Kulttuuri

Riikka Pulkkisen toinen romaani valmistui mutkien kautta

Riikka Pulkkinen toteaa, että hänen kirjoittamisensa lähtee teoksen rakenteen hahmottamisesta käsin. KUVA: Mauri Ratilainen
Kulttuuri 6.9.2010 0:00
Tero Vainio
Helsinki Oululaislähtöinen Riikka Pulkkinen (s. 1980) löi itsensä kerralla läpi esikoisromaanillaan Raja (2007). Pulkkisen seuraavan teoksen odotus on venähtänyt, sillä Totta-romaanin piti alun perin ilmestyä jo viime vuoden syksyllä. Nyt se saapuu kauppoihin 16. syyskuuta.

Teosten välillä myös kustantaja on vaihtunut Gummeruksesta Otavaan Rajaa seuranneen, hieman kaoottiseksi yltyneen julkisuusrumban seurauksena, joka sai kirjailijan hakemaan uutta työskentelyrauhaa.

"Rehellinen vastaus viivästykseen on, ettei kirja ollut vielä valmis", Pulkkinen valottaa.

Valmistumisen pitkittymiseen oli osasyynä erikoinen kirjoitustapa.

"Kirjoitin eri tarinalinjat eri tiedostoihin, joista ne oli tarkoitus yhdistää, mutta se osoittautui vähemmän yksinkertaiseksi. Homma sakkasi viimeisellä kierroksella."

"Otin lomaa ja lähdin Pariisiin, mutta prosessi oli koko ajan käynnissä. Pariisissa odottelin palasten naksahtamista kohdalleen ja sain jopa kolmatta kirjaa alulle", Pulkkinen kertoo.

Totta-romaanin lopullisesta versiosta karsiutui pois paljon ongelmallista ainesta. Pulkkinen allekirjoittaa osin tutun väittämän, jonka mukaan toisen teoksen tekeminen on ensimmäistä hankalampaa.

"Toisaalta jokainen teos tavallaan määrittelee itse kirjoittamisensa tavan. Ja itse asiassahan minä vielä harjoittelen romaanin kirjoittamista."

Lue lisää maanantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21.9.
Hakamaantien Shellin edustalla Kempeleessä kolaroitiin – kuljettajat selvisivät säikähdyksellä, autot lunastuskuntoon
21.9.
Hakamaantien Shellillä Kempeleessä kolaroitiin
21.9.
Ei ihmelapsi vaan sinnikäs työhevonen – 50 vuotta täyttävä säveltäjä Tuomas Kantelinen löysi elokuvamusiikin puolisattumalta
21.9.
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21.9.
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21.9.
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21.9.
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image