Kulttuuri

Saara Aalto sai Suomi-palkinnon – ministeri Grahn-Laasonen jakoi palkinnon kahdeksalle

Saara Aalto tuli toiseksi Iso-Britannian The X Factor -ohjelmassa. KUVA: Syco / Thames / Dymond
Kulttuuri 19.12.2016 9:00
Kaleva

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on palkinnut kahdeksan ansioitunutta taiteilijaa tai ryhmää.

Vuoden 2016 Suomi-palkinnon saivat laulaja Saara Aalto, Avanto Arkkitehdit, kirjailija Sirpa Kähkönen, muusikko-äänisuunnittelija Kasperi Laine, taiteilija Jani Leinonen, Mikkelin Poikateatteri, kamarilaulaja, professori Matti Salminen sekä kirjailija, ohjaaja Saara Turunen.

Ministeri Grahn-Laasonen jakoi Suomi-palkinnot maanantaiaamuna.

Suomi-palkinto on opetus- ja kulttuuriministerin antama tunnustus merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi myös olla huomattava taiteellinen saavutus tai lupaava läpimurto.

Vuodesta 1993 jaettujen Suomi-palkintojen suuruus on tänä vuonna 21 625 euroa, ja ne myönnetään veikkausvoittovaroista.

Palkintoperustelut Saara Allolle:

Saara Aalto on virtuoosimainen laulaja ja valovoimainen suurien lavojen esiintyjä, joka on tuonut suomalaista musiikkiosaamista miljoonien televisionkatsojien silmien eteen esiintyessään Iso-Britannian The X Factor -sarjassa. Kansainvälistyminen on Saara Aallolle lähtökohta: hän on pitänyt alusta saakka kiinni englannin kielellä laulamisesta sekä levyttänyt jopa yhden albumin kiinaksi. Britannian-menestyksensä myötä hän on nostanut suomalaisen musiikin kansainvälistymisen jälleen ajankohtaiseksi puheenaiheeksi.

Saara Aalto on periksiantamaton musiikkialan ammattilainen, jonka menestys perustuu vuosien sinnikkääseen yrittämiseen ja uupumattomaan harjoitteluun. Hän on rakentanut uraansa Suomessa omatoimisesti, julkaisten neljä albumia sekä tehden lukuisia konserttikiertueita ja musikaalirooleja. Saara Aalto on lisäksi kerännyt positiivisella asenteellaan suuren joukon kannattajia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (70)

Minulla ei ole mitään Saaraa vastaan, mutta valtava rahapalkinto toisesta sijasta on mielestäni liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SAARA!!!! Sä olet ihana, taitava, lahjakas, sisukas, kaunis ja mahtava huipputyyppi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska tulee Ouluun juhlimaan ? Täällä kasvanut ja täältä juuret . Olisi kiva tietää koska tulee ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, ett arvostetaan Saaran tekemää pr:ää Suomesta ja hänen tapaansa kannustaa muitakin uskomaan unelmiin ja Saara on muistuttanut, ett me suomalaiset olemme yhtä hyviä kuin muutkin. Hän on tehnyt kovasti työtä päästäkseen eteenpäin urallaan, ei ole antanut periksi. Ehkä maailmalla on nähty nyt, ett täältä löytyy maailmanluokan tähtiosaamista musiikin alalta. Ehkä jatkossa on helpompaa yrittää uraa englanninkielisillä musiikkimarkkinoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikealle henkilölle palkinto meni. Onnea Saara, joka on nostanut Suomen kulttuurimaineeseen. Mutta Sipilä voi vielä mokata tämänkin nosteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa! Onnittelut Saara! Hienoa, että työsi ja panostuksesi musiikkiin palkitaan. Tämä syksy oli poikkeuksellinen
myös meille katsojille, kun seurasimme sinun kilpailuasi. Hyvin jaksoit vaativissa esityksissä ja varmaan pitkissä harjoituksissa.
Aina tuli hyvälle mielelle, kun näki sinun upeat esitykset ja kuinka laitoit itsesi niissä likoon. Onnea ja menestystä elämääsi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut Saara! Ehdottomasti palkinnon arvoinen suoritus. Hitsi, ku oon ylpeä sinusta. Vähänkö mukava sanoa joululomalla Lontoossa, että oon Suomesta, sieltä mistä Saara Aalto. Kaikki tietää heti (ja tarjoaa kaljat)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saara sanoi X factor ohjelmassa ettei häneen uskottu suomessa.Menestyksen esteenä ovat siis olleet suomalaiset jotka eivät tukeneet häntä eivätkä ottaneet hänen musiikkiaan levytuotantoon ja radiosoittoon.
Hurraamisen sijasta tässä olisi jokaisella musiikista kiinnostuneella suomalaisella peiliin katsomisen paikka.
En usko että mikään muuttuu vaan samat radiotoimittajat jatkavat työssään ja soittavat myös jatkossa pelkästään junttimusiikkia tai ikivanhoja kappaleita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saara aalto on tuonut julkisuutta suomelle kertomalla olevansa suomen ensimmäisiä julkkislespoja.tästäkö hänet pitäs palkita.no esim.suomessa on urheilijoita,jotka ovat antaneet kaikkensa ,kisoissa,harjoitelleet vuosikaudet jopa terv.kustannuksella.ovat ollet arvostelun kohteena niin televisiossa ,kun lehdistössä,tehneetOiKEESTI Suomea tunnetuksi ,joko voittamalla täi häviämällä.onkos näitä palkittu mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne urheilijat on pääosin jotain marginaalilajien kuten jääkiekon tai maastohiihdon edustajia, Kyllä Saara on tehnyt paljon enemmän kuin nämä apurahaurheilijat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Professori Jaakko Salminen sentään laulanut yli 50 vuotta. Aallon pikapalkitseminen haiskahtaa. Esimerkiksi ex-Hanoi Rocksin Fagerholm/Hulkko olisivat musiikkipuolella Suomi-tunnustuksen jo ansainneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sydämelliset Onnittelut Saaralle, taisi Suomi herätä kun Saara jo raivasi yksin tiensä, ja sillä sivulla toi Suomenkin kartalle ulkomailla, ei vain X-Factoryn kanssa vaan jo aiemmin sen tehnyt.
Muita artisteja jotka olisivat tarvinneet tunnustusta, Tarja Turunen, ja Ville Valo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saara on paras.
'' Saara Aalto palaa kotiin valtion palkitsemana taiteilijana ''
Kyllä tämä on valtavan katkeraa kalkkia Saaran vähättelijöille ja muille häntä matkanvarrella kampittaneelle juntille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä palkinto kerro Aallon painoarvosta vielä mitään. Kukaan ei osaa vielä sanoa, muistetaanko Aalto vielä 100 vuoden kuluttua. Voi olla niinkin että 10 vuoden kuluttua häntä ei muista juuri kukaan. Sellaista on hetken julkisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saara on tehnyt Suomea tunnetuksi, ei Oulua. Joten Oulun kaupungin ei mielestäni pitäisi palkita. Jos oulunsalolaiset haluavat muistaa Saaraa niin voivat keskuudessaan järjestää jotain, samoin Madetojan musiikkilukio ja Sibelius-akatemia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image