Kulttuuri

Ruoveden Kalela taas auki yleisölle

Kulttuuri 8.5.2001 14:46
STT
Akseli Gallen-Kallelan erämaa-ateljee Kalela Ruovedellä on tänä kesänä jälleen avoinna yleisölle kahden vuoden tauon jälkeen. Tänä vuonna Kalelan näyttelyn teema on Per aspera ad astra – Taiteilijaelämän ilot ja surut. Näyttelyssä esillä olevat Akseli Gallen-Kallelan teokset kertovat taiteilijan mielialojen vaihteluista.

Esillä on muun muassa taiteilijan tuhoama teos Conceptio Artis. Se on nähtävillä valokuvien ja alkuperäisluonnosten pohjalta toteutettuna kuvapintana.

Kalelan näyttelyssä ovat esillä myös Gallen-Kallelan kookkain maisemamaalaus Mäntykoski sekä näyttelyn teemataulu Ad Astra. Yksityiskokoelmista näyttelyyn on saatu harvinaisuuksia kuten Jäätyvä järvi, joka on ensimmäinen Kalelassa maalattu maisema.

Aikavarausryhmille Kalela on avoinna 9. kesäkuuta lähtien. Suurelle yleisölle erämaa-ateljeen ovet avautuvat 24. kesäkuuta. Kalela on 12. elokuuta saakka avoinna päivittäin kello 10–17.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Vierailin eilen Ateneumissa ja jäin aulaan lukemaan kirjaa kymmenestä taiteilijakodista. Kirjan kansi kuvasi panoraamaa Kalelasta. Olen vieraillut siellä n. 10 vuotiaana ja muistan miten valtavan vaikutuksen se teki. Siitä lähtien olen suunnitellut joskus sinne palaavani. Kun tiedustelin sen aukioloa -14, sain kuulla, että se on suljettu. Nyt päätin tarkistaa asian, ja ilokseni näin tämän tiedon. Vierailu jälleen avatussa Kalelassa tulee olemaan kesäni -16 kohokohta. Mahtavaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän tämä tieto on peräisin Lauantaina ajelimme toivorikkaina katsomaan paikkaa ,mutta kovin oli hiljaista eikä mitään opasteita ollut missään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
71
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
50
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image