Kulttuuri

Slade sekä Deep Purple- ja Rainbow-legendoja Oulun Teatrialle maaliskuussa – tarkoituksena pitää aikuiseen makuun keskittyvä si­sä­ti­la­fes­ti­vaa­li

Slade on keikkaillut 1970-luvulta lähtien, välillä Slade II:na, mutta nyttemmin taas pelkkänä Sladena. Alkuperäisisestä kokoonpanosta mukana ovat kitaristi Dave Hill ja rumpali Don Powell.
Kulttuuri 9.1.2019 11:57
Antti Ervasti

Ouluun Club Teatrialle saapuu 1. maaliskuuta konsertoimaan melkoinen nippu 1970- ja 80-lukujen raskaamman rockin veteraaneja, kun lavalle astuvat glamrock-legenda Slade, Rainbow'ssa laulanut Joe Lynn Turner, Deep Purplen laulaja-basistina toiminut Glenn Hughes sekä kotimaiset Peer Günt ja Melrose.

Turner lauloi Deep Purple -kitaristin Richie Blackmoren perustamassa Rainbow'ssa vuosina 1980–84 ja Deep Purplessa 1989–92. Oulussa hän keskittyy yhtyeensä kanssa edellä mainitun kappaleisiin.

Hughes nousi suurimpaan kuuluisuuteen vuonna 1973, jolloin hän liittyi basisti-laulajaksi Deep Purpleen basisti Roger Gloverin tilalle. Yhtyeen MK3:ksi nimetyssä kokoonpanossa hän oli merkittävässä roolissa sekä laulajana David Coverdalen rinnalla että laulujen kirjoittajana.

Uransa aikana Hughes on soittanut useissa bändeissä ja tehnyt mittavan soolouran, mutta Teatrialla hän bändeineen esittää Deep Purplen tuotantoa.

Sladen ensimmäinen kulta-aika ajoittui 1970-luvun alkupuolelle, jolloin yhtye suolsi valtavan määrän hittejä, kuten Gudbuy T’ Jane, Skveeze Me Pleeze Me tai jouluklassikon Merry Xmas Everybody.

Bändi kiinnitettiin Oulun Kuusrockin pääesiintyjäksi vuonna 1982, jolloin monet arvioivat Sladen olevan jo menneen talven lumia. Kaikkien yllätykseksi laulaja Noddy Holder ja kumppanit soittivat unohtumattoman keikan.

Samoihin aikoihin yhtye nousi suosiossa toiseen aaltoon, ja menestystä kesti koko vuosikymmenen ajan. Hiipuminen koitti sillekin nosteelle, ja Holder sekä basisti-laulunkirjoittaja Jim Lea vetäytyivät eläkkeelle 1990-luvun alussa.

Alkuperäiset kitaristi Dave Hill ja rumpali Don Powell ovat kiertäneet tauotta Sladen kanssa vuodesta 1993 lähtien. Nyt rinnalla ovat tuntemattomammat mutta kokeneet rock-veteraanit, laulaja-kitaristi Mal McNulty ja basisti-viulisti John Berry.

Club Teatrian mukaan The Night with Rock Classics -niminen tapahtuma on aikuisrockin ystäville omistettu sisätiloihin suunniteltu festivaali. Kukin esiintyjä esittää täyden ohjelmakokonaisuuden, ja soitto soi alkuillasta yömyöhään. 

MAINOS

Kommentoi

Liput on jo hankittu, kiitos hani <3. Kaikki bändit kerrankin ihan ookoo, eniten ootan Sladea ja Peer Gunttia. Toivottavasti mahtuu jossain välissä istumaankin ja myytävänä on myös ruokapuolta. Kiitos, kerrankin meille 55-vuotiaille sopivaa musaa, aivan mahtava juttu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä ainakaan halua palata ajassa entiseen, Ihminenhän muuttuu ja musiikkimakukin kehittyy, toivottavasti monipuolisempaan suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääpä alkaa tilaamaan lentolippu takaisin Suomeen kun kerrankin on tiedossa kunnon Jamit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä hyvä mutta lipun hinnat varmaankin pilvissä ei köyhä voi ostaa satasien lipun lerpakkeita ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennakkolippu 39,50 €, ovelta 50 €, joka myös on vielä halvempi kuin Agents-keikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari vuotta sitten Slade, Smokie ja Nazareth olivat keikalla Lappi Areenalla ja Slade oli hieman menneen talven lumia ja Dave Hill näytti aika koomiselta hilluessaan siellä lavalla. Voi olla, että tämä tapahtuma jää väliin kun ei tuo Peer Günt ja Melrosekaan jaksa kiinnosaa niin paljon kun useasti näkee ja Melrosea näkeei jossain ainakin pari kertaa vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta missä on DORO? Olen vieläkin pettynyt, kun koko homma peruuntui joulukuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhat fanit alkaa olemaan eläkeikäisiä ja kiirevuodet takana. Hyvin markkinarakoja vanhoille pändeille. Se vaan, ei aika mennyt koskaan enää palaa, riittäneekö nostalgia ja muistot peittämään reumatismin jne mukanaan tuomat ikääntymisen merkit. Siis kummaltakin osapuolelta, artisteilta ja yleisöltä. Ehkä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Slade oli kova vuonna -82.
Kun yhtyeen ääni Holder ja paras muusikko Lea eivät enää ole mukana, niin se on kuin Rollarit ilman Jaggeria, tai Remu ilman Järvistä.
Taitaa mennä sympatiseeraamiseksi ja nuoruuden muisteluksi, enemmän kuin elämykseksi.
Täytyy mennä kuitenkin kattomaan.
Kaippa se aina parempi kuin suomalainen ikivihreä keikkapieru.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image