Kulttuuri

Suomalaiset tekivät kokeellisen oopperan Andy Warholista – yleisöä puhuttanut teos nyt Yle Areenassa

Oopperassa maailman kuuluisin poptaiteilija kohtaa pelkonsa erikoisella tavalla.
Kulttuuri 11.5.2019 7:00
Laura Krohn

Tämä ooppera on puhuttanut pääkaupungin kulttuuripiirejä, mutta nyt myös katsojat kauempaa pääsevät osalliseksi vuosikymmenen ehkä erikoisimmasta oopperasta.

Flash flash - Andy Warholin kaksi kuolemaa kertoo nimensä mukaisesti Andy Warholista. Tekijät kuvailevat sitä hurjaksi sielunmessuksi, jossa ovat läsnä tyyneys ja kiihkeys sekä roska ja jalokivi, aivan kuten Warholin taiteessa ja elämässäkin. Samalla ooppera kertoo meitä ympäröivästä todellisuudesta.

Musiikki ei ole perinteistä oopperamusiikkia, vaan siinä on syntetisaattoreita ja lainoja popmusiikista.

Kantaesitystä saatiin odottaa

Säveltäjä Juhani Nuorvalan ja libretisti Juha Siltasen teos valmistui toistakymmentä vuotta sitten, mutta sai kantaesityksensä vasta tänä talvena Erik Söderblomin ohjaamana Musica Nova festivaalilla Musiikkitalossa. Sen jälkeen sitä on esitetty Espoon kaupunginteatterista, josta tämäkin esitys tulee.

Esiintyjinä ovat laulajat Tuuli Lindeberg, Varvara Merras-Häyrynen, Martti Anttila, Sampo Haapaniemi ja David Hackston sekä mestaristeppaaja Ari Kauppila. Nyky Ensemblen kapellimestarina toimii Nils Schweckendiek.

Oopperan esityskieli on englanti ja se tekstitetään suomeksi.

Suorana Yle Areenassa

Esitys nähdään suorana Yle Areenassa, jossa se on katsottavissa kuuden kuukauden ajan.

Se nähdään myöhemmin myös Yle Teema & Femillä.

Flash flash Andy Warholin kaksi kuolemaa Yle Areena lauantaina 11.5. klo 14.45

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

121
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
84
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
33
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
32
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
21
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
18
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
18
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image