Kulttuuri

Sar­ja­ku­ris­ta­jan karmea elämä ri­kos­mys­tee­ri­uusin­nas­sa – nyt avataan aivan tuoreitakin henkirikoksia

Helsinkiläistalosta löytyi keväällä 2018 naisen ruumis, joka oli kuristettu. Ohjelmassa nähdään, miten poliisi pääsi surmaajan jäljille ja keräsi näyttöä häntä vastaan.
Kulttuuri 8.1.2020 7:00
Laura Krohn

Arman ja Suomen rikosmysteerit

★★★★ Huippulaatuista suomalaista true crimea on luvassa, kun Arman ja Suomen rikosmysteerit palaa uusin 3. tuotantokauden jaksoin.

Nyt ollaan aivan tuoreiden henkirikosten jäljillä. Kauden avaa paljon esillä ollut Sarjakuristajan nimellä kulkeva tapaus.

Keväällä 2018 helsinkiläisessä taloyhtiössä havahduttiin pahaan hajuun. Huoltomies löysi asunnosta sängyn alta naisen ruumiin. Tutkinnan edetessä kävi ilmi, että tapaus on osa maamme synkintä rikoshistoriaa.

Sarjakuristajan elämä ja rikoshistoria on karmaiseva. Mieleen tulevat tv-sarjojen surulliset ihmishirviöt.

Yleensä tapauksista kertovat vanhemmat miespuoliset tutkijat. Tässä naispoliisi on suuressa roolissa ja juuri hänelle surmaaja kuulustelussa tunnusti.

Jakso antaa myös aihetta pohtia myös tällaisten toistuvien väkivaltarikosten rangaistuksia.

Mafiasuvun kiskontaa

Sarjassa selvitellään kansainvälistä huumeiden salakuljetusoperaatiota ja henkilön katoamista, jonka tutkinnan yhteydessä paljastui kotimaisen mafiasuvun harjoittama kiskonta. Pääpaino on kuitenkin edelleen henkirikostapauksissa.

Osa rikosjutuista on saanut laajaa mediahuomiota, mutta toiset eivät ole välttämättä ylittäneet uutiskynnystä. Ne taas ovat sisältäneet tutkinnan näkökulmasta kiinnostavia piirteitä.

Tamperelaislähiön pyörätieltä löytyneen ruumiin arvoitus

Katsojat muistavat varmasti ainakin nämä tapaukset: kun 14-vuotias koulutyttö löytyi tanssiharjoitusten jälkeen surmattuna pyörätien varrelta. Ja kuinka miehen löytyminen kuolleena tamperelaisen lähiön kävelytieltä jäi pitkään mysteeriksi.

Ohjelmassa käsiteltävät rikokset ovat harvinaisia, yllätyksellisiä, yleensä traagisia, mutta joskus jopa tragikoomisia.

Nelonen keskiviikko 8.1. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Mautonta, uhrin kannalta en näe mitään komiikkaa. Kuka haluaisi että vaikka oman läheisen kuolemasta tehdään ohjelma, jota katsotaan viihteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image