Kulttuuri

Saara Aallon uusi levy on teh­das­val­mis­tei­nen sekoitus hit­tie­le­ment­te­jä ja camp-kimallusta

Saara Aalto julkaisi ensimmäisen X Factor -menestyshurmoksen jälkeisen levyn. KUVA: Anton Sucksdorff
Kulttuuri 27.4.2018 14:42
Eleonoora Riihinen

Saara Aallon X Factor -menestyshurmoksen jälkeistä levyä piti odottaa kauan.

Saara Aallon X Factor -menestyshurmoksen jälkeistä levyä piti odottaa kauan. Perjantaina euroviisuhumun alla julkaistu Wild Wild Wonderland on ainakin Saara Aallon itsensä kuuloinen levy, sillä laulaja vaihtoi levy-yhtiötäkin Sonysta Warneriin, koska Aallon mukaan Warner sitoutui paremmin hänen tavoitteisiinsa tulla "suureksi teatraaliseksi artistiksi."

Uusi levy tarjoaa luvattua eeppistä rakkauspoppia, suorastaan turbovaihteella. Ensikuuntelulla parhaiten korvaan tarttuvat luonnollisesti jo julkaistut euroviisuehdokaskappaleet MonstersDominoQueens, joista ainakin kahden ensimmäisen tekoon ovat osallistuneet ruotsalaiset viisukonkarit.

Saara Aallon Wild Wild Wonderland-levyn kansi.

Myös muilla levyn kappaleilla on haettu selkeästi kansainvälistä ja ajanmukaista äänimaailmaa. Biisien tekoon ovat osallistuneet muun muassa Kylie Minoguen ja U2:n kanssa töitä tehnyt Richard Standdard sekä Pet Shop Boysia tuottanut Brian Higgins. Levyllä on 12 kappaletta sekä bonusraitana julkaistu No Fear, jolla Aalto pyrki Suomen viisuehdokkaaksi vuonna 2016.

Dua LipanCarly Rae Jepsenin ja Rita Oran seuraan soittolistoille pyrkiviä kappaleita on maustettu Aallolle ominaisella yliampuvalla räiskeellä. Aallon virtuoottista laulutaitoa on hyödynnetty lähelle maksimia: nostattavien kertosäkeiden synnyttämällä energialla voitaisiin luultavasti pyörittää kaikkia maailman tuulikoneita kerralla. Sanoituksissa on hyödynnetty euroviisumaailmasta tuttua voimaannuttavaa eetosta, jossa hyljeksityt nousevat tuhkasta kuin feeniks-linnut kimaltelevine sulkineen.

Camp-henkeä ja tyylitietoista listamusiikkia yhdistelevä kokonaisuus jättää silti tehdasvalmisteisen jälkimaun. EDM-listahittien elementtejä kierrättävässä äänimaailmassa ei yllätä mikään. Yksittäisillä kappaleilla, esimerkiksi sellaisilla kuin Half A Heart ja Don´t Deny Our Love, on potentiaalia nousta toistojen kautta irti massasta. Avausraita Monstersin voima mitataan Lissabonissa toukokuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Upein albumi, mitä olen ikinä kuunnellut! Kaikki biisit ovat kuunneltavan hyviä, mutta etenkin Monsters, Queens, Dance, My Touch, Half A Heart ja Hän ovat törkeän hyviä! Olen kuunnellut albumin ainakin kymmenen kertaa kokonaisuudessaan läpi. Hyvä Saara!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saaran albumissa on monta hyvää biisiä, kuten Monsters, Dance like nobody's watching, Sirens, Domino, Walking on nails ja Queens. Olisin ehkä toivonut levylle jotain X factor UK:ssa esitetyn kaltaista cover biisiä, kuten Winner takes it all.

Pidän Saaran musiikista. Hänellä on paljon hyviä biisejä, kuten
Blessed with love, No fear, Letting go, Higher, Can I keep the pictures?, Meant to be, You are home, Forgiveness, My bird, I breathe you, Without you, Walk you through, Winner takes it all, Let it go, Chandelier, My heart will go on, Over the rainbow, You raise me up, It's oh so quiet, Everybody wants to rule the world, The prayer...

Toivotaan Saaralle hyvää menestystä euroviisuissa ja uralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritin tykätä tästä levystä. Ei napannut. Pienelläkin tuotannolla tehdään nykyään parempaa tanssimusiikkia. Monsters ja Sirens ovat levyn parasta antia, mutta muuten ei kyllä innostanut yhtään. Harmittamaan jäi... Ei tällä levyllä maailmaa valloiteta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljion oli odotusta etenkin kun biisien tekijöitä mainostettiin. Tällaista tulee joka tuutista eikä erotu mitenkään. Nyt toivotetaan Saaralle hyvää,kun lähtee pitämään hauskaa Euroviisuihin,omien sanojen mukaan . Se on Euroopan hieno musiikkitapahtuma,ja pitää unohtaa faktor tyyli täysin,ja osata eroittaa ne asiayhteydestään. Saara edustat nyt Suomea,ja ole sen arvon mukainen. Hyvää matkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monsters, Dance like nobody's watching, Sirens ja Domino ovat hyviä. Harmi, etten tykännyt muista biiseistä. Odotin levyltä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Monsters on kyllä kohta loppuun kaluttu kappale de kun soi jatkuvasti radiossa. Tänäpäivänä kaikki kulutetaan loppuun ennen aikojaan. Saara on kyllä hyvä,kunhan ei kuluta itseään loppuun...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Musiikin uskottavuus on mennyt. itse pilaat mahdollisuutesi, kertomalla briteissä radioo myöten masentumisesta ja pään monstereista. Sitten sanot aivan itsetuntos alhaalla,britin bubin takahuoneessa,että tuleekohan ketään. ei noin saa julkisesti kertoa,ja kerjätä säälipisteitä.

Levy on metallihypetystä. Katso Almaa on kuunneltu jo 80miljoonaa kertaa, ja sun monsteria alle 3 miljoonaa kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saaran lahjoilla ei tiedetä miten tehdään. Popfanien vuoksi pitää olla tällaista tehdasmetallibiisejä. Toinen puoli odottaa Saaran kaunista laulamista ja äänen moninaisuutta kauniisti. ON vaikeaa kun brittejä pitää miellyttää ja kotosuomessa pitää toinen jalka pitää.
Saaran tulisi luoda nyt uraa briteistä maailmalle,kun itsekin tietää ettei täällä ole hälle mitään.

Euroviisuissa hän menee kirkkaasti finaaliin ja sitten sijalle 16

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä levy joka suorastaan yllätti! Monesta biisistä on ainesta hitiksi, ja Saaran näyttävällä lavashowlla niistä tulee vielä upeampia. Hienoa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolea ääni, luotaan työntävä. Missä lämpö? Päänsisäinen maailma ei avaudu. Konemainen tulkinta. Petyin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole Saaran vika, jos päänsisäinen maailma ei kuulijalla avaudu. Minulla avautui ja tykkään todella. Tämä levy kulkee mukana ikuisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Saara levystä! Ai että vm -85 syntynyttä ysärifania lämmittää levy jossa ei oo mitään turhaa kikkailua vaan kunnon mukaansa vetävää tanssimusaa! Silloin 90-00 vaihteessa musiikki olisi hukkunut koska osa biisesistä tuo mieleen jopa Britney Spearsin, mutta kun aikaa on kulunut, niin tämän tyyppistä musiikkia kaivataan taas!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy sanoa, että Saara täytti lupaukset ja vähän enemmänkin. Levy on ehjä kokonaisuus ja hyvin tuotettu, mikä ei todellakaan ole tässä tapauksessa miinus. Levy kuulostaa Saaralta ja siinä on tunnistettava tuore soundi. Levyllä ei ole yhtään täytebiisiä ja lauluissa on selkeät sanomat, joista kuuliat saa kosketuspintaa. Kappaleet on kuitenkin vaihtelevia ja siellä on tarttuvia koukkuja ja melodioita. Levy pitää arvostella pop genressä ja vastaavaa kokonaisuutta saa kyllä hakea jo vuosien takaa. Minusta levy on täysi kymppi ja varmasti vuoden parhaita poplevyjä. Levyä on turha yrittää arvostella ns. klassisessa mielessä. Levyn kuunneltuaan tulee hyvälle tuulelle ja haluaa kuunnella lisää. Se on musiikin tarkoitus. Siinä levy onnistuu täydellisesti. On mahtavaa kun artisti on löytänyt oman tyylinsä ja minä Saaran musiikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saaralla on korvaani jotenkin kylmän metallinen tekninen ääni. Tunne ja lämpö puuttuu tulkinnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkästä aikaa kunnon pop-albumi!! Tätä en odottanut Saara Aallolta joten mikä mahtava ylläri. Tykkään! Tämä voi iskeä hyvällä tuurilla täydelliseen saumaan. Itse olen tällaista puhdasta poppia jo kauan kaivannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalainen on vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
60
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
53
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
27
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

108 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image