Kulttuuri

Runeberg-palkinto Marjo Niemelle

Kulttuuri 5.2.2018 14:00 | Päivitetty 5.2.2018 14:46
STT

Tämänvuotisen Runeberg-kirjallisuuspalkinnon saa kirjailija Marjo Niemi romaanistaan Kaikkien menetysten äiti. Palkinnon saajan valitsi kahdeksan ehdokkaan joukosta raati, johon kuuluvat kirjallisuustoimittaja Pia Ingström, kriitikko Mervi Kantokorpi ja kirjailija Marja-Leena Tiainen.

Palkintoraati sanoo perusteluissaan, että Niemen teos on moninäyttämöinen, rinnakkaisissa maailmoissa etenevä tarina, joka on suurta kirjallisuutta. Musta huumori ja niin kutsutut kipeät ironiat ovat romaanin elämännäyttämön tyylilajeja, raati katsoo.

Kaikkien menetysten äiti on laajan draamatuotannon kirjoittaneen Niemen viides romaani.

Vuosittain jaettava Runeberg-palkinto on 10 000 euroa. Sen kustantavat sanomalehti Uusimaa ja Porvoon kaupunki.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image