Kulttuuri

Professori: Oulun alaston tanssiesitys rikkoo lakia

Riisuttuna-teoksen kantaesitys on 14. maaliskuuta. KUVA: Pirjo Lempeä
Kulttuuri 6.2.2014 6:05
Miika Manninen, Helge Murtovaara

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professorin Matti Tolvasen mukaan Oulun kaupunginteatterin tanssiesitys Riisuttuna rikkoo lakia, koska siihen osallistumiseen ei ole ikärajaa.

Riisuttuna-tanssiesityksen esittäjät ovat alasti. Poikkeuksellista esityksessä on kuitenkin se, että myös esityksen katsojat osallistuvat esitykseen alastomina.

Oulun kaupunginteatterin mukaan esityksessä ei ole lainkaan ikärajaa. Lapset voivat kuitenkin osallistua ainoastaan huoltajiensa seurassa.

”Jos lapset osallistuvat esitykseen, ollaan rangaistavuuden rajamailla. Ylipäätään, jos esitys on luonteeltaan seksuaalinen, ollaan riskialueella. Kyseessä voi olla myös lapsen houkuttelu seksuaalisiin tarkoituksiin. Kyse voi olla myös sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta”, Tolvanen luettelee.

Suomen Teatterit ry:n lakimiehen Leevi Mentulan tulkinnan mukaan pykäliä ei rikota. 

"Markkinoinnissa täytyy tuoda ilmi mistä on kysymys, että kukaan ei vahingossa tule esitykseen”, hän sanoo.

Lue lisää 06.02.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (158)

ESITYS PERUTTAVA
epäsiveellisenä ja monien mielipidettä loukkaavana.
Rikos- ja prosessioikeuden professori Tolvanen on oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä on perinteinen teatterinteko kaukana. Omia häpeitänne yritätte markkinoida oululaisille veronmaksajille.
Hävetkää mielipuolista riehumistanne. Kopeus käy kukistumisen edellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se kulttuurin teko ole niillä näyttelijöillä, eikä yleisöllä. On kyllä outoja ihmisiä jotka kehtaa mennä istumaan, varmasti on jälkeenpäin leima otsassa jos joku tietää missä tuli oltua,,,,hahaaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen minä hämmästynyt tästä " tabujen rikkomisesta". Missä maailmassa te tekijät oikein elätte? Ettekö koskaan ole kuulleet pedofiileistä? Aikuiset ihmiset seiskoot alasti vaikka torilla, mutta lapset ovat eri asia. Lapsilla tulee olla oikeus suojeluun myös kohtuuttomuuksia vastaan.
Muutenkin tuo tabujen rikkominen vaikuttaa enemmänkin itsensäpaljastelulta kuin sivistymiseltä. Miten sivistyn ilman vaatteita, jos en pysty sivistymään vaatteet päällä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi herranjestas tätä pimeydessä elävää, näköalatonta pohjoisen väkeä! Onhan näitä jo tehty, vaan ei ehkä Oulussa. Pieni sivistyminen ei olisi pahitteeksi sielläkään. Miksi pelätä niin paljon? Hyvin se menee :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sivistymiseen tulee niin en näe mitään yhteyttä sivistymisen kanssa sillä että teatterissa pitäisi katsoa esitystä alasti. esitystä/teatteria joka on kaupungin asukkaille tehty .Tarvitsisin kyllä aivan erilaisen tilan silloin esitykselle kuin yhteisöllinen kaupungin teatteri.Alastomuus yhteisissä teatteriesityksissä ei kuulu sivistykseen ja nsiitäkö pitäisi vielä maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleiset Uimahallit KIELLETTÄVÄ välittömästi Sauna säännöt kieltävät Pukeutumisen HALLOO missä järki jos et suvaihte elä mee KIusaan ittiäs Ja muita KÄytä aikas Vaikka Virkaten löysempi pipo.Kaikki ei ole Niiin pervoja että ajattelee aina seksiä/pornoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uimahallissa on omat osastot molemmille sukupuolille. Onko tämä teatterihössötysesitys myös?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeksi kun uimahallissa kävin siellä olivat kyllä miehet ja naiset niin tytöt kuin pojatkin kaikki yhdessä ihan samassa altaassa. Mistä muuten tiedät esityksen hössötykseksi? Tunnetko paljonkin teatteria?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tulla katsojille kylmä, kun teatterissa on muutenkin aina vetoa ilmastointilaitteista. Mutta jos laittavat lämpöä lisää niin sittenhän se on se sauna? Onneksi voi valita olla menemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alusta asti sitä mieltä, että lasten mukaan ottaminen on täysin väärin. Miksi lapsi tarvitsisi sen esityksen nähdä? Mitä osaa hänen kehityksessään tukee, sellaista osaa, jota ei voi muulla tavoin saada?

Koska on laajasti tiedossa esityksen luonne ja se, että että lapsia sinne ollaan päästämässä, tullaan kaupungin lastensuojelu asettamaan edesvastuuseen virkavelvollisuuden laiminlyömisestä, ellei se toimi asiassa.

Aikuiset tekevät aikuisten tanssia ja muita aikuisten juttuja, lapsille tulee mahdollistaa oikeus lasten juttuihin.Lapset ovat meidän tulevaisuutemme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhmää touhua Oulussa. Eikö katsojia enää muuten saada teatteriin kuin nakuilemalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höh...onpa outoa, että rikkoisi lakia? Minun lapset on nähneet alastomia setiä ennenkin, eikä ne niistä poliisille ilmoitelleet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jopas on! Ei ole lapsen tehtävä ilmoittaa poliisille vaan aikuisen. Aika huolestuttavan kuuloinen kommentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä naurattaa. Hah haa... Ajatella, että ihminen tekee itsestään narrin näin helposti. Keisari ilman vaatteita aikuisten versiona. 12 vuotias lapseni sanoi, että "Pervoa. Hyi. Toivottavasti ne ei vie lapsia sinne." Veikkaan, että uteliaita on ulkopuolella enemmän kuin asiaikkaita teatteriin. Odotan mielenkiinnolla (alastoman) kriitikon lausuntoa. Toivon, että jätätte lapset kuitenkin kotiin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saunassakin käyn vaatteet päällä sillä alatomuus on synti ja häpeä....? tai jotain sellaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se paskakin lentänyt eräässä "esityksessä", mutta kyllä tämä on mautonta hommaa, eikä missään tapauksessa hyväksyttävää lasten katseltavaa touhua. Nudistileirille sopiva esitys, mutta ei teatteriin. Erektioon haltioitunut mies katsomossa ihan varmasti hämmentää lapsen, ei hänen tarvitse vielä tietää kiihottuneen miehen eikä naisen fysiologisia muutoksia! Mitähän lie liikkuu näidenkin pääkopassa, kun tällaista suunnittelevat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksassa käydään suurissa yhteissaunoissa alastomina.
Siel on mm ruoka- ja juomatarjoilu samalla.
Eli ollaan viihtymässä.
Kukaan ei pane pahaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alastomuus on vakava ja paheksuttava asia. Sen sijaan on täysin normaalia että ihmisiä tapetaan ja tämä on soveliasta näyttää myös lapsille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan tavoite alunperinkin ollut vain saada julkisuutta keinolla millä hyvänsä. Katsojamäärät laskusuunnassa ja kaikki julkisuus on sen jälkeen hyvästä kun käännetään laiva uuteen suuntaan. Sekä negatiivinen että positiivinen esilläolo käy, kunhan vain on esillä.
Mitä tulee alastomuuteen, kritisoijat, jättäkää esitys väliin protestiksi, älkää menkö esitykseen. Näin vaikutatte parhaiten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (158)

Uutisvirta

26
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
19
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
18
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
18
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
14
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
14
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
9
Teleoperaattori DNA:n kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluissa oli pitkään kestänyt häiriö osassa Oulua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image