Kulttuuri

Sarja sikailevista mil­jo­nää­reis­tä on järkyttävä – ohjaajan mukaan sarja perustuu oikeisiin ihmisiin

Ihmissuhteet eivät merkitse näille sliipatuille rikkaille mitään. Sarja on ollut Norjan yleisradion suoratoistopalvelun striimatuin. KUVA: Ingeborg Klyve
Kulttuuri 13.12.2019 7:00
Laura Krohn

Exit

TV2 klo 21.00

★★★

Sarja on herättänyt jo Ruotsissa ja kotimaassaan Norjassa järkytystä ja pahennusta. Ohjelman alussa on aiheellisesti varoitus, että sisältö voi järkyttää herkimpiä.

Exitissä seurataan neljää oslolaista pörssimiljonääriä ja heidän dekandenttia kaksoiselämäänsä. Hehän ovat suoranaisia sikoja: valehtelevia, empatiakyvyttömiä, omahyväisiä, narsistisia sovinisteja.

Kun sata miljoonaa on saavutettu ennen 30 ikävuotta, iskee tyhjyys.

Viihdyttääkseen itseään miehet pitävät irstaita kokaiinibileitä. Holtiton sekoilu näyttää olevan elämän tarkoitus. He ovat aviomiehiä ja perheenisiä, mutta aitoihin ihmissuhteisiin he eivät pysty. Vaimot ovat vain kulissin vuoksi, ja au pairit saavat hoitaa rasittavat lapset.

Ohjaajan mukaan yli puolet on totta

Ohjaaja on kertonut, että sarja perustuu oikeisiin ihmisiin. Hän on haastatellut neljää finanssimaailman ihmistä, jotka ovat kertoneet tarinansa. Ohjaajan mukaan yli puolet sarjasta on täyttä totta.

Meininki on hyvin kärjekästä ja liioiteltua. Välillä kuvaus menee pelkäksi kokaiininvetämiseksi, vaikka aineksia olisi syvemmille moraalisille ja yhteiskunnallisille tutkinnoille.

Suomessa meno on toivon mukaan maltillisempaa, mutta mieleen tulee aikaisemmin tänä vuonna julkistettu tutkimus, jossa superrikkaiden arvojen kovuus yllätti tutkijat.

MAINOS

Kommentoi

Todellakin katsin 1,5 sarjaa ja mulle riitti. Todella järkkyä ja ijettävää. Pieni varoitus "voi järkyttää" on aivan liian lievä ilmaisu. Pitäisi olla kielto alle 24v tms. Vasta silloin ehkä tajuaa jonkun kokaiinin koukuttavuuden, ja moraalittomuuden ja valheiden täyttämien ihmissuhteiden iljettävyyden joilla kyseinen ohjelma ratsastaa.
Meitä joille arvot yhä merkitsevät jotain (koti, isänmaa, usko) kyseinen elämäntyyli on todella vierasta "sikailua" sen iljettävimmillään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tekee rahan työllä ja sijoittaa ja voittoa, arvostaa sitä omaa varallisuutta, elämä, läheisiä ja kaikkia ihmisiä.💖

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lotto- ym. voittajistakin vain pieni osa kykenee järkevästi kehittämään pääomaansa. Toivee eivät seuraa rahan määrää. Aivan normaali ilmiö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä totta. Miettikää esim. Hollywoodia. Porukat uivat rahois -
saan. Mikään normaali ei tunnu
enää miltään. Pakko tehdä jotain
älyttömyyksien älyttömyyksiä, jotta
saisi edes jokinlaiset normaalien ih -
misten kiksit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaali tuntuu ihan varmasti yhtä normaalilta kuin ennenkin. Ei raha tee ihmisestä sen kummempaa, mikäli järki ja arvot ovat kohdallaan. Huono kombinaatio on toki se, että sosiopaatti rikastuu.

On tärkeää huomata syy ja seuraussuhteet: Varallisuus ei tee ihmisestä sosiopaattia, mutta sosiopaatilla on paremmat edellytykset vaurastua, kun ei ole moraalisia tai eettisiä rajoitteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tämä valheelliselta vaikuttaa että kun mies rikastuu niin vaimo ja lapset unohtuvat ja aletaan poikaporukassa nauttimaan kokaiinia, eihän tuota usko kukaan, vai uskooko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On omin silmin nähty eräässä laskettelukeskuksessa miten nämä juppi meklarit vetivät lunta sisuksiin ja portsarit heittelivät heitä pihalle välillä. Mitä sikoja🐽

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti niitä ihmisiä riittää, joille "sosiaalinen tasaaminen" on kirosanapari. Historia toistaa kyllä viime kädessä itseään, etenkin välineellisen järjen tuottamien "kylmien kuplien" kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos aina saa nopeasti kaiken mitä kovasti haluaa, niin lopulta minkään saaminen ei tunnu enää miltään. Ei se kallis menopelikään kaupasta kotiin ajettua tunnu paljon miltään. Pitää välillä käydä pohjalla, että huomaa kuinka ajattelutapa lähimmäisistä muuttuu, kun ei aina omista valinnoista johdu toisen huono-osaisuus. Elokuva Vaihtokaupat on myös hyvä ja todellisuusperäinen siinä, miten rikkaus vaikuttaa siihen, miten sinut nähdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa hyvä että lopultakin TV:oon tulee tällainen korkealaatuinen, kiinnostava, kiitelty ja palkittu laatusarja, ohjelmat onkin muuten menneet ala-arvoisiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisintoa varhaishistoriasta? Paksua kirjaa lukeneet muistavat Sodoman ja Gomoran tapahtumat. Muistella voi myös Rooman imperiumin aikaa jonka suitsivat perikatoon yltäkylläinen ylimistö ja harjaajohdettu kansa sirkushuveineen ja leivämurusineen, kuinka vertaiskuvannollinen nykypäivään. Valveutuneet ihmiset välttävät nämä sudenkuopat ja eivät antaudu valtavirran ja meille tyrkyttävien tarjoajien matkaan, vaikka koukkuja on kuinka mulle jakaa. Helppoa on jo etukäteen kuvitella tuon tulevan sarjan tapahtumat. Täytynee lainata erään nykyisen naispolitiikon kommenttia hänen ensimmäistä kertaa osallistuttuaan Sitran vuosijuhlaa valitulle osanottajille, kas näin." Kerranki saamme (parempiosaiset) nauttia seurasta ja tarjonnasta ilman noita köyhiä ja rahvasta". Näinhän se on, elämä tuntuu köyhältä kun ei ole tunteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image