaisista ja tietoisesti tehdyistä valinnoista ja siis itse vastuussa niistä. Kielellisesti todella hienoa ja koukuttavaa jälkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä silti väittäisin, että tarina on lähtenyt kirjoittajan kokemuspohjasta eikä mielikuvituksesta. Jos ei omasta kokemuksesta niin ympärillä olevien ihmisten kokemuksista. Kirja kyllä on fiktiivinen, mutta sen sisällä oleva tarina voi olla totisinta totta jollekkin. Itse oman äidin uupumusta vierestä lapsena/nuorena seuranneena ja siitä traumatisoituneena voin sanoa, että tarina oli minulle totta. Ei se ole koko totuus, mutta yksi tarina muiden joukossa. Ja näitä tarinoita on valitettavan paljon vl:ssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

19:00
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
18:48
Norjassa sisarpuolensa surmasta epäiltyä miestä syytetään murhasta ja terrorismirikoksesta
18:32
Oulun Raitotiellä kolmen ajoneuvon onnettomuus – neljä henkilöä sairaalaan tarkistettaviksi
18:25
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
18:07
Intiimi ravintolapiha vaiko kongressi- ja konserttipaikka? Ajatuksia Oulun historiallisessa ydiskeskustassa sijaisevan tyhjän tontinosan jalostamisesta Tilaajille
18:01
Raju liikenneonnettomuus Sodankylässä – kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti tukkirekan ja henkilöauton nokkakolarissa
17:40
Kone vetäytyy neuvotteluista saksalaisen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnan ostosta – Kauppa olisi toteutuessaan ollut Suomen taloushistorian suurin
44
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
41
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
29
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
24
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
15
Ilveksen jälkiä löytyi Karjasillalta Oulussa – petoyhdyshenkilö: "Ei aikaisempia havaintoja noin läheltä keskustaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image