Kulttuuri

Pauliina Rauhalan Taivaslaulu on vuoden kristillinen kirja

Pauliina Rauhalan esikoisteoksesta on otettu jo kolme painosta. KUVA: Teija Soini
Kulttuuri 27.10.2013 12:59
Kaleva

Oululaisen Pauliina Rauhalan esikoisteos Taivaslaulu valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi. Valinta julkistettiin tänään sunnuntaina Helsingin kirjamessuilla.

Taivaslaulun parhaaksi kristilliseksi kirjaksi valitsi laulaja Riki Sorsa.

Kirjailija palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla.

Taivaslaulu kertoo vanhoillislestadiolaisen perheenäidin Viljan tarinan. Kirjan on kustantanut Gummerus.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (85)

Varmaan tuo Riki Sorsan mielestä on vuoden kristillinen kirja ja varmaan hän on paras selvännäkijä vuoden kristillisen kirjan valitsijaksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä sitä voi käyttää valtaansa väärin heikopmpi osaa vastaan varsinkin tietämättömiä ja varsinkin lapsia ja sairaita jotka ovat puolustuskyvyttömiä mutta kyllä teillekin tulee totuus vastaan sanokaa minun sanoneen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, on vaikeaa uskoa lestadiolaisuutta kiristilliseksi liikkeeksi. Toimivat vieläpä kansankirkon silmien alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun puolestani sinun ei ainakaan tarvitse hävetä. Voit ihan keskittyä hoitamaan omat asiasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka sanoi aikanaan jotenkin näin: "Teidän seastanne nousevat ne raatelevat sudet, jotka eivä laumaa säästä"?
Puhuja tarkoitti omiensa joukkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennustukset käyvät toteen sen näemme hoitokokouksien ja pedofiilien julmuudessa. Kiitos Rauhalan kaltaisista aidoista ja avoimista ihmisistä, heidän työnsä estää julmuuksien esiintymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ei ole mitenkään itsekeskeistä kuvitella elävänsä jonkun 2.000 vuotta vanhan profetian aikoja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuntelin Rauhalan haastattelun kirjasta. Hienovireisen ilkeilyn maku jäi läpi haastattelun, kirjassa on asioita ja tilanteita taitavasti liioittelemalla ja kärjistämällä saatu naurunalainen vaikutelma. Teoriassa samat peruselementit kuin monesti esim. koulu- ja työpaikkakiusaamisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Taide" nousee ahdistavista kokemuksista. Yleisö kokee tuloksen monella tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ollut ankea lapsuus ja nuoruus kun pitää traumoja purkaa noin ikävällä tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta Taivaslaulu oli aika hieno esikoiskirja. Kuvasi yksilön kokemuksia liikkeen sisältä, liikkeen tuomaa turvaa ja hengellistä kotia ja toisaalta kilvoittelua, mielen särkymistä, uupumista, tuskaa mitä kokee lasten kokemusten vuoksi, kun ei ehdi olla jokaiselle tarpeeksi läsnä. Sivuttiin myös jonkin verran sitä ristiriitaa, mikä lapsen mielessä syntyy esim. heille osoitettujen puheiden kautta (tulimeri, kadotus, synti)- kuinka ahdistavana lapsi ne voi kokea, ja miten hän purkaa ne leikin kautta- tässä tapauksessa ei-uskovan leikkikaverin kanssa.
Barbieleikkiosuudet olivat irrallisia, mietin olisiko ne asiat voinut kuvata jotenkin toisin.
Aleksi näyttäytyi lähes liiankin täydellisenä peruskalliona ja rakkaussuhde kaiken kestävänä ja ihailtavana. Miten upea isä ja palvova aviomies Aleksi jaksoi olla! Ja loppuratkaisu oli lukijaa tyydyttävä, ainoa oikea tässä yksittäistapauksessa.
Toivoisin, että tätäkään kirjaa ja tämänkään äidin kokemuksia ei yleistettäisi koko liikettä koskevaksi, kysehän on vain yksilön kokemuksesta. Tietysti näitä Aleksejakin on tosielämässä ja tukevat puolisoaan ja elävät perheen arkea muutenkin kuin tilipussin kautta. On vahvoja naisia, jotka eivät alekseja edes kaipaa ja organisoivat ja jaksavat. Mutta on kuitenkin Vilja-naisiakin, joille Rauhala on antanut ansiokkaasti äänen. Parasta kirjassa oli Viljan kokemuksen, sen hengellisenkin, kirjalliseen muotoon tuominen. Kiitos tästä kirjasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on itse elänyt tavallisen, tasapainoisen ja onnellisen elämän uskovaisessa kodissa, jossa ihmissuhteet ovat kohdallaan, voisi kirjan viesti olla toinen. Mutta mutta, mitä ja miten kokikaan tämän kirjan kirjoittaja. Mietityttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No en jaksanut lukea etes puoltakirjaa, en päässyt jyvälle ollenkaan. Minusta liikaa kehuttu kirja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella helppoa arvostella kirja vajaan sadan sivun lukemisella tai elokuva ensimmäisen puolen tunnin perusteella - Kokonaan eri asia onko noin pätevällä arviolla paskankaan vertaa arvoa!?! Itse jaksoin vaivattomasti loppuun asti ja voin rehelliisesti sanoa kyseessä olevan erinomaisen kirjan, joka häpeämättä ottaa kantaa lestadiolaisuuden kipupisteisiin naisen näkökulmasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se edellinen arvio on ihan yhtä pätevä kuin sinunkin! Jos SINÄ jaksoit vaivattomasti loppuun asti, se ei tarkoita, että muiden tarvitsee jaksaa, jos kirja ei ole lukijoiden mielestä kiinnostava. Jokaisella lukijalla on ja saa olla oma mielipide eikä sen onneksi tarvitse olla aina samanlainen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (85)

Uutisvirta

17.9.
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
17.9.
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
17.9.
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
17.9.
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"
17.9.
Tuttu vinkkimies istuu penkin päässä tietokone sylissä – oululainen apuvalmentaja Sami Kurttila kääntää marginaalit Suomen eduksi Tilaajille
17.9.
Viisikko hehkuttaa budjetin koulutusrahoja – Kulmuni muisti alueellisuuden ja Andersson perusturvan varassa elävät
17.9.
Rinteen hallituksen ensimmäinen budjettiriihi valmis: Työllisyyteen 25 toimenpidettä, kuntatalouden kriisiin varaudutaan, korkeakoulutukseen 60 miljoonaa ensi vuodesta lähtien

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image