Kulttuuri

Tai­de­toi­mi­kun­ta palkitsi Mika Ronkaisen, Tarja Myllyahon ja Urho Kähkösen

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunnan vuoden taidepalkinnon on saanut ohjaaja Mika Ronkainen.
Kulttuuri 21.11.2013 20:05
Lauri Hirvonen

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunnan vuoden taidepalkinnon on saanut ohjaaja Mika Ronkainen. Taidetunnustukset myönnettiin galleristi Tarja Myllyaholle ja kuvataiteilija Urho Kähköselle.

Taidetoimikunnan mukaan Ronkaista voidaan pitää yhtenä lahjakkaimmista suomalaisista dokumentaristeista. Hänen viimeisin dokumenttinsa Laulu koti-ikävästä on saanut useita tunnustuksia. Se valittiin muun muassa parhaaksi pohjoismaiseksi dokumenttielokuvaksi Göteborgin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Vuoden taidepalkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa.

Taidetunnustukset myönnettiin visuaalista taidetta edistäneille henkilöille. Galleristi Tarja Myllyaho sai tunnustuksen pitkäaikaisesta ja laadukkaasta työstään Galleria Harmajassa.

Taidetoimikunta toteaa Galleria Harmajalla olevan oma tärkeä roolinsa niin taiteilijoille, yleisölle kuin pohjoissuomalaiselle visuaaliselle taiteellekin. Galleria Harmaja on 20 toimintavuoden aikana tarjonnut ponnahduslaudan useille taiteilijoille.

Taidetoimikunnan mukaan 20 vuotta täyttävällä Galleria Harmajalla on Pohjois-Suomessa tärkeä rooli nykytaiteen esittelijänä, ja se toimii samalla pohjoissuomalaisen taiteen näyteikkunana valtakunnallisesti.

Kuhmolaiselle kuvataiteilijalle Urho Kähköselle myönnettiin taidetunnustus pitkäjänteisestä työstä kainuulaisen kuvataiteen hyväksi. Taidetoimikunta toteaa Kähkösen kehittäneen Art Kainuu -ryhmässä kainuulaista kuvataidetta pitkäjänteisesti.

Kähkönen on ollut myös mukana organisoimassa Ars Pettu -näyttelyitä Kuhmon kamarimusiikkifestivaalin yhteydessä, järjestänyt pihallaan puutarha- ja taidepäiviä ja ollut ArtTavis-projektissa yhdistämässä taidetta matematiikan lukio-opetukseen.

Kähkönen on pitänyt useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.

Taidetunnustukset jaettiin tänä vuonna viimeistä kertaa.

Lue lisää 22.11.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Onnea Mika! Olet tehnyt pitkäjännitteistä hyvää työtä. Terveiset entiseltä haapavetiseltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä muuta merkitystä kuin tyhjää näillä juttutuvilla ja asosiaalisella medialla lopulta on? aikuinen mies saa tunnustusta työlleen ja tapaus herättää kiivastelua henkilön lakista?? hyvä kun ei päällystakista niin kuin eräässä toisessa tapauksessa. onneksi joku sentään älyää pitää lakkia marraskuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urholle onnittelut täältä Pirkanmaalta! Näyttelysi Tampereella oli upea ja olet valtavan tuottelias ja lahjakas tyyppi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää siltä, että tämä Herra Ronkainen häpeää päälakeaan, kun täytyy juhlavassa palkitsemistilaisuudessakin esiintyä lätsä päässä. Täytyy tietysti muistaa, että nuoriso on täysin menettänyt menneiden aikojen kunnioituksen tiettyjä käyttäytymissääntöjä kohtaan. Mutta vaikka kuinka on palkittu dokumenttaristi, pitää myös kunnioittaa muita palkittuja ja palkintojen jakajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotoa ja koulusta tämä lähtee. Jos tapoja ei opeteta ei niitä noudatetakaan. Oikea pukeutuminen ja siisteys pitää palauttaa. Jos isä istuu sisällä kirnunnuolijan lakki päässä, niin mitäpä se jälkikasvu muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatko tosiaan, että palkitseminen tapahtui kuvassa olevassa Franzenin puistossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image