Kulttuuri

Ra­ken­nus­val­von­ta tekee kult­tuu­ri­työ­tä

Aiheena asuntomessut. Oulun rakennusvalvontaviraston ja Oulun taidemuseon yhdessä julkaiseman kirjan aihe on löytynyt Oulun asuntomessuilta. KUVA: timo jokelainen
Kulttuuri 16.12.2005 0:00
Timo Jokelainen
Ensivaikutelma rakennusvalvontavirastosta ei juurikaan tue ajatusta arkkitehtuuriin ja kuvataiteeseenkin johdattavan kirjan julkaisijasta. Lupaviraston kun mieltää tekniseksi ja byrokraattiseksi toimijaksi.

Oulun kaupungin rakennusvalvonta on kuitenkin totuttu tuntemaan edistyksellisenä toimijana rakentamisen saralla.

Yksi merkki uusien tuulien luotaamisesta on viraston julkaisema kirjasarja, jonka toinen osa on juuri saanut päivänvalon. Kirja on nimeltään ouluArchitecture - arkkitehtuuria, taidetta ja rakentamisen laatua Oulussa 2005.

"Viraston strategiana on madaltaa kynnystä asiakkaan tulla ja toisaalta me työntekijät olemme pyrkineet tulemaan ulos virastosta", kertoo kirjahankkeessa mukana ollut tarkastusarkkitehti Esa Kauppi.

"Kirjasarjahanke lähti tarpeesta tehdä jotain uutta. Tällä tavalla on tarkoitus palkita arkkitehteja hyvin tehdystä suunnittelutyöstä. Samalla pyrkimyksenä on laittaa arkkitehteja vähän kilpailemaan", hän jatkaa.Ainutlaatuista Suomessa


Virastopäällikkö Tapani Mäkikyrön mukaan Oulun toiminta on ainutlaatuista. Hänellä ei ole tiedossa vastaavia hankkeita muualla Suomessa.

"Meillä on muitakin omintakeisia rakennusasioihin liittyviä tuotteita kaupunkilaisten palvelemiseksi", Mäkikyrö kehuu virastoaan.

Mäkikyrön mukaan rakennusvalvonta on asettanut jo vuosia toiminnalleen strategisia tavoitteita. Yksi tavoitteista kohdistuu rakennetun ympäristön esteettiseen laatuun, sen tukemiseen ja parantamiseen.

"Kirjasarja palvelee tätä tavoitetta. Siinähän julkistetaan oululaisen nykyrakentamisen parhaimmistoa", hän sanoo.

Rakennusvalvonta toivoo, että kirjojen avulla kaupunkilaiset hoksaavat ympäristössään hyviä ja kuvauksellisia kohteita.

"Uusi kirjamme on satutettu Oulun asuntomessuvuodelle. Messut, varsinkin Oulun messut, tarjosivat kiinnostavan mahdollisuuden kirjan sisällölle", Mäkikyrö kertoo.

Ensimmäinen kirja tuli ulos vuonna 2002. Jatkoa luvataan seuraavan kahden, kolmen vuoden välein.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image