Kulttuuri

Sepi Kumpulainen tulee Ouluun – laulavalle talonmiehelle kuuluu parempaa kuin koskaan

Sepi Kumpulainen (oik.) esiintyy duona Juha Saunalan kanssa. KUVA: Joonas Tsokkinen
Kulttuuri 11.10.2017 19:18
Heikki Uusitalo

Kalevankadun laulava talonmies Sepi Kumpulainen ponnahti julkisuuteen 1990-luvun alkupuolella. Hittibiiseiksi nousivat muun muassa Armotonta menoa ja Mä oon mahtava mies.

Julkisuutta tuli televisiossa muun muassa MTV3:n Frank Pappa Showssa. Persoonallisia ja pelkistettyyn tyyliin sovitettuja lauluja Sepi Kumpulainen esitti myös muissa ohjelmissa.

Nyt Kumpulainen saapuu Ouluun. Hän esiintyy tulevana lauantaina Tubassa yhdessä basisti-laulaja Juha Saunalan kanssa.

Kaleva otti puhelimen käteen ja soitti laulajalauluntekijän nykyiset kuulumiset.

Oletko ollut aiemmin keikalla Oulussa?

Olen ollut, en kyllä muista milloin edellinen keikka oli.

Minkälaista musiikkia Oulussa kuullaan lauantaina? Vanhoja hittejä vai uutta musiikkia?

Sekä että, tietenkin tutut hitit kannattaa aina esittää. Ne muistetaan ja niistä minut tunnistetaan. Tietenkin on myös hyvä ja tärkeä asia, että artisti välillä luo uutta. Se on tärkeää jatkuvuuden kannalta, että ajattelee vähän eteenpäinkin. Molemmat elementit kannattaa olla mukana, vanhaa tuttua ja uutta.

Onko tulossa uusia levyjä?

Uutta musiikkia kyllä, mutta en uskalla sanoa vielä levytyspuolesta mitään. Nykyään tuottajat ovat käyneet niin varovaisiksi, etteivät halua ottaa mitään riskiä. He laskevat tosi tarkkaan, kannattaako tuottaa ja missä formaatissa sitten julkaistaan. Mahdollista se on, että jossain vaiheessa ja jollain aikataululla voi jotain tulla ihan äänitemuodossa. Varmaan nyt alkuvaiheessa mennään YouTube- ja Spotify –muodossa.

Mitä muuten kuuluu?

Todella hyvää, parempaa kuin koskaan ennen: mielenrauhaa ja tasapainoa. Esiintymisiä ja keikkoja on nykyisin ollut mukavasti. Se on kuitenkin se homma, josta itse tykkään ja nautin. Minun ominta itseäni ovat esiintyminen ja laulujen tekeminen.

Onko musiikki ollut koko ajan mukana kuvioissa?

Kyllä se pääsääntöisesti on ollut mukana kuvioissa. Joskus on voinut olla jokunen vuosi, jolloin saattoi olla tällä rintamalla vähän hiljaisempaa ja keikkoja oli vähemmän. Silloin tietysti uusien biisien tekeminen ja luominen oli vähäisempää. Ehkä musiikki oli jonkin aikaa hieman taka-alalla, mutta suurimman osan ajasta se on ollut tavalla tai toisella mukana kuvioissa.

Olit varsin iso julkkis 90-luvulla ja esiinnyit muun muassa televisiossa. Kaipaatko vielä samanlaista julkisuutta?

No, kyllä tietysti. Ja tietenkin sen seurauksena esiintymisiä ja keikkoja vielä enemmän. Toivoisin, että niiden määrä vielä lisääntyisi hieman. Haluaisin päästä oikein kunnolla tien päälle ja kiertämään Suomea.

Kuinka paljon teet nykyään keikkoja?

Vaihtelee kuukausittain, mutta ei välttämättä ihan joka ikinen viikonloppu ole keikkoja. Tietysti toivoisin, että olisi. Se riippuu tilaajista. Jos asian raakasti sanoo, minähän olen tuote. Haluan tietysti, että minä olen sellainen tuote, jota ihmiset haluavat hyödyntää ja käyttää omissa tilaisuuksissaan tuomaan sinne lisäpiristystä.  

Sinua tituleerataan Kalevankadun laulavaksi talonmieheksi. Oletko oikeasti talonmies? Vieläkö teet talonmiehen hommia?

Minähän en koskaan ole ollut virallinen talonmies. Olen kyllä tehnyt talonmiehen tehtäviä, mutta se toimi ei ole ollut minun nimissäni. Helsingin Kampissa Kalevankadulla tein niitä tehtäviä, ja silloin toimi oli äitini nimissä. Hän oli se virallinen talonmies. Hän kantoi sen päävastuun. Minunkin piti osallistua niiden töiden tekemiseen. Se ei ollut minulle suurin nautinto ja intohimo, vaan biisien tekeminen ja esittäminen on ollut lapsesta asti se suurin intohimo. Nykyään en enää tee talonmiehen hommia.

Katso Oulun seudun tapahtumat Kaleva.fi:n tapahtumapalvelusta.

MAINOS

Kommentoi

On näköjään ollut Sepi useastikin Oulusa. Muistan 90 luvun alusta kun kävin 45:n kellarissa keikkaa katsomassa. Siinä oli muutamia naureskelijoita ja huutelijoita yleisössä. Sepi jämäkästi lopetti soiton ja ilimotti että: "Jos ei huutelu lopu niin soitto loppuu". Sitten sellaiset isommat pojat huusi takarivistä että joka vielä huutelee niin saa turpiinsa. Huutelu loppui ja oli aivan armotonta menoa. Hyvä keikka, muistan vieläkin. Lämmöllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että vielä nykyisin joku tekee musiikkia sydämellään,vaatteet päällä eikä puolialasti pelkkä rahankiilto silmissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko pakko puuttua asioihin jotka itselle on vaikeita? Täällä ei eletä sinun ehdoilla mutta sinä voit kaikessa hiljaisuudessa murjottaa himassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tulee aito ja rehellinen ihminen Ouluun.Sutkikin vois ottaa mallia Sepestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sepi kävi toki heti uran alkuun 45'ssa, alakerta oli lavan edessä tupaten täysi, kaikki kympillä mukana, mahtava meno ja tunnelma. Hittejä encorena useampaan kertaan. Sepi kirjoitti kiltisti varmasti kymmeniä nimmareita. Kiitos. Ja kyllä kai keikkoja oli seuraavina vuosina useampiakin. Hienoa, että ura jatkuu. Positiivista meininkiä tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva yllätys olisi ollut Oulun oman Sepi Kumpulaisen, Jukka Takalon kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole mitään oulun omaa Sepi Kumpulaista, on vain yksi Sepi Kumpulainen.
Taas jäädään kakkoseksi täällä oulusa, kun Helsingillä on jopa oma Sepi ja oulusa ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta töriset, ei yllä Takalo aivan Sepin tasolle, ei musiikillisesti, eikä verbaalisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image