Kulttuuri

Rytmimusiikki komppasi kirjoja

Helsingin kirjamessuilla paljon vieraillut Tarja Heinula nautti Yöttömän yön kirjamessujen väljyydestä.
Kulttuuri 14.6.2009 0:00
Päivi Kortesoja
Yöttömän yön kirjamessut houkuttelivat pilvisestä säästä huolimatta lauantaina vain vajaa 2 000 kävijää.

Pohjois-Suomen messujen toimitusjohtaja Aila Jääski uskoo kuitenkin, että viime vuoden kävijämäärän lähelle voidaan päästä.

Tämä tarkoittaa sitä, että Jääski toivoo sunnuntain saldoksi 3 000 kävijää.

Monet messuvieraat ja näytteilleasettajat olivat lauantaina sitä mieltä, että kirjamessuilla on väljää. Jääsken mukaan väljyyteen juuri pyrittiin.

Tänä vuonna kirjamessuilla on mukana myös musiikkia. C-lavan edustalle istahtaneen Maija Häkkisen mielestä musiikki luo tunnelmaa saliin. Vaikka Häkkinen itse onkin enemmän klassisen musiikin ystävä, oli lavalla parhaillaan soittaneen Settlement Big Bandin soitto hänestä viihdyttävää.

Häkkinen on käynyt kaikilla Oulun kirjamessuilla. Hänen mielestään tapahtuma ei ole vielä suuren yleisön suosiossa.

"Ihmisiä täytyy varmaankin opettaa käymään kirjamessuilla. Toivottavasti löydän ristiäislahjaksi Lasten Raamatun. En tosin tiedä, kenen kustantama teos on, joten tuuria tarvitaan", Häkkinen naurahtaa.Missä Tatu ja Patu?


Minna Kuittinen tutki poikansa Jaakko Kelan kanssa messujen erikoiskirjojen tarjontaa. Kuittinen kertoo, että perheenjäsenet ovat aktiivisia lukijoita ja hyllyissä on jo paljon kirjoja.

"Oulun kirjakaupoissa on hyvä valikoima, mutta messuilla on enemmän erikoiskirjallisuutta. Olemme ensimmäistä kertaa Yöttömän yön kirjamessuilla, aikaisemmin ajankohta ei ole sopinut", Kuittinen uskoo.

Tatu ja Patu -kirjat ovat 6-vuotiaan Jaakko Kelan suosikkilukemista. Mutta mikä kyseisissä kirjoissa kiehtoo? Kela valaisee, että niissä on paljon yksityiskohtia ja "jänskiä juttuja".

Suomen kieltä ja kirjallisuutta opiskeleva Mari Karhumaa tuli kirjamessuille ystävänsä seurassa. Karhumaa yllättyi käytettyjen kirjojen korkeasta hinnasta.

"Taidan tyytyä kiertelemään kirpputoreja, kuten tähänkin asti", toteaa Karhumaa.

Oulussa syntynyt ja nykyisin Helsingissä asuva Tarja Heinula sattui kotiseudulleen sopivasti kirjamessujen aikaan. Monta kertaa Helsingin kirjamessuilla vieraillut Heinula on tyytyväinen Ouluhallin väljiin käytäviin.

"On miellyttävää, kun ei ole kauheasti ihmisiä liikenteessä. Kaikki eivät taida rynnätä messuille samaan aikaan. Toivoisin, että taiteeseen ja valokuvaukseen liittyvää kirjallisuutta olisi enemmän, mutta toisaalta en voi olettaa aiheiden kiinnostavan kaikkia."Kirjamessuille räätälöity


Kulttuurialan, kädentaito- ja ammattikirjallisuuden maahantuoja, helsinkiläinen Euro Publications on tuonut kirjamessuille kirjoja, "joita suuret maahantuojat eivät uskalla tuoda". Näin kertoo toimitusjohtaja Pekka Iivana. Näyttelyalueella vaikuttaakin olevan teoksia aina pitsinnypläyksestä bisnekseen.

"Toimitamme kirjoja oppilaitoksille ja kirjastoille. Nytkin Muhoksen kirjasto kävi ostoksilla. Teemme myös yhteistyötä Oulun kaupunginkirjaston kanssa."

Iivana muistaa, kuinka harrastus- ja kädentaitokirjojen myynti nousi viime laman aikana. Kirjamessuille tuodut teokset onkin räätälöity tarpeen mukaan.

Euro Publicationsilla on Helsingin myymälässä yli 10 000 kirjan kokoelma. Yritys toi Ouluun 2 000 teosta.

"Musiikin eri alojen opetus-dvd:t ovat uusia juttuja. Esimerkiksi kitaristi voi opetella vaikkapa tänä viikonloppuna Helsingissä keikkailevan Metallican kappaleita nuottien ja musiikkilevyn avulla. Viisi-kuusikymppisillekin nämä ovat täyttä rautaa", Iivana tietää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image