Kulttuuri

Suomi lähtee Ruotsin opeilla semifinaaliin, viisulavalla nähdään pukumiehiä juoksumatolla ja tutunnäköinen saksofonisti

Norma John edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Blackbird.
Kulttuuri 8.5.2017 13:35
STT, Kaleva

Kun Norma John nousee tiistaina euroviisulavalle Kiovassa, luvassa on pitkälti sama esitys kuin Uuden musiikin kilpailussa - kaikki tehdään vain isommin ja komeammin.

Tähän on hyvä syy: Suomi on tänä vuonna ottanut mallia Ruotsista, joka on jo kymmenisen vuotta tuonut viisuihin liki valmiin show'n ja menestynyt erinomaisesti. Viisut voittaneiden Loreenin ja Måns Zelmerlöwin esitykset olivat kopioita kansallisesta karsinnasta.

- Matkimme Ruotsia, eli UMK:n esitys siirrettiin suoraan tänne. UMK:n tekijät kävivät katsomassa, että täällä tehdään kaikki oikein ja meidän visiomme toteutetaan, sanoo tuottaja Anssi Autio Yleltä.

Yleensä valtaosa maista saapuu Euroviisuihin puolivalmiin esityksen kanssa, ja paikallisten odotetaan luovan lavalle valoja ja näytöille sisältöä. Näin toimi aiemmin myös Suomi, mikä Aution mukaan meni sähläämiseksi.

- Mielipiteitä tulee liikaa, jolloin alkuperäinen ajatus ei enää ole kirkas tai yhtään hyvä. Se on ollut aiempien vuosien moka, ja samaa mokaa tekee moni tänä vuonna.

Norma Johnin esitys on nyt saanut loppusilauksen, mikä näkyy esimerkiksi flyygelissä, johon on istutettu valoja ja savukone. Vedonlyöjät ovat yhä Suomelle suosiollisia ja lupailevat finaalipaikkaa.

Ruotsi jälleen suosikki

Huomisen semifinaalin suurin ennakkosuosikki onkin Ruotsin Robin Bengtsson, joka tuo lavalle juoksumatoilla tanssivia pukumiehiä ja tarttuvan kappaleen. Menestystä povataan myös hypnoottisesti laulavalle Armenian Artsvikille, joka on luonut uraa muun muassa Venäjän Voice-ohjelmassa.

Australia jatkanee komeaa viisutaivaltaan, joka alkoi toissa vuonna. 17-vuotias, aboriginaalitaustainen Isaiah valloittanee sekä vanhempien että nuorempien sydämet, ja laulajan viehätysvoimasta otetaan esityksessä kaikki irti.

Semifinaalin ainut ei-englanninkielinen kappale tulee Portugalista. Salvador Sobralille on syytä toivottaa onnea lavalle, sillä hänen uutisoitiin jättäneen kahdet ensimmäiset harjoitukset väliin terveyssyistä. Herkkä balladi on kuitenkin semifinaalin suosikkeja.

Eeppinen saksofonijäbä tekee paluun

Yksi tiistain semifinaalin mieleenpainuvia artisteja on Montenegron Slavko Kalezic, vaikka veikkauksissa jatkoon pääsijöistä hän jääkin häntäpäähän. Viisuareenalla riemu repeää varmasti, kun Kalezic heittää hameensa pois ja alkaa tanssia ja ruoskia ilmaa letitetyllä hiuspidennyksellään.

Kalezic kertoi sunnuntaina punaisella matolla, että aikoo olla Euroviisuissa uskollinen itselleen ja juhlia moninaisuutta kisojen teeman mukaisesti.

- Olen ylpeä siitä, että voin tehdä mitä haluan ja toteuttaa täällä taiteellisen visioni.

Huumoria tämän vuoden kisoihin tuo Moldovan Sunstroke Project, joka esiintyy Euroviisuissa jo toistamiseen. Samalla paluun lavalle tekee yhtyeen saksofonisti Sergei Stepanov, joka tunnetaan paremmin nimellä Epic Sax Guy. Vuoden 2010 viisuesiintymisen jälkeen Stepanovista tuli somehitti, ja videoita hänestä on katsottu Youtubessa kymmeniä miljoonia kertoja.

Punaisella matolla Stepanov antoi suomalaisille viisuäänestäjille lyhyen ohjeen.

- Älä ajattele asiaa vaan äänestä Moldovaa!

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image